Buniol, drag de rosii

Buniol sau o poveste de dragoste cu roșii

Buniol, drag de roșii

Buniol înseamnă mărturisirea de dragoste, lecția despre gust și standarde, o experiență neașteptat de frumoasă, admirație, recunoștință. Buniol înseamnă drag de roșii. Claudia Rugină este cea care, alături de părinții ei, Iosif și Maria, se bucură de una dintre cele mai calde și tandre povești de dragoste auzite de mine vreodată. Admirația, bucuria și respectul față de roșiile pe care le cultivă sunt, în mod categoric, impresionante.


Vrei noutățile PlatFerma?
Înscrie-te la Newsletter!


Claudia Rugină, îndrăgostită de roșii

Roșii heirloom/heritage

Prin pasiunea ei față de roșii, Claudia și-a propus să ne educe și să ne învețe de ce gustul, autenticitatea și calitatea produsului contează atât de mult:

Mi-am dorit să scot roșiile din contextul clasic și aici mă refer la cumulul de imagini care prezintă roșiile doar în mediul rural, în decoruri rustice. Am reușit din ambele puncte de vedere. Reacția degustătorilor ne-a întrecut orice așteptare, iar ședințele foto pentru prezentarea colecției pun în valoare ideea de produs curat.

Buniol este mai mult un proiect personal în agricultura sezonieră, cu vizibile amprente sufletești, care are în vedere cultura de roșii, cuprinzând peste 120 de varietăți. Roșiile provin exclusiv din cultură de câmp, iar majoritatea acestor varietăți sunt heirloom/heritage (în traducere: soiurile tradiționale ale bunicii, polenizate liber, vechi de peste 50 ani). Roșiile sunt cultivate pe pământul din zona Moldovei, județul Neamț, sat Topolița.

Rosie soi Montserrat de la Buniol

Soi Montserrat

Soiuri de roșii cultivate de Buniol

Buniol se recomandă ca un produs gourmet, hrănit cu răbdare și dragoste, și care, la rândul său, ne hrănește cu vitamine, culori, gust și senzații noi. Cu adevărat noi, mai ales în contextul în care mulți dintre noi nu am mai avut prilejul de a consuma și de a ne bucura de mult de o roșie delicioasă și gustoasă. Cu curaj și îndemnați de a savura cu plăcere noile roșii, vom descoperi nenumărate soiuri de roșii cultivate de Claudia.

Comandă Buniol. Rezervă-ți cutia

Cutia Buniol se poate comanda online aici sau la telefon 0751 222 972. Pe site veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie, de la povestea Buniol până la informațiile esențiale de care aveți nevoie. Dacă doriți să deprindeți drag de roșii Buniol, povestea lor poate fi urmărită pe Facebook și pe Instagram.

cutia buniol

Cutia cu roșii Buniol

De asemenea, Buniol a fost recomandat de revista GoodFood și de Mazilique, food blogger.

Roșiile Claudiei în Good Food

Dragostea
Experiența Buniol a trezit în mine ceva de care nici eu nu eram conștientă. Nu am crezut că am să ajung să tratez cu admirație o plantă. În mare măsură mă regăsesc în roșiile mele. La acest moment cred că sunt ca o roșie în pârg care a fost suficient de norocoasă să fie îngrijită, udată, protejată și, cel mai important, să fie ajutată să se ridice pe verticală.
Din acest motiv, Buniol este un proiect atât de personal. S-a născut din profunda recunoștință pentru părinții mei, peste care s-a suprapus o pasiune pentru roșii pe care am descoperit-o accidental.

Roșiile răspund cu candoare Claudiei, relația dintre ele definindu-se ca o poveste boemă, de dragoste. De aceea, eu am văzut Buniol ca o poveste de dragoste nespus de frumoasă, din orice unghi ai privi-o.

opalka

Soi Spaecckled Roman

Buniol Berrys Crazy Tomato

Soi Berrys Crazy Tomato

Buniol Lemon Tree

Soi Lemon Tree

Sursa imaginilor: galeria foto a paginilor de Facebook şi Instagram

portret-de-fermier

Poveștile gospodăriilor din România

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Main Menu