Cum să folosești ulei presat la rece în rutina zilnică

Ulei presat la rece – ce este, la ce și cum se folosește ne-am întrebat și noi. Ne mai întrebăm și cum să folosim un ulei presat la rece ca să-i descoperim toate beneficiile. Așa că am rugat-o pe Nicoleta Mureșan să ne spună câteva beneficii ale uleiurilor presate la rece, produse pe care familia ei le face cu atâta pasiune și grijă, din semințe de calitate.


Vrei noutățile PlatFerma? 
Înscrie-te la Newsletter!


Despre Uleiurile presate la rece din Șomcuta Mare, Maramureș, avem toate detaliile aici. Nouă ne place să aflăm cât mai multe despre lucrurile care contează, începând cu hrana zilnică. Nu e de ajuns să fii doar informat. Aplicarea sfaturilor în rutina zilnică ne duce spre o netezire a obiceiurilor de îngrijire. Așa că toamna asta ne bucurăm de multitudinea de beneficii ale uleiurilor presate la rece!

La ce folosește uleiul presat la rece

 beneficii, utilizare, procurare

Dimineața – uleiul din semințe de cătină presat la rece face parte din micul dejun.

La prânz – salată potențată de gusturile uleiurilor presate la rece de nucă, dovleac, cătină.

Seara – masaj capilar + mască din ulei de floarea soarelui și ulei de nucă = strălucire

Cum poți să utilizezi la maxim beneficiile uleiurilor presate la rece?

Sfaturi simple și la îndemână oricui!

„Uleiurile presate la rece sunt un izvor de beneficiile ce pot fi întrebuințate începând de la prepararea mâncării până la măști cosmetice, igienă orală sau în scopuri terapeutice. Uleiurile sunt o îmbinare de antioxidanți, vitamine, minerale și grăsimi bune. Toate sunt benefice organismului nostru supus zi de zi la atât de mulți factori externi nocivi și la atât de mult stres.

Dacă doriți o minte sănătoasă într-un corp sănătos puteți începe prin a vă imuniza organismul cu:

  • Uleiul din semințe de cătină conține de 10 ori mai multă vitamina C decât portocalele, de 3 ori mai multă vitamina E decât germenii de grâu, de 3 ori mai multă vitamina A decât morcovii, de 4 ori mai multe enzime ce protejează organismul, cum e ginsengul. Este o veritabilă bombă de sănătate! În plus, uleiul din semințe de cătină vă asigura un plus de energie pentru a vă susține toate schimbările de activități din timpul zilei!
  • Uleiul din semințe de floarea-soarelui are un gust deosebit de fin și delicat de semințe de floare, o încântare pentru papilele gustative și un adevărat ajutor în bucătărie. Este gros, vâscos, numai bun pentru salate. Cu puțină grijă, dă o notă gustoasă ciorbelor, supelor-cremă sau oricărui alt tip de preparate. Totodată uleiul de floarea-soarelui este un bun hidratant al pielii.

Cum îl folosim: După epilare, calmează pielea să nu se înroșească, are efect antiseptic.

  • Uleiul din semințe de dovleac este un adevărat inamic împotriva paraziților intestinali (atunci când este folosit pe cale orală, în cure), dar totodată și un stimulator al imunității datorită conținutului mare de Omega-3, Omega-6, Omega-9. Pe lângă cantitățile impresionante de vitamina F, uleiul de dovleac este o sursă și de vitamina A, complexul de vitamine B, vitaminele D, E și K plus alte oligoelemente.

Cum îl folosim: Folosit pe piele, el ajută la regenerarea pielii, la hidratare, la prevenirea vergeturilor (datorită vitaminei A), menține pielea/tenul tânăr(ă) și curat(ă), fără riduri. Ba mai mult, are propriețăți de reducere a stresului și de îmbunătățirea a activității cerebrale atunci când este consumat regulat, adică introdus în alimentație și în stilul de viață.

  • Uleiul de nuci presat la rece este considerat unul dintre cele mai bune tratamente împotriva colesterolului, deoarece, datorită complexului de Omega (3,6,9) – cel mai bogat ulei în acest complex de vitamine – are rolul de a arde grăsimile de pe artere și vene, dând posibilitatea sângelui să circule normal și fără presiune, iar bolile cardiovasculare sunt minimizate. În urma unor studii realizate, s-a dovedit că uleiul de nuci are proprietăți anticangerigene, prin acidul elagic conținut care împiedică multiplicarea și dezvoltarea celulelor canceroase. Uleiul de nuci este un foarte bun adjuvant în cazul în care avem probleme la nivelul scalpului sau căderi masive de păr.

Cum îl folosim: Aplicat de 2 ori pe săptămână și masat scalpul timp de 10-15minute, uleiul de nuci ajută la stoparea căderii părului, dar și la regenerarea și strălucirea lui. Acest tratament naturist ar trebui să dureze cam 3 luni.  În urma unei studii și analize făcute prin comparație cu uleiul de măsline, a rezultat că uleiul de nucă presat la rece are un conţinut în acizi graşi Omega 3 de peste 21 de ori mai mare decât uleiul de măsline şi că nivelul acizilor graşi Omega 6 este de cinci ori mai mare în cazul uleiului de nucă faţă de cel din uleiul de măsline.”

Semințele de calitate și metoda de procesare fac diferența

„Puterea uleiurilor presate la rece, naturale, obținute din semințe de calitate pot să ne ajute să ne schimbăm stilul de viață, stilul alimentar și ne pot conferi o stare de bine și relaxare. Consumul uleiurilor presate la rece ar trebui să fie unul regulat, ca parte din viața noastră.”

Mulțumim Nicoletei Mureșan că ne adâncește cunoștințele despre beneficiile uleiurilor presate la rece. Acest articol a fost scris de ea cu drag, ca noi să nu ne mai întrebăm cum putem folosi un ulei presat la rece, fie el de nucă, semințe de dovleac sau semințe de cătină. Nu doar gurmanzii folosesc ulei presat la rece, ci și artizanii care fac manual săpunuri naturale:

Săpun antiacneic homemade de Marie Antoinette cu ulei presat la rece și pasta de nuci

Săpun antiacneic homemade de Marie Antoinette cu ulei și pastă de nuci

Alți gurmanzi folosesc uleiul presat la rece pentru a face pâine, focaccia și rețete care ne lasă gura apă:

Descoperă toate detaliile despre cum se prepară uleiul presat la rece din Șomcuta:

Ulei presat la rece din Șomcuta Mare, Maramureș

Text: Nicoleta Mureșan / Foto: Pagina de Facebook Ulei presat la rece din Șomcuta Mare, Maramureș.

2 Comments

  1. […] Am aflat nu doar cum se desfășoară procesul de filtrare al uleiului, ce semințe sunt presate la rece ca să ne bucurăm de uleiuri, sau cum își fac munca cunoscută și apreciată. Află detaliile despre Uleiul presat la rece aici. Și aici afli cum să folosești uleiul presat la rece în rutina zilnică.  […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Main Menu