Dealul cu Afine, județul Brașov, Caută Proprietar Nou

Dealul cu Afine, județul Brașov, Caută Proprietar Nou

Afinele crescute până acum cu drag și grijă de Nicoleta și Zsolt s-au vândut deja ca … afinele proaspete. Tânăra familie are acum o plantație de afine de vânzare și vrea să continue pe drumul acesta, al agriculturii, dar într-un loc nou, în minunatul Maramureș.

Vrei noutățile PlatFerma în căsuța de e-mail?

Dealul cu Afine își caută proprietar nou. Altfel spus, ești pregătit(ă) să ai propria plantație de afine?

Plantația de afine din satul Mândra, județul Brașov, întinsă pe 2 hectare ( sunt 5,1 hectare în total), poreclită cu drag Dealul cu Afine, caută să facă fericit pe cineva care își dorește să (re)descopere și să se bucure de întoarcerea la natură. Așa cum cei doi tineri au avut o alegere de făcut și acum a venit timpul să facă o altă alegere, așa locul lor va fi umplut de cineva care consideră că Dealul cu Afine este pasul următor pe care simte să-l facă. Nicoleta ne-a trimis:

„O poveste pentru corporatiști, bucureșteni, work-from-home people, brașoveni, IT-iști, pentru oameni care vor să se întoarcă în țară și vor un business la cheie sau pentru oricine altcineva care vrea să dedice câteva zile pe săptămână, din aprilie până în septembrie, unei activități în aer liber, printre tufe de afin, nu departe de centrul geografic al țării.”

Viata pe Dealul cu Afine

Viața pe Dealul cu Afine din Mândra, județul Brașov

Povestea lor se desfășoară ca firul vieții. Ca să poți crește dincolo de propriile limite trebuie să ai curajul să lași în urmă ceva. Dacă acel ceva este o moștenire de natură, sentimente, și obiecte cu poveste (ca rulota din poveste), acel ceva poate deveni ușor continuarea poveștii altcuiva. Pentru cei care iubesc nu doar să spună povești, ci să o scrie pe a lor, Dealul cu Afine e ca o carte, e o saga a dorinței de a trăi, măcar o perioadă, cu picioarele pe pământ (la propriu, în cel mai pur sens al expresiei). Cartea în care Nicoleta și Zsolt au scris capitolul lor se cere predată, ca moștenire, cuiva care să continue istoria locului.

„Calitatea fructelor este indiscutabilă: nu primesc insecticide, pesticide, buruiana este îndepărtată manual sau cu motocoasa unde se poate și – cel mai important – sunt lăsate sa se coacă!”

Vizită virtuală la o plantație de afine de vânzare

Înainte să reușim să scriem despre ei și să le facem o vizită în gospodărie, Nicoleta și Zsolt au hotărât să dea ca moștenire visul lor din inima țării, o plantație de afine din județul Brașov, cuiva care se gândește ca asta i-ar bucura sufletul cel mai tare.

În viață, ca să ai loc de experiențe noi, trebuie să faci loc, să creezi spațiu. E necesar să-ți lipsească natura ca și cum ai pierdut-o, ca să o privești din altă perspectivă. Așa și noi, cei care căutăm locurile unde hrana sănătoasă e îngrijită de oameni și presărată cu omenie, ne dorim să descoperim ce căutăm în timp ce ne bucurăm de aventură.

Familia de pe Dealul cu Afine

Familia de pe Dealul cu Afine

Iată povestea Nicoletei și a lui Zsolt, povestea timpului petrecut împreună la Dealul cu Afine:

„În 2012 Nicoleta s-a întors în România hotărâtă să producă ceva într-o țară unde părea că doar se importă și se consumă. A cumparat un teren în centrul țării, a instalat o rulotă pe el, s-a mutat în ea și a început să viseze la cum vor crește acolo tufe mari și frumoase de afin. Apoi l-a cunoscut pe Zsolt – cel mai harnic și bun om – îndrăgostit iremediabil de meleagurile lui natale, Maramureș. Dar Zsolt o iubea pe Nicoleta așa că a urmat-o pe terenul și in visul ei. Împreună au muncit tare mult și au facut plantația, tufele cresc mari si frumoase, iar pe lângă ele crește acum și un copilaș.

Nu după mult timp Nicoleta s-a îndragostit și ea de Maramureș iar acum vrea să petreacă acolo și vara, nu doar iarna. Terenul, rulota, tufele au fost un vis frumos. Acum, în trei, ei caută noi provocări și o persoană sau o familie care sî le preia visul și să îl ducă mai departe, să se bucure de roadele muncii lor și să culeagă fructele îngrijite până acum cu atata drag. Sunt 2 ha de plantație și 5,1 ha în total.

S-au plantat 6.000 de plante din trei soiuri. În afară de plantație rămân și tot terenul, rulota, 100 saci de turba și altele care se pot vedea la fața locului. La maturitate afinii vor produce minim 15 tone de fructe dar cu condiția să îi îngrijiți și să îi iubiți. Cei interesati îi pot cunoaște în Mândra de Brașov sau on-line pe pagina de facebook Dealul cu Afine.

Nicoleta si Zsolt 0727.050.919”

Cei doi tineri au reușit să vândă producția pe comandă înainte ca afinele să se coacă. Au deschis pagina de Facebook și au explicat clar care e modalitatea pe care au gândit-o ca să poată vinde local, proaspăt.

Dealul cu Afine si pagina lor de facebook

.

Cei care vor să le urmeze exemplul au deja infrastructura pusă la punct, metodele încercate (și reușite), și le-ar fi ușor să preia ceva ce funcționează. Așa că, dacă acum se prezintă șansa de a avea o plantație de afine și simți că ești pregătit să experimentezi calea asta, caută-i pe Nicoleta și Zsolt. Ei îți vor povesti tot ce trebuie să știi despre Dealul cu Afine și te vor inspira să te decizi dacă asta e calea pe care vrei s-o descoperi.

Sistemul de rezervare de la Dealul cu Afine

Sistemul de rezervare de la Dealul cu Afine

Dacă vrei să știi mai multe despre Dealul cu Afine, poate faptul că Adoptă un Țăran au gustat din producția lor și au postat pozele trimise de Nicoleta, te ajută să vezi cum merge treaba pe plantația de afine din Mândra, județul Brașov.

Tocmai pentru că ne pare rău că PlatFerma nu a ajuns la Mândra să-i cunoaștem pe cei care au montat o rulotă și au plantat un vis, ne-ar plăcea să-i vizităm pe cei care vor prelua Dealul cu Afine de la Nicoleta și Zsolt.

Facebook Dealul cu Afine din Mandra, judetul Brasov

Pagina de Facebook Dealul cu Afine din Mandra, judetul Brasov

Haideți să dăm o mână de ajutor tinerei familii să meargă dincolo de limite, să-și trăiască următoarea etapă a vieții cu sufletul împăcat. Dați vestea mai departe și să sperăm că următorii proprietari vor continua să ne încânte cu bunătățuri coapte ușor sub soare.

Cine vor fi cei care vor prelua Dealul cu Afine?

PlatFerma abia așteaptă să-i cunoască!

Dacă (în secret sau gălăgios și mândru) îți dorești să ai o plantație de afine și te visezi deja îngrijind afinii sub soarele care abia așteaptă să te încălzească, vorbește cu Nicoleta și Zsolt și fă pasul decisiv în direcția pe care ți-o dorești. Noi sperăm să umplem Harta Fermelor de oameni pasionați de sănătate curată, de hrană crescută în cele mai naturale condiții, în România.

About PlatFerma

Descoperim detalii suculente despre hrana autohtonă. Scrie-ne părerea ta despre oricare gospodărie în comentarii!