Dulceața de lapte cu cafea din Cămara cu delicatese

Cămara cu delicatese a Cosminei Ceaușu, aflată în Sibiu, Gura Râului, este cămara aceea tainică a bunicii voastre. O știți, n-are cum să n-o știți, întrucât mulți dintre noi am crezut în magiile care se înfiripau în acel loc, în taină. Cămara este locul unde nu orice picior de pământean are voie să calce, nu orice vorbă se spune, nu oricui i se arată; e locul dragostei și a dulceții limbii, unde totul înfiripă într-o minune.


Vrei noutățile PlatFerma? 
Înscrie-te la Newsletter!


Din cămara aceea, ne-a fost trimisă spre degustare dulceața de lapte cu cafea. Borcanul micuț, cu migală ornat, cu drag încununat, ascundea acest gust care reușește să îți lățească zâmbetul pe față și să îți dea inimii ghes de a te bucura. Pur și simplu de a te bucura! Din cămara Cosminei, decorate de mâinile ei dibace și neobosite, au sosit via curier 4 borcănele într-o cutiuță:

Din Cămara cu Delicatese pe masa PlatFerma

Cosmina ne-a surprins cu atenția la detalii: borcănașele au fost personalizate pentru PlatFerma. Cu drag am imortalizat momentul în poză, noi, o parte din echipa PlatFerma. Am gustat și noi, am dat și altora și cineva încă trebuie să-și primească borcănelul, Corina.

Au degustat: Ada, Mădălina, Andrei

Borcanele au fost împărțite, părerile s-au întâlnit în același punct: Ce gust dulce, revigorant!

Am luat o linguriță, apoi două, apoi trei, în curând m-am trezit cu borcanul gol. Doar prima linguriță am simțit-o fină, aromată și dulce, celelalte mi-au înfrânt pofta și s-au repezit spre papilele gustative, prea puțin doritoare să zăbovească pe limbă. Eh, mă iert, a fost pentru prima dată când am gustat dulceața de lapte (faimoasa dulce de leche) cu cafea, făcută din laptele văcuțelor crescute pe meleaguri românești, în Mărginimea Sibiului. (Ada)

Gustul plin şi cremos, între ciocolată şi caramel, a urcat dulceața de lapte cu cafea direct în topul.preferințelor în materie de dulcețuri. E pur şi simplu grozavă, e un dulce în sine de zile mari! Şi m-a încântat borcanul, dichisit cu drag! (Mădălina)

Dulceața de lapte a fost pentru mine un gust nou, am gustat pentru prima dată dintr-o dulceață făcută din altceva decât din fructe sau legume. Ciudat, chiar dacă n-am gustat niciodată, ceva-ceva îmi amintea de copilărie. Mai vreau! (Andrei)

Deși nu mi-am dat seama imediat ce fel de dulce este și observând că primează gustul de caramel, am crezut că este un sos cu caramel, desigur. Apoi mi-a fost destăinuit că este faimoasa Dulceață de lapte cu cafea, ceea ce m-a făcut să mă simt și mai bine în pielea mea de „degustător de lucruri fine”. Mulțumesc! (Alin)

Abia așteptăm să o vizităm pe Cosmina în Gura Râului, la Poarta Raiului, să ne arate ce și cum face în gospodărie! Deja ne-a promis că vom găti rețeta ei de Plăcintă cu Dulceață de Lapte. Știm o mică parte din viața la țară a Cosminei de aici:

2 ani în Gura Râului, viata la tara in Marginimea Sibiului

Viața la țară în Mărginimea Sibiului

Newsletter PlatFerma, Noutăți pe email

Află noutățile PlatFerma prin email!

1 Comment

Comments are closed.

Main Menu