Gusturi de altădată, legume curate pentru bucureșteni

Gusturi de altădată ne sunt aduse pe masă de Bogdan Nicolescu din grădina lui din localitatea Tâncăbești, județul Ilfov. Legumele curate și sănătoase, crescute natural, roșiile din semințe de roșii românești, toate aromele sunt înglobate în Gusturi de altădată. Legumele ajung, de-a lungul întregii veri, la aproximativ 100 de familii abonate la coșul cu legume Gusturi de altădată.


Vrei noutățile PlatFerma? 
Înscrie-te la Newsletter!


Crescute din semințe românești de roșii, fructele vlăstarilor de roșii plantați cam pe timpul ăsta vor înnobila mesele celor abonați la coșul de legume Gusturi de altădată. Ierburi Uitate a pomenit roșiile românești cu Gusturi de altădată, hai să aflăm și noi povestea legumelor și a fructelor din semințe românești de roșii, multiplicate de la an la an.

Ierburi Uitate si Gusturi de altadata, rosii romanesti, rosii de gradina din seminte romanesti

Ierburi Uitate despre Gusturi de altădată pe Facebook

Cine pune pe masă Gusturi de altădată

Eu sunt Bogdan Nicolescu, am 36 ani. Am pornit la drum cu grădina de legume acum 3 ani, când agenția imobiliară unde lucram atunci s-a închis. Am ridicat inițial un solar pe terenul de la Tâncăbești al socrilor mei, acum am ajuns la 3 solarii.

Mă ocup, în principiu singur, de tot ce înseamnă producție și distribuție. La munca la solar mă mai ajuta mama și unchiul meu. Când și când, la săpat și la cositul buruienilor mă mai ajută niște băieți din satele vecine.

Ce Gusturi de Altădată descoperim lângă București

Din februarie până în aprilie cultivăm în solarii salată verde și salată roșie, ceapă verde, usturoi verde, ridichi și spanac. Recolta ajunge cam pentru 100 persoane.

Vara avem roșii grase românești (ajunge și la 1.5 kg o roșie ) și roșii cherry, ardei gras, ardei capia, vinete, dovlecei, morcovi, fasole verde, castraveți, diverse sortimente de ardei iute, ceapă albăceapă roșie, ceapă galbenă, dovleci plăcintari.

Gusturi de altadata, legume naturale romanesti (1)

Din ce semințe se dezvoltă Gusturi de altădată

Semințele sunt primite de la Banca de Semințe din Suceava (SVgenebank) și multiplicate an de an. Recolta, la fel, ajunge cam pentru 100 persoane care sunt abonate la produsele noastre de-a lungul întregii veri. Toamna pregătim pentru iarna câteva sute de sticle și borcane de suc de roșii și zacuscă la ceaun și castraveți murați.

Cum cresc legumele cu Gusturi de altădată

Ca îngrășăminte folosim bălegar de vacă și oaie, iar plantele sunt stropite împotriva dăunătorilor cu macerat de urzici și usturoi. Culturile sunt udate cu apă din puț, iar vara cu apa din lac. Legumele le culegem proaspete și le livram în ziua respectivă, iar conservele le sterilizam la bain-marie sau în cuptor pentru a se menține proaspete. Producem aproximativ 600 borcane (suc de roșii, zacuscă, castraveți murați) care au termen de valabilitate de 1 an.

Cum a început povestea gustului

Am început în 2013 mânat de dorința de a avea o sursă sigură de hrană sănătoasă. Pentru că mi se părea ca mâncarea din jur se transformă tot mai mult în plastic, m-am hotărât să cresc legume curate și sănătoase, fără strop de chimicale. Nu știam cum va evolua toată povestea, dar eram convins că nu sunt singurul care își dorește să mănânce sănătos.

1000 de rosii grase de Tancabesti, Gusturi de altadata, legume romanesti

1000 de roșii grase de Tâncăbești pentru 2017. Foto: Facebook

Așa că prima oară am construit un solar care să fie suficient pentru a-mi hrăni familia. Am dat și prietenilor și cunoștințelor să guste din legumele produse de mine și ei m-au îndemnat să cresc legume și pentru vânzare.

În clipa de față am ajuns la 3 solarii, cu gândul de a mai construi încă două anul acesta. Deasemenea doresc și diversificarea plantelor pe care le cresc, aducând culturi noi precum Kale, sfeclă, rădăcinoase, etc.

Atestat de producător Gusturi de altădată

Unde găsim Gusturi de altădată

Grădina se află în satul Tâncăbești, jud Ilfov, pe malul lacului Snagov, pe Strada Ion C. Băicoianu nr 28B.

Pe Bogdan îl găsești la numărul de telefon 0745 886 090 sau pe Facebook.

vezi pe Harta Fermelor

Coșul cu legume cu Gusturi de altădată

În timpul verii primim oaspeți la gradină în fiecare dimineață. Livrăm gratuit la domiciliu, în zile prestabilite. Primăvara avem lădițe cu mix de legume (salată verde, ceapă verde, usturoi verde, ridichi și spanac), iar vara, lădițe de 5 sau 7 kg cu legume la alegere din ce avem, dar preponderent roșii.

Dacă ai încercat produsele cu Gusturi de altădată, scrie-ne părerea ta în secțiunea de comentarii de mai jos. Susține producătorii tăi preferați pe PlatFerma și recomandă-ne produsele tale preferate platferma@gmail.com !
Descoperă mai multe gospodării în:

.

4 Comments

  1. Rosiile au un gust demential. De fiecare data cand le mananc pot sa spun ca ma fac sa ma simt o fiinta "speciala"...speciala pentru inca ma mai pot bucura de gustul de altadata a rosiilor...a legumelor cumparate din piata, impreuna cu bunica mea, de la tarani autentici. Bogdan este un agricultor care isi respecta foarte mult munca si care nu compromite calitatea produselor...lucru atestat si de transparenta de a arata oamenilor cum isi cultiva legumele. Este un producator care isi respecta clientii, clienti care intre timp i-au devenit si fani. Sper sa ne vom putea bucura multi ani de acum incolo de darul lui pentru noi. :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Main Menu