Restaurant La Borcan din Predeal, pe radarul gurmanzilor

Restaurant La Borcan din Predeal, pe radarul gurmanzilor

Un restaurant La Borcan este atât de binevenit în centrul țării! Predeal e locul perfect pentru a te răcori cu aer curat, de munte, în orice sezon. Și știți cum e treaba cu aerul curat, îți face mereu foame. Despre produsele La Borcan știm deja destule detalii, de la semințe la …borcan. Așa că ne bucurăm să aflăm mai multe și despre motivele deschiderii unui restaurant bio în Predeal care să întregească lanțul alimentar scurt din gospodărie, în farfurie.

Vrei noutățile PlatFerma în căsuța de e-mail?

Din gospodărie, în restaurant: La Borcan

Aici intervine savoarea produselor naturale, locale, aduse și pregătite la restaurantul La Borcan din cadrul pensiunii Cota 1200 din Predeal. După ce sâmbăta ce a trecut, 8 octombrie 2016, a fost marea deschidere a restaurantului-concept La Borcan, acum aflăm câteva detalii despre motivele din spatele unui restaurant bio deschis în centrul țării, la Predeal.

Cei prezenți la deschidere și-au dres foamea de prânz cu o gustare din partea casei, apoi s-au înfruptat din felul principal, rețeta special pregătită de limbi de rățoi în sos de vin și usturoi cu cartofi gratinați.

restaurant-la-borcan-la-pensiunea-cota-1200-predeal-1

Deschiderea restaurantului La Borcan în Predeal

Lucian de La Borcan ne dezvăluie motivele pentru care el și fratele său au înaintat, ca parteneri, spre educarea impulsului de cumpărare:

„De-a lungul carierei mele (fie că este vorba de perioada în care am lucrat în vânzări, ca bucătar sau chiar în anii de activitate La Borcan) am auzit de cel puțin 2863 ori următoarea argumentare la decizia de cumpărare a produselor agrofood: “cumpăr asta (mâncare semi-procesată, semipreparata, cu o groază de adaosuri chimice cum sunt orezul pre-fiert sau fasolea fulgi) pentru că este ușor de pregătit, ritmul vieții actuale nu îmi oferă suficient timp să gătesc mâncare sănătoasă!

Din gospodăria la Borcan, în farfuria de restaurant

După ce toată vara, Lucian și Cirpian cultivă, îngrijesc și recoltează legume în grădina La Borcan, vine toamna cu bogăția de sosuri, murături și zacuscă La borcan. E bine de știut că de-acum putem degusta produsele La Borcan nu doar proaspete sau conservate, ci și gătite alături de alte bunătăți românești, la restaurantul bio din Predeal.

„Împreună cu fratele și totodată asociatul meu La Borcan (însumăm vreo 20 de ani experiență în bucătăriile din Europa) o să vă demonstrăm, cu ajutorul produselor agro-food bio realizate exclusiv în România, cum într-un interval scurt de 15-25 minute puteți găti fiecare dintre voi minunății gastronomice sănătoase și mai ales gustoase! Vor urma chiar mărturii video în acest sens!”

Găsiți restaurantul La Borcan la Pensiunea Cota 1200 din Predeal, str. Trei Brazi, nr. 64. Despre produsele La Borcan, legume proaspete și conservate pentru iarnă, citiți în Portretul de Fermier La Borcan.

Restaurant la Borcan la Pensiunea Cota 2000 din Predeal

Restaurant la Borcan la Pensiunea Cota 2000 din Predeal

Ne mândrim cu gospodarii care aleg să se concentreze pe calitatea legumelor și fructelor și să ne împărtășească din experiențele diverse care i-au adus până aici. Lucian și Ciprian sunt bucătari deveniți gospodari, care ne demontează scuzele care ne împiedică să trăim sănătos. Pe lângă livrarea produselor la client, au deschis și restaurantul care dă oricui ocazia să guste legume naturale. Ba mai mult, acum ne vor demonstra și video cât de ușor și necesar e să ne gătim singuri bunătățuri la care visăm, folosind produse locale.

La Borcan pe PlatFerma

Descoperă gospodăria de unde vin produsele La Borcan

Lucian și Ciprian de La Borcan cultivă și conservă legume proaspete din grădină și acum au deschis un restaurant bio în Predeal. Un alt exemplu de dat este Claudiu de la Verde Bun, care ne încântă cu sfaturi pentru grădină. A început să filmeze Sfaturi Verde Bun și așa ne dă ocazia să învățăm trucuri folositoare în grădinărit natural pe YouTube.

Citește mai multe despre Verde Bun și urmărește episodul 1 din sfaturile Verde Bun aici, în Portretul de Fermier

Vorbim mult despre rețele sociale (YouTube, Facebook, Instagram) pentru că sunt cea mai rapidă formă de a porni la drum prin oceanul de informații de azi. Fiind ușor de urmărit, e mai simplu pentru gospodari să meargă direct la client, cum fac gospodarii care înțeleg și folosesc promovarea strategică. Nouă ne mai place să colorăm peisajul online românesc cu:

7-gospodarii-din-romania-pe-instagram

și

PlatFerma 21 de producatori autohtoni de urmarit pe Facebook

.

Toți putem îmbrățișa ideea unui stil de viață sănătos, construit pe produse locale, de la gospodari de încredere. Ca asta să se întâmple, trebuie să ne informăm și să ne educăm continuu. Așa că dați și un share la acest articol, ca toți cei care-și doresc să găsească produse locale și să guste rețete românești savuroase, să știe că o pot face de acum și la restaurantul La Borcan de la Pensiunea Cota 1200 din Predeal.

About PlatFerma

Descoperim detalii suculente despre hrana autohtonă. Scrie-ne părerea ta despre oricare gospodărie în comentarii!