10+ Sucuri din Mere Naturale Romanesti pe Facebook

Cum se obţin sucurile din mere românești naturale?

Unde găsesc sucuri din mere naturale în România?

Sucurile naturale sunt sănătoase doar atunci când știm ce conțin și din ce fructe provin. Încercăm azi să compunem o listă a celor mai vizibile sucuri din mere românești pe care le-am putut găsi pe rețeaua de socializare Facebook. Unele dintre ele au și sait propriu, unde găsim mai multe detalii despre fiecare și găsești linkuri pentru fiecare mențiune din lista de 10 Sucuri din Mere Naturale Romanești Prezente pe Facebook.


Vrei noutățile PlatFerma?
Înscrie-te la Newsletter!


În ce se ambalează sucurile naturale:

 • sticlă
 • bag-in-box
 • pet (plastic)
 • bag-in-box ambalat în cutii de lemn

Criterii de alegere a sucurilor în listă:

 • să fie sucuri naturale, obţinute din fructe naturale, prin procedee cât mai puțin invazive;
 • să fie din mere româneşti, crescute în livezile din România;
 • să aibă prezenţă activă pe Facebook (dacă sunt şi plăcuţi ochiului, cu atât mai bine).

Lista cuprinde, în ordine aleatorie, sucuri de fructe naturale din diferite județe:

 1. Prâslea, suc de fructe natural din Crasna, judeţul Vaslui;
 2. Suc de Mere Valea Mare din Valea Mare, Prăvăţ, judeţul Argeş;
 3. Măr de Bran, Suc de Mere din Bran, județul Brașov;
 4. Suc natural din Mere de Voinești din Voineşti, judeţul Dâmboviţa;
 5. Suc de Mere Natural Rural din Cristian, județul Sibiu;
 6. Suc natural Pegasus Vitae din Moisei, judeţul Maramureş;
 7. Din Livadă, Suc Natural de Mere din Reghinul, județul Mureș;
 8. Suc de mere Santerra Natural din Petrești, județul Alba;
 9. Suc natural din Livezile Dobrinoiu din Văleni, județul Dâmbovița;
 10. Sucuri de fructe Profructta din Câmpulung Muscel, județul Argeș.

Ai încercat vreunul din sucurile naturale de mai jos?

Ne-ar plăcea să ştim ce părere ţi-au făcut.

Scrie-ne părerea ta.

praslea-suc-natural-de-fructe

1. Prâslea, Suc de Fructe Natural

O varietate parfumată de soiuri de mere cresc pe 50 de hectare specializate în plantaţia fermei pomicole Mărul de Aur din Crasna, judeţul Vaslui. În livada Mărul de Aur găsim nu doar mere proaspete din august până în aprilie-mai, ci şi pere, nuci, prune, cireşe şi vişine, care însumează alte hectare. Din fructele livezii, prin presare la rece, se obţine sucul natural. Referinţa la Prâslea cel Voinic şi merele de aur e evidentă pentru cei ce-şi amintesc povestea lui Petre Ispirescu. Dincolo de combinaţii cu alte fructe (suc de mere şi goji, suc de mere şi cătină), soiurile din livadă încep să coloreze ferma de timpuriu, încă de când apar cireşele de mai (soiul Bigareau Moreau) şi continuând cu cireşe din soiurile Stella, Vann şi Boambă de Cotnari, care se pot savura proaspete sau sub formă de compoturi şi dulceţuri.

“Apoi urmează vişinile din soiurile Crişana, Mocăneşti, Shattenmorelle, Pitic Vrâncean, Pitic de Iaşi. Acestea se pot consuma de asemenea în stare proaspătă sau sub formă de compoturi, dulceţuri sau sucuri. Din specia prun avem soiurile Stanley, Renclod Althan, Vânătă românească (din care se face bunătate de magiun), şi Tuleu gras, care pot fi consumate în stare proaspătă, dar şi pentru industrializare.”

Sait Ferma Mărul de Aur

Facebook Suc Natural Prâslea

valea-mare-suc-natural-valea-mare

2. Suc de Mere Valea Mare

Valea Mare e unul din locurile unde merele se transformă în sucuri naturale ambalate cu tehnologii moderne. Sucurile din merele crescute în Valea Mare, Prăvăţ, judeţul Argeş, se prezintă simplu, natural, ca sucul pe care îl produc: “Singura materie primă pe care o utilizăm la Valea Mare sunt merele, sucul fiind obţinut prin presarea directă a fructelor, urmată de o pasteurizare uşoară, fără a suferi niciun tratament suplimentar şi fără a avea niciun adaos precum apă, zahăr, conservanţi, concentrat, arome sau coloranţi.” Deci fără, doar mere.

Sucurile sunt ambalate cu tehnologii moderne (ambalaj aseptic) ca să asigure păstrarea sucului în condiţii optime. Aflăm de pe site cum ajung merele suc de fructe: “îl pasteurizăm uşor şi îl turnăm într-un ambalaj aseptic, Bag-in-Box, păstrându-i astfel la loc sigur întreaga sa bunătate pentru o perioadă lungă de timp, de până la un an.” După deschidere, în frigider se păstrează până la 30 de zile.

Sait Valea Mare

Facebook Suc de Mere Valea Mare

Ai încercat vreun suc natural din listă?

Spune-ne părerea ta în secţiunea de comentarii de mai jos.

mar-de-bran-fructe-si-suc-de-mere-natural

3. Măr de Bran, Suc de Mere

Recoltate din livezi tradiţionale din apropierea Branului, merele organice sunt transformate în suc de mere natural prin pasteurizare. Găsim ferma pomicolă între munţii Bucegi şi Piatra Craiului, în culoarul Rucăr-Bran. Pentru că un suc natural, integral din mere, trebuie păstrat în anumite condiţii, Măr de Bran vine la sticlă de 1L etichetată. Tocmai pentru a păstra tot ce e bun din măr, producţia se menţine mică şi detaliată şi “cantitățile de suc pe care le producem sunt atent controlate. Merele sunt alese cu grijă și pricepere, spălate în apă de izvor, apoi sunt tocate şi presate. Procesarea este minimă, singurul proces tehnologic fiind pasteurizarea, făcută în aşa fel încât sucul de mere să-şi păstreze proprietățile”, aflăm de pe site.

Livezile noastre se întind între munţii Bucegi şi Piatra Craiului, o insulă de tradiţii şi obiceiuri.

Sait Măr de Bran

Facebook Măr de Bran

mere-de-voinesti-suc-natural-de-mere

4. Suc natural din Mere de Voinești

Despre sucul natural din mere de Voineşti am dat din greşeală, Vorbea lumea pe facebook despre un domn dintr-un târg din Bucureşti care produce suc de mere natural, preferând să vândă în afara reţelelor de retail, prin recomandări şi Facebook. Stors la rece folosind o presă hidraulică, sucul din mere de Voineşti ascunde o demonstraţie de forţe: micul producător pe marea piaţă. Merele sunt recoltate de inginerul Ion Oprea de pe 4 hectare de teren din comuna Voineşti, judeţul Dâmboviţa.

Pe inginerul Ion Oprea îl găsiţi la Targul de produse traditionale obtinute in ferme si gospodarii taranesti în Bucureşti. Pe inginerul Ion Oprea, preşedintele Asociaţiei Pomicultorilor din Dâmboviţa îl găseşti la Târgul de la Agronomie din Bucureşti, Bulevardul Mărăşti, nr. 6, sector 1. Preţul unui litru de suc de mere este de 6 lei. Sucul natural din mere de Voineşti “este ambalat în peturi cu etichete speciale. Am încercat ceva nou şi am ambalat şi în sticle clasice, dar fiind mai scump nu am avut succes”, spunea Ion Oprea pentru Agrointel.

Facebook Suc Natural din Mere de Voineşti

suc-de-mere-natural-din-judetul-sibiu

5. Suc de Mere Natural Rural

Sucul ăsta vine ambalat în pungi cu robinet, la 3L şi 5L. Am văzut pe pagina lor de facebook şi suc de mere ambalat în sticlă, dar şi ceva inedit: suc de mere ambalat în cutii de lemn. Ceea ce mi-a atras atenţia a fost îndemnul “Hai cu mere, pleci cu suc!” Vii cu merele alese de tine, iar ei le spală, le sortează, le toacă şi le storc în suc de mere personalizat în Atelierul de Suc din Cristian, judeţul Sibiu. Ediţia limitată de suc de struguri a avut un logo plăcut, jucăuş. Poate se diversifică gama de sucuri naturale curând.

Facebook Suc de Mere Natural-Rural

Ai încercat vreunul din sucurile naturale de mai jos?

Ne-ar plăcea să ştim ce părere ţi-au făcut.

Scrie-ne părerea ta în secțiunea de comentarii de mai jos.

suc-natural-de-fructe-pegasus-vittae

6. Suc natural Pegasus Vitae

Presat la rece la fabrica din comuna Moisei, judeţul Maramureş. Site-ul spune că fructele “provin din culturi genuine naturale, din flora spontană sau din culturi controlate și certificate. Procesul de producţie include selecţia atentă a fructelor, spălarea repetată, stoarcerea automatizată, pasteurizarea şi ambalarea în medii controlate. Toate produsele comercializate de Pegasus Vitae respectă acelaşi proces de producţie fără adaosuri de zaharuri, conservanți, oxidanți, coloranți artificiali sau substanțe aromatizante.”

Sait Pegasus Vitae

Facebook Pegasus Vitae

din-livada-suc-natural-de-mere-din-livada

7. Din Livada, Suc Natural de Mere

Merele de Batoş sunt cunoscute pentru aromă și naturalețe. Sucul de mere natural din mere de Batoș este ambalat în bag-in-box și produs în Reghinul, județul Mureș. Am aflat de pe Facebook că sucul natural de mere Din Livadă se găseşte în câteva locaţii din Regin şi Târgu Mureş. Ambalat la 0.330 l, la bag in box de 3l şi de 5L sau ambalat la pet de 2l ca variantă mai accesibilă, sucul de mere trebuie încercat. Spune-ne părerea despre sucul de mere Din Livadă şi hai să vedem care sunt cele mai bune sucuri naturale de mere din ţară.

Facebook Din Livada- suc natural de mere

Ai încercat vreunul din sucurile naturale din listă?

Spune-ne părerea ta în secţiunea de comentarii de mai jos.

santerra-natural-suc-de-mere-natural

8. Suc de mere Santerra Natural

Prezentat ca “100% suc de mere natural, integral tulbure, obținut direct din fruct. Produs tradițional săsesc”, sucul de mere Santerra Natural este făcut în Petrești, județul Alba. Folosesc doar fructe cultivate de producători locali în Ardeal. Santerra Natural sunt specializați în producția sucului de mere natural tulbure (integral), care este păstrat în ambalaje reciclabile.

Sait Santerra Natural

Facebook Santerra Natural

livezile-dobrinoiu

9. Livezile Dobrinoiu

Livezile Dobrinoiu au sucuri din fructe naturale crescute în livada proprie, care însumează un hectar de pomi fructiferi. Au punct de desfacere în piața Dacia din Brașov și aduc sucurile produse prin presare la rece și pasteurizare din Văleni, județul Dâmbovița. Livezile Dobrinoiu sponsorizează evenimente sportive cu aromele de fructe crescute pe pământ românesc, cu siguranță merită încercate produsele lor.

Facebook Livezile Dobrinoiu

profructta-sucuri-naturale-din-fructe-romanesti

10. Sucurile Profructta

Sucurile de fructe Profructta sunt făcute în Câmpulung Muscel, județul Argeș. Stoarse din fructe culese din dealurile și munții Campulungului Muscel, sucurile de fructe naturale Profructta conțin fructe presate la rece și pasteurizate scurt la 82 grade Celsius, fără adaos de apă sau zahăr, fără conservanți sau coloranți. Pe saitul lor scrie că fructele sunt nealterate chimic și nu provin din soiuri modificate genetic așa că să le încercăm cu drag și să ne bucurăm de sănătate!

Sait Profructta 

Facebook Profructta

Recomandări primite de la VOI

După ce am lăsat lista să plutească liberă pe internet, din share în share, am primit și câteva recomandări de sucuri din mere de la voi.

strop-de-viu-oradea-sucuri-din-fructe-naturale-stoarse-la-rece

11. Sucurile Strop de Viu

Sucurile Strop de Viu sunt obținute prin presare la rece în Oradea. NOTĂ: Din păcate, Strop de Viu nu mai există.

sucuri-de-fructe-naturale-artesana

Sucurile de fructe Artesana sunt de 3 feluri: mere, vișine, coacăze

12. Sucurile Artesana

Artesana, cei pe care îi știm din lista de 21 de Producători Autohtoni de Urmărit pe Facebook, au introdus și o gamă de sucuri naturale.

Site Artesana

Facebook Artesana

Ai încercat vreunul din sucurile naturale din listă?

Știi alte sucuri naturale care merită menționate?

Ne-ar plăcea să ştim ce părere ţi-au făcut. Scrie-ne un comentariu 🙂

Descoperă și: 
21-de-producatori-autohtoni-de-urmarit-pe-facebook

.

Sau găsește:
7-gospodarii-din-romania-pe-instagram

.

6 Comments

 1. Sucul de la Casa Ethos din Craiova este deasemenea foarte bun si natural! www.facebook.com/casaethos www.casaethos.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Main Menu