Cooperativa agricola Tomatina are aplicatie de livrare mancare

Cooperativa agricola Tomatina are aplicatie de livrare mancare

Cooperativa agricolă Tomatina livrează zilnic comenzile primite prin aplicație în București și în țară.

Tomatina este o cooperativă agricolă românească din apropierea Bucureștiului, mai precis din localitatea Moara Vlăsiei, județul Ilfov, care produce cantități mici de legume tradiționale cu gustul de odinioară. Crescute doar din soiuri autentice românești, legumele naturale din grădina de familie Tomatina sunt suplimentate de produsele altor gospodari români, dar și de produse naturale crescute țări mai calde, atunci când pe piața românească nu se găsesc.


Vrei noutățile PlatFerma? 
Înscrie-te la Newsletter!


Cine caută „comanda mancare Bucuresti” sau „livrare mancare Bucuresti” pe Google au toate șansele să descopere că, pe lângă fast food, începem să găsim și alte definiții ale mâncării în varianta slow food: hrana în starea ei naturală, pe care ți-e mai mare dragul s-o modelezi în explozii de arome și domoliri de alegeri sănătoase.

Noi cunoaștem inițiativa Tomatina din lista 21 de Producători Autohtoni de Urmărit pe Facebook.

Cooperativa Agricolă Tomatina poartă numele unei idei de cooperare, dar este mai mult de atât. Este o afacere de familie. Fiecare din cei 11 membri ai cooperativei agricole muncește sezon după sezon în sprijinul naturii, ca ea să facă ce știe mai bine: să ne hrănească și să ne vindece. Chiar dacă nu au certificare bio, Tomatina folosește produse agreate în agricultura ecologice și fac periodic „analize chimice ale apei dar și ale solului, iar nivelul substanțelor nocive se situează mult sub normele acceptate în agricultura ecologică”.

Tomatina, cooperativa agricola din judetul Ilfov gradina cu aplicatie livrare mancare, comanda mancare Bucuresti sau livrare mancare Bucuresti (9)

Hrană sănătoasă și gustoasă

Cooperativa Agricola Tomatina

Tomatina noastră a luat ființă în anul 2014 de la un vis stârnit de nevoia unui trai sănătos și echilibrat, cu mâncare curată și neotrăvită. Tomatina a fost inițial gândită ca sursa proprie de hrană a celor 6 familii care o compun și devenita ulterior Cooperativă Agricolă, care își propune să ofere hrană autentică, organică, sănătoasă și gustoasă. Cultivăm în apropierea Bucureștiului un teren ferit de poluare și de factorii nocivi ai agriculturii convenționale, situat în localitatea Moara Vlăsiei.

Cu toții am crescut sau am copilărit la țară și suntem uniți de dragostea pentru pământ și pentru roadele lui, de dorința unei vieți echilibrate și a alimentației sănătoase și pariem pe soiurile autentice românești și pe pământul nostru unic în lume.

Tomatina, cooperativa agricola din judetul Ilfov gradina cu aplicatie livrare mancare, comanda mancare Bucuresti sau livrare mancare Bucuresti (7)

Cine are grijă de Tomatina

Noi suntem: Mihaela și Gabriel Desculțu, Claudia și Marian Radu, Simona și Bogdan Ivanov, Radu Desculțu, Cornelia și Valentin Marcu, Cosmina și Vlad Desculțu și ne dorim ca și cei 9 copii (în prezent :)) ai familiilor noastre să înțeleagă și să se bucure de aceste minunate daruri oferite de natură.

Avem o gradină de familie 🙂 înființată pe terenul odihnit și nelucrat al fostului CAP din localitatea Moara Vlăsiei. Lucrăm un pământ bogat și sănătos, într-o mica “rezervație naturală” iar roadele le împărțim uneori cu fazani, coțofene și chiar iepuri băștinași, în ciuda zidului înalt de 2 metri care ne “protejează” culturile.

În prezent cultivăm aproximativ 1 hectar de teren și suntem în căutarea unui nou teren pentru extinderea suprafeței cultivate. Cultivăm, în 2 solarii de câte 500 metrii pătrați, roșii, busuioc, broccoli, ardei, castraveți și altele, iar restul legumelor în câmp.

Tomatina, cooperativa agricola din judetul Ilfov gradina cu aplicatie livrare mancare, comanda mancare Bucuresti sau livrare mancare Bucuresti (3)

Solariile Tomatina

Ce legume găsim la Tomatina

În funcție de anotimp, producem cam toate legumele specifice climei noastre. Primăvara producem în general verdețuri, cum ar fi ceapă verde, usturoi, spanac, ruccola, vara producem roșii, busuioc, ardei, castravețivarză kale, mangold, dovlecei, zucchini iar toamna oferim varză, conopidă, gogosari și broccoli, dar și altele. Peste iarnă, din solariile noastre încălzite, oferim verdețuri și frunze, salate, spanac, rucola, ceapă și usturoi.

Noi nu folosim nici un fel de substanțe chimice. Producem în cantități mici legume tradiționale cu gustul de odinioară.

Spanac proaspăt din grădina Tomatina. Sursa Foto: Facebook Tomatina.

Spanac proaspăt din grădina Tomatina
Sursa Foto: Facebook Tomatina

Colaborarea pentru produse de sezon din țări mai calde

Legumele pe care din lipsa spațiului nu le putem produce noi, le oferim clienților noștri prin colaborările cu alți producători locali, mănați de aceleași principii ca și noi. La fel și fructele și produsele de băcănie și brutărie pe care le oferim prin colaborările cu producători locali sau pe care le importăm de la producători din alte țări (Grecia și Italia).

Soiuri de legume cultivate de Tomatina

Folosim doar soiuri autentice, românești (heirloom) ne ferim de hibrizi, iar despre modificări genetice nu încape discuție. Selectăm propriile semințe de la an la an, le obținem de la agricultori pasionați, producători care au moștenit soiurile, și colaborăm cu institute de cercetare și magazine de profil sau bănci de gene din țară.

Și pentru că nu le grăbim sau stimulăm artificial, credem că suntem printre cei care reprezintă România la adevărata ei valoare.

Folosim fără excepție îngrășăminte organice, certificate, alături de compostul produs în propriile noastre compostiere, care se află în cadrul fermei sau la locuințele cooperatorilor.

Folosim apa unui puț vechi, de mare adâncime. Efectuăm periodic analize chimice ale apei dar și ale solului, iar nivelul substanțelor nocive se situează mult sub normele acceptate în agricultura ecologică.

Folosim infuzii sau macerate de plante produse chiar de noi, intercalăm plante aromatice și flori în culturile noastre și suplimentar pentru atacuri agresive folosim substanțe organice, agreate de agricultura ecologică.

Vali, șeful fermei noastre, monitorizează atent culturile zilnic. Iar atunci când lucrurile se agravează, domnul doctor Costel Vânătoru de la Institutul Legumicol Buzău ne oferă sprijinul său neprețuit și necondiționat.

Cum livrează legumicultorii Tomatina produsele naturale

Livrăm legumele culese chiar în ziua livrării în Bucuresti și Ilfov prin curier propriu și în țară printr-un parteneriat cu un curier rapid, aproximativ 100-120 de comenzi săptămânal. Ne bazăm în proporție de 80-85% pe clienți fideli și fericiți, care revin săptămânal sau o dată la două săptămâni. În general mămicile sunt preferatele noastre și noi ale lor 🙂 . Însă ajungem inclusiv în restaurante sofisticate din Bucuresti și Constanta care doresc să ofere clienților lor legume proaspete și de calitate. Livrăm zilnic de luni până sâmbătă și onorăm comenzile în maxim 24 de ore de la lansarea comenzii.

Tomatina, cooperativa agricola din judetul Ilfov gradina cu aplicatie livrare mancare, comanda mancare Bucuresti sau livrare mancare Bucuresti (12)

Cum păstraţi sau conservaţi produsele?

În general reușim să consumăm sau valorificăm legumele pe care le producem în ferma noastră. Însă pentru consumul familiilor noastre și al prietenilor am produs artizanal și suc de roșii, varza murată și murături … de poveste.

Ce cantitate produceți, cât timp ia fabricarea acesteia și ce termen de valabilitate are produsul?

Producem în cantități mici, iar legumele noastre ajung la clienții noștri extrem de proaspete, fiind culese chiar în ziua livrării. Nu le păstrăm deloc pe vreo tarabă sau în depozit, uneori ajung în farfuriile clienților noștri la o oră după ce au fost culese.

Tomatina, cooperativa agricola din judetul Ilfov gradina cu aplicatie livrare mancare, comanda mancare Bucuresti sau livrare mancare Bucuresti (2)

Din câmp și solarii, în farfurie

Care sunt prețurile pe care le practicați?

Poate că pentru unii prețul de 8 lei pentru un kilogram de ceapă sau cartofi sau 15 lei pentru un kilogram de roșii poate părea piperat, însă recomandările făcute de clienți mulțumiți sunt cea mai buna reclamă pentru noi. Gradul de revenire pentru a doua sau a treia comandă este de peste 90%, iar impresiile și comentariile transmise de aceștia confirmă calitatea produselor și a serviciilor noastre. Și susținem că sănătatea este neprețuită.

Cum v-a venit ideea unei cooperative agricole

Ideea ne-a venit în anul 2013, atunci când în timpul unei conferințe se spunea “țara noastră se poate susține din punct de vedere al hranei!”. Și atunci de ce majoritatea legumelor disponibile sunt importate? Și mai mult, de ce marea majoritate a legumelor din piețe și magazine sunt de cea mai proastă calitate atât din punct de vedere al gustului cât și a substanțelor chimice conținute? De atunci fiecare întâlnire a grupului nostru de prieteni a devenit prilej de dezbatere pe aceasta temă. Cum problema o știam, am pornit la identificarea soluției. Și am găsit-o… Tomatina!

De unde aţi început?

Tomatina a pornit de la nevoia de hrana sănătoasă dintr-o sursă de încredere. Și ce poate fi mai de încredere decât să îți produci singur hrana?! Ne-am unit forțele pentru a produce hrană sănătoasă pentru noi și familiile noastre, apoi am decis sa mărim scara, devenind afacerea de familie care este astăzi Tomatina.

Ce greutăţi aţi întâmpinat?

Riscurile unei astfel de afaceri sunt generate în principal de factori externi și sunt multiple. Depindem de vreme, de bolile asociate plantelor, de factorul uman și așa mai departe. Însă cea mai serioasă provocare a fost identificarea terenului propice și în continuare, în planul nostru de extindere, ne lovim de aceeași provocare.

Tomatina, cooperativa agricola din judetul Ilfov gradina cu aplicatie livrare mancare, comanda mancare Bucuresti sau livrare mancare Bucuresti (1)

Pământurile Tomatina

Care e cel mai important lucru pe care l-aţi învăţat şi cum vă ajută asta azi?

Cel mai important lucru pe care l-am învățat este sa fim perseverenți și să ne urmăm pasiunea. Ne ajută să existăm și să evoluăm.

Care sunt planurile de viitor care vă entuziasmează?

Ne dorim să ne extindem suprafața pe care producem legumele noastre minunate și să devenim furnizori de sănătate pentru toți cei care își doresc asta! Plănuim să devenim o fermă-magazin de unde clienții noștri să își poate procura tot ceea ce au nevoie pentru a se hrăni corect.

Ce sfaturi și încurajări ați putea da cuiva care e pasionat de același domeniu?

Poți fi cu adevărat fericit doar dacă iți urmezi pasiunea. După părerea noastră, producători locali sunt calea către înainte a României, și sprijiniți, pot fi motorul unei economii sănătoase. Țara noastră are nevoie de noi!

Tomatina Facebook

Sursa foto: Facebook Tomatina

Cum vă promovaţi?

Cea mai bună promovare pentru noi este reprezentată de recomandările venite de la clienți fericiți cărora le oferim legume autentice, tradiționale, sănătoase și gustoase, comandate prin intermediul uneia dintre cele mai puternice platforme online și al aplicațiilor pentru smartphone cu care își pot comanda legumele și fructele preferate. Avem cele mai avansate metode de plată și încercăm să ținem pasul cu cele mai noi tehnologii, în sprijinul clienților noștri. Investim în social media și colaborăm cu personalități din domeniul nutriției, sănătății și prin implicarea noastră în programe educaționale.

Certificat de înregistrare Tomatina

Certificat de înregistrare Tomatina

Unde găsim produsele Tomatina (+ aplicatie livrare mancare)

Găsim produsele Tomatina în localitatea Moara Vlăsiei, județul Ilfov, iar comanda se face din magazinul online.

Îi găsim și pe Facebook și la număr de telefon: 0722 947 777.

Programul Tomatina este de luni până vineri între 08:30 și 18:00 și sâmbăta, între 08:30 și 14:00.

vezi pe Harta Fermelor
Comercializăm produsele noastre exclusiv prin intermediul magazinul nostru online www.tomatina.ro si al aplicațiilor “Tomatina” (IOS și Android) dar avem întotdeauna porțile deschise pentru oaspeți care doresc să ne cunoască sau să vadă cum facem ceea ce facem.

Inițiativa Tomatina de a avea aplicație pentru mobil, prin care faci comanda și ei îți livrează legumele acasă în București prin curier propriu și-n țară printr-un serviciu de curierat, e demnă de dat ca exemplu. Căutările „comanda mancare Bucuresti” sau „livrare mancare Bucuresti” pot întoarce rezultate care ne pot întoarce pe noi cu fața spre pământurile României, că sunt atâtea emoții de încercat, un evantai din fiecare, pentru toate simțurile!

Dacă ai găsit vreodată folositoare o aplicație de livrare mâncare direct din gospodărie, ajută producătorii autohtoni să se organizeze tot mai eficient și spune prietenilor ce-ai citit aici sau dă un share pe rețelele tale sociale. Și dacă ai gustat din produsele Tomatina, te încurajăm să ne spui părerea ta în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă și: 

Ferme Romania Instagram

About PlatFerma

Descoperim detalii suculente despre hrana autohtonă. Scrie-ne părerea ta despre oricare gospodărie în comentarii!