Microgreens România cresc microplante pentru proprietățile lor (fiind incluse de nutriționiști în categoria SUPERFOOD datorită conținutului ridicat de substanțe benefice ca mineralele, vitaminele și altele), cât și pentru a decora farfuriile acasă sau în restaurantele din România. Microplantele (vlăstarii) cresc sub lumină naturală intensă, în spații cu umiditate scăzută și aerisire bună și rămân proaspete timp de 7 zile dacă sunt ținute în condiții optime.

În județul Prahova, Microgreens România cultivă 29 de specii de plante: busuioc verde, busuioc roșu, ceapă chives, coriandru, creson, fasole mung, floarea soarelui, gulie roz, iarbă de grâu, linte, măcriș roșu, măcriș verde, mazăre, muștar verde, muștar roșu, nasturtium, năut, perilla verde, perilla roșie (busuioc japonez), ridiche roșie, amarant roșu, borago (limba mielului), brocolli, ridiche verde, ridiche chinezească, sfeclă roșie, varză roșie.

Mai au și diferite kituri de microplante, dar și decor și flori comestibile: nasturtium frunze (numit şi condurul-doamnei sau conduraş), porumb galben sau mix de flori comestibile.

Microgreens România sunt primii producători de miroplante la nivel național și microplantele cresc fără îngrășăminte sau insecticide. Vlăstarii sunt udați cu apă pură de adâncime și creșterea și sănătatea le sunt monitorizate pe loturi de cultură.

Află toată povestea Microgreens România și vezi rețete aici …


Vrei noutățile PlatFerma?
Înscrie-te la Newsletter!