Lușca, produse cu gust românesc, livrare în Năsăud

Lușca, produse cu gust românesc, livrare în Năsăud

Lușca – produse cu gust românesc este un brand construit de un tânăr din județul Bistrița-Năsăud. Spunem că este un brand pentru că totul e pus la punct și construit astfel încât să fie baza solidă a unei activități de viitor. Pentru că sportul și nutriția sunt profesiile acestui tânăr fermier, legumicultura a venit ca o urmare naturală a interesului pentru disciplina vieții sănătoase.


Vrei noutățile PlatFerma? 
Înscrie-te la Newsletter!


Ce produse cu gust românesc găsim la Lușca

Început în primăvara acestui an, proiectul unui nutriționist tânăr de a crește legume cu gust s-a transformat într-o producție cu care se mândresc. Simplul fapt că au decis să continue și anul viitor ne spune că au decis să continue și să (re)descopere plăcerea simțurilor folosite într-o grădină îngrijită cu drag. Așa că să ne pregătim să încercăm produsele Lușca, mai ales că știm că fac livrare la domiciliu pe raza orașului Năsăud. La Lușca găsim:

  • 5 tipuri de legume: varză, roșii, ardei, vinete, castraveți;
  • 3 tipuri de zacuscă: zacuscă picantă cu vinete, zacuscă picantă cu fasole și zacuscă picantă cu hribi;
  • zarzavaturi și murături.

Cum a început povestea produselor cu gust românesc

Mă numesc Onigoae Dan, am 26 de ani, sunt profesor de sport și tehnician nutriționist. Alături de familia mea formată din încă 3 membri (mama, tata și fratele meu) muncim cei 35 de arii din spatele casei din care 26 de ari sunt acoperite sub formă de solar, iar restul în câmp deschis.

Totul a început într-o dimineață de iarnă, stând și sorbind dintr-o cafea fierbinte în holul casei privind prin geamul înghețat cu gândul la o idee de afacere pentru familie. Atunci am realizat că aveam o suprafață de teren mare și nevalorificată.

Din acel moment parcă toate s-au legat, râul din spatele grădinii, orașul din apropiere, cunoștințele părinților în domeniul agricol și lipsa unui producător de legume cu gust, autohton, plus cunoștințele mele în domeniul nutriției.

Toate acestea m-au făcut să iau legătura cu un specialist în domeniul fondurilor europene, sfătuindu-mă cu ce am nevoie și ce criterii trebuie îndeplinite pentru a accesa fonduri europene nerambursabile.

În luna martie a anului 2016 am început construcția solarului, din fonduri proprii, ce se întinde pe o suprafață de 185 m lungime și 14 m lățime. La începutul lunii iunie proiectul a fost finalizat.

lusca-produse-cu-gust-romanesc-cos-legume-nasaud-livrare-la-domiciliu-1

Grădina în care se dezvoltă gustul românesc, la marginea orașului Năsăud

Primele legume cultivate, primele rezultate, primii clienți

Am folosit îngrășământ de origine animală învechit de la ferma unui bun prieten. Am început cultivând 5 tipuri de legume (varză, roșii, ardei, vinete, castraveți ) cu răsaduri provenite din vecini și de la alți mici producători de încredere. Protejăm culturile de dăunători cu ajutorul extractelor rezultate din macerarea diferitelor tipuri de plante recunoscute pentru proprietăților lor. Irigăm cu apă din Someșul Mare.

Prima producție am vândut-o de acasă cu reclamă online și cu ajutorul clienților mulțumiți. De asemenea am pregătit 3 tipuri de zacuscă, zarzavaturi, murături, toate fără conservanți, păstrate la răcoare în pivnița casei, însă anul acesta nu avem la vânzare decât zacuscă.

Zacusca conține doar legumele specifice coapte pe plită afară și ulei de floarea soarelui extrem de puțin, în jur de 15 ml la borcan de 350-400 ml. Avem zacuscă picantă cu vinete, zacuscă picantă cu fasole și zacuscă picantă cu hribi, prețul oscilează de la 7 la 10 lei, în funcție de gramaj și conținut. Nu conține conservanți. Fiind un an de probă cu o producție întârziată, un an în care am învățat multe, asta ne-a ajutat să dezvoltăm un plan pentru anul următor.

Unde găsim produsele cu gust românesc Lușca

Adresa: Bistrița – Năsăud , Năsăud, Cartier Lușca nr.126

Facebook Lușca – produse cu gust românesc

Pe Dan Onigoae îl găsim la numărul de telefon: 0758 369 006.

vezi pe Harta Fermelor

Planuri de viitor pentru Lușca – produse cu gust românesc

Planul sună în felul următor :

  • Să oferim calitate și valoare prin produsele și serviciile noastre;
  • Să oferim o gamă cât mai largă de legume și plante aromatice;
  • Să livrăm gratuit pe o rază de 30 km de 2 ori pe săptămână coșul cu legume;
  • Să achiziționăm sau să arendăm o suprafață de minim 10 ari pentru construcția unui solar destinat doar pentru producția de căpșuni;
  • Crearea unei pagini web pentru o mai bună promovare;
  • Participarea la evenimente, seminarii și târguri.

Sfaturi pentru gospodari la început de drum

Orice persoană care se află la început și dorește să o ajutăm cu sfaturi o rugăm să ia legătura cu noi pe pagina de facebook – Lușca produse cu gust românesc, cu mare drag îi oferim informații din experiență și din atât cât cunoaștem.

*O parte din poze ne-au fost trimise de Dan Onigoae, altele sunt de pe Facebook Lușca produse cu gust românesc.

Descoperă toți gospodarii de pe PlatFerma:

portret-de-fermier

About PlatFerma

Descoperim detalii suculente despre hrana autohtonă. Scrie-ne părerea ta despre oricare gospodărie în comentarii!