
Târg Iașul în Bucate – produse tradiționale, ecologice, montane – Iași, 9-10 iulie 2022
- Categories Evenimente
- Date 5 iulie 2022
Târg Iașul în Bucate – adună gurmanzi și producători locali în jurul hranei – ca o masă mare, în familie, în aer liber.
În weekendul 9-10 iulie 2022, între orele 10:00-21:00, la Iași, poți merge să vezi, să cumperi și să delectezi copiii cu produse locale și ateliere pentru copii care ne bucură și educă.
Târgul cu produse locale de la Iași (9-10 iulie 2022)
Târgurile de produse locale par un fel de speed tasting de slow food – ca gurmand, te muți de la un stand la altul, întrebi aici ceva, guști altceva dincolo, te miri de cum poate să fie gustul produselor atât de cunoscut și atât de nou în același timp, mai iei o gură din ceva, cumperi și pleci acasă cu o selecție de produse împărțite în două, ca descoperirile gustative de la târg:
- produse locale pe care le știi și iubești,
- produse locale pe care vrei să le încerci.
În plus, poate mai iei și câte un cadou pentru gurmanzii din viața ta, care știi că s-ar bucura să primească un borcănel de atenție când le povestești ce ai făcut în weekend la Iași. 😉
Târgul Producătorilor Alimentari din Regiunea Nord Est
Pe scurt, aici avem detaliile târgului de produse tradiționale, ecologice și montane:
Cine: Producătorii locali din Regiunea de Dezvoltare Nord Est
Ce: Târg de produse alimentare tradiționale, ecologice și montane
Când: 9-10 iulie 2022, între 10:00-21:00
Unde: Parcul Expoziției din Iași
De ce:
- pentru a încuraja producătorii locali mici și medii:
“Prin organizarea acestui târg, ne propunem promovarea și încurajarea consumului de produse alimentare, realizate după rețete tradiționale, populare în zona de nord-est a țării. În același timp, se urmărește stimularea spiritului antreprenorial precum și crearea de noi canale de vânzare, pentru valorificarea producțiilor agroalimentare obținute în fermele de mărime medie și mică din regiune.”
- pentru a promva alimentația sănătoasă, locală, de sezon:
“Totodată, prin intermediul acestui eveniment, organizatorii urmăresc să promoveze o alimentație sănătoasă în rândul ieșenilor precum și dezvoltarea culturii pentru produsele culinare tradiționale.”
- pentru a educa următoarea generație:
“În cadrul târgului, va avea loc și Atelierul de gătit pentru copii, cu produse de la producători locali, atelier care are o puternică componentă educativă în ceea ce privește alimentația sănătoasă. Atelierul face parte din acțiunile de promovare a alimentației sănătoase și de creștere a gradului de încredere a consumatorilor urbani în produsele alimentare locale. Atelierul este gândit pentru copii, pentru că ei reprezintă vectori de formare și informare în familiile lor. Acesta va cuprinde două activități, una în data de 9 iulie și una în data de 10 iulie.“
Ce produse găsim la târgul producătorilor locali de la Iași:
- produse atestate tradițional: carne, panificație, vin de mure, borș, lactate, trandafir, păstrăv afumat, dulcețuri
- produse atestate montan: lactate, șvaizer, gemuri, dulcețuri, brânzeturi maturate,
- produse atestate ecologic: apicole, ceaiuri, lavandă, uleiuri presate la rece, lactate, legume, fructe, ulei nucă, vin, cătină,
- produse artizanale: salate, tăiței, bere, legume.
- Ce pot face două mâini dibace? – Magazia Morăriței
- Magia tăițeilor colorați – Tăiței Grădinărești și Solo Pasta
- Lumea albinelor – Bio Prisaca Moldova
- Legumele colorate ale Scufiței – Scufița din Homița
- Coliere din paste colorate – Tăiței Grădinărești și Solo Pasta
- Peripețiile lui Morcoveață – Tăt Normal
- Ce sunt produsele ecologice, tradiționale, montane? – Academia Română Filiala Iași și Direcția pentru Agricultură Județeană Iași
De ce să mergi la târgul Iașul în Bucate
Târgul de weekend de la Iași vine în cadrul proiectului Cities 2030 și ne oferă posibilitatea:
- să cunoaștem producătorii locali, să interacționăm cu cei care ne produc hrana,
- să aflăm cum și de ce fac produsele într-un anumit fel,
- să degustăm concepte cunoscute (ca dulceața), interpretate de fiecare producător diferit,
- să cunoaștem alți gurmanzi și să auzim povești în jurul mâncării, cum ne este natural dintotdeauna.
Mai multe detalii despre Cities 2030
Evenimentul este organizat în cadrul Proiectului Cities2030, proiect finanțat de Comisia Europeană prin programul Orizont2020 (www.cities.eu). Primăria Municipiului Iași și Academia Română, Filiala Iași, sunt partenerii din România în cadrul acestui proiect, alături de alți 39 de parteneri din țările Europei. Evenimentul constituie o activitate a hubului inovativ Food for Iași Living Lab (www.fill.rdrp.ro), dezvoltat în cadrul proiectului Cities2030 de Primăria Municipiului Iași și Academia Română, Filiala Iași.
Organizatorii târgului:
Primăria Municipiului Iași
Academia Română, Filiala Iași
Direcția pentru Agricultură Județeană Iași
Contact: Ioan Sebastian Brumă
sebastianbruma1978@gmail.com
Previous post
Găini din ceramică pictate punct cu punct - meditație cu rezultate vizibil încântătoare
You may also like

Harta Pâinii – de unde vin rețetele de pâine tradițională

Târg de toamnă la Brașov – produse locale direct din gospodărie
