Târg Recolte de Toamnă la Cluj

Târg Recolte de Toamnă la Cluj

Târgul organizat de Piața Țărănească în centrul Clujului va aduna, între 2 și 4 noiembrie 2018, peste 60 de producători, meșteri populari și artizani din toate colțurile tării. Găsești produse gastronomice și meșteșugărești și, la fel de important, descoperi oamenii din spatele fiecărei gospodării și pasiunea lor pentru sănătatea noastră.

Vezi mai jos ce și pe cine găsești la târgul din Cluj!


Vrei noutățile PlatFerma?
Înscrie-te la Newsletter!


Târgul din Cluj aduna recoltele toamnei în Piața Unirii din Cluj Napoca. Găsești producătorii acolo între orele 10 și 19, de vineri până duminică. Pe PlatFerma poți citi despre unii dintre producători, cum ar fi:

Am aflat de la Piața Țărănească cine mai vine la târg, producători atestați cu toții. Poți cunoaște familia Tritean din jud. Cluj cu legume și poți lua mere de la familia Pop, din Prislop, Maramureș.

Umple-ți cămara cu zacuști de la Casa Gorea din Bacău (care au preparate pe bază de diferite soiuri de ciuperci), și dulcețuri și zacuști atestate tradițional de la Bunătățile Tinei.

De luat acasă găsești preparate din curcan de la Casa Bunicii din Botoșani, dar și preparate tradiționale din carne (atestate) Cordiș.

De mâncat pe loc, cât sunt calde, găsești Plăcintă de Turnu (produs atestat) și Cozonacul Domnesc de la Botoșani (atestat tradițional). Te poți îndulci cu dulciuri de la Casa Petra din Lipova, județul Arad și, ca să alunece toate, treci pe la Mustărie și apoi ia acasă și niște suc de coacăz presat la rece din Mureș.

Mai găsești și ceaiuri, tincturi și alifii din Poenii de Sus (Apuseni) de la Alesia Plant, iar producătorilor li se alătură peste 30 de meșteri populari și artizani din județul Cluj și nu numai.

Aflăm de la Piața Țărănească:

„Producătorii aduc la Cluj roade bune de toamnă și hrană adevărată, autohtonă – preparate tradiționale Cordiș atestate din Șimleul Silvaniei, brânză maturată de la Cund, de la Manufactura de Brânză, burduf de la ciobanii bistrițeni, plăcinte tradiționale întinse de Turnu dar și plăcinte muntenești, poale-n brâu botoșănene, miere de la Dej, must proaspăt de Vrancea și vinuri clujene, dulciuri bănățene, cozonac domnesc, dulcețuri și siropuri de pe Dealurile Uilei, zacuști de hribi de la Bacău, conserve bune de toamnă și dulcețuri fine atestate tradițional de la Tina, telemea de la ciobanii sibieni, legume de la producători locali, toate gustoase și pe degustate, cum cere tradiția la Piața Țărănească!”

„Li se alătură meșteri populari locali, dar și invitați din celelalte provincii istorice și tineri artizani cu lucruri lucrate manual cu drag și migală – țesături, port tradițional, zgardane, bijuterii, ceramică, cojoace, obiecte din lemn, jucării, lavandă, marochinărie, cosmetice naturale, porțelan, lumânări decorative și multe altele.”

Descoperă produse românești aproape de tine pe Harta Fermelor:

Harta Fermelor Romania, PlatFerma

About PlatFerma

Descoperim detalii suculente despre hrana autohtonă. Scrie-ne părerea ta despre oricare gospodărie în comentarii!