Legume de Țară cu magazin online și livrare în București

Legume de țară din județul Argeș cultivă, din soiuri românești și soiuri tradiționale, o abundență de legume proaspete și naturale în grădină și în solar. Livrează legumele frumos ambalate și își anunță clienții pe pagina lor de Facebook și prin newsletter de câte ori au noutăți. Noi îi știm de când am listat 21 de producători autohtoni de urmărit pe Facebook.


Vrei noutățile PlatFerma? 
Înscrie-te la Newsletter!


Acum le aflăm povestea, degustăm cu ochii și la final, aflăm datele de contact și cum fac livrările.

Cine cultivă și livrează Legume de Țară?

Suntem o mână de oameni, la propriu. Suntem 5. Mama și tata, fratele, soțul și eu (Valentina). Mama și tata au vândut apartamentul din Pitești și s-au mutat la casă în Albota (la 10 km distanță de oraș). Și-au dorit mereu o mică gradină, așa cum au avut la țară în Teleorman. Noi (soțul și cu mine) le-am propus să își mărească grădina … de vreo 10 ori :). Ei au zis ok, deși erau sceptici: cum să producem legume și să le vindem pe internet? Cine va cumpăra?!

targ rural fest Legume de Tara, Albota, Romania

Familia Legume de Țară la Rural Fest

Cu îndoieli legate de ce și cum să producem, cu emoții de cum și când vom vinde, am pornit la drum. Am cumpărat teren în sat, aproape de casa părinților, l-am cooptat și pe frate și am început să construim solarii, să alegem semințe, să construim o pagină de Facebook. Am vrut să fim așa cum suntem noi, cu bune și rele, dar sinceri și deschiși. Asa am început pagina de Facebook și așa o avem și acum, după 4 ani.

Avem o grădină de legume (1500 mp) și 3 solarii (1200 mp).

rosii-in-strachina Legume de Tara, Albota, Romania

Roșii de la țară în strachină

Ce Legume de Țară găsim la Albota

Cultivăm în solar pe tot parcursul anului (verdețuri, ceapă, usturoi, salată și ridichi – în sezonul rece și roșii, ardei, vinete, castraveți, mazăre – în sezonul cald). În grădină ne-am axat anul acesta pe rădăcinoase: cartofi, morcovi, țelină, păstărnac.

Din ce semințe cresc Legumele de Țară?

Am pornit cu răsaduri din semințele noastre (roșii, ardei, vinete, gogoșari). Am căutat apoi soiuri românești sau soiuri tradiționale. Ne-am încăpățânat să nu folosim hibrizi și nici îngrășăminte ori insecticide chimice, deși multă lume ne-a sfătuit să o facem, altfel nu vom reuși să producem nimic.

Nu folosim hibrizi. 50% din semințe le recoltăm singuri de la an la an. Pe restul le cumpăram. Încă nu suntem pregătiți să recoltăm singuri semințele pentru rădăcinoase, de exemplu. Acestea sunt achiziționate din magazine specializate.

Ce îngrășăminte folosesc și cu ce apă udă Legumele de Țară

Îngrășăminte folosim doar mraniță (gunoi de grajd macerat), compost. Udăm cu apa din puțul aflat la o adâncime de 30 metri. De dăunători ne protejăm prin tratamente pe bază de plante (macerate din urzică, usturoi, ardei iute și altele), prin plantarea de plante companion și prin grija zilnică. Prevenția este cel mai bun aliat atunci când nu folosești produse chimice.

În acest moment producem pentru aproximativ 40-45 de familii/săptămână. Numărul lor variază puțin în funcție de sezon și de recolta noastră.

comenzi-30-iunie-Legume de Tara, Albota, Romania

Culesul pentru comenzi

Conserve din Legume de Țară

Atunci când avem surplus de produse sau când unele părți din legume sunt afectate, le curățăm și le transformăm în conserve. Pregătim bulion, suc de roșii, dar și castraveți în oțet ori în saramură sau murături asortate.

Cantitățile de legume variază foarte mult în funcție de condițiile meteo. Nu putem garanta niciodată o anumita producție, iar legumele noastre nu sunt făcute să “stea pe raft”. Au termen mic de valabilitate, de aceea culegem doar pe bază de comandă și livrăm a doua zi după ce le-am cules.

Kale în grădină

Ce preț au Legumele de Țară

Prețurile practicate reflectă munca depusă și producția mai mică față de legumele cultivate cu chimicale. Ne-am situat ca preț între prețul de la piață și prețul produselor bio. În prețul legumelor noastre sunt incluse și ambalaje (deoarece ținem foarte mult să livrăm produse ambalate corespunzător), dar și o parte din costul de livrare.

Livrăm la domiciliu sau la birou, iar taxă de livrare luăm doar pentru comenzi mici și este de 10 lei.

pachete Legume de Tara, Albota, Romania

Pachete cu Legume de Țară

De la teren nelucrat la Legume de Țară în magazin online

Cu terenul cumpărat în 2012, defrișat, îngrădit, săpat puțul de apă, conectat la energia electrică și construirea unui mi spațiu de depozitare, familia s-a apucat de grădinărit. Abia apoi au ridicat primul solar de 600 de metri pătrați

 A durat mai mult decât ne-am așteptat să plantăm primele răsaduri și am reușit să vindem primele legume în iulie 2013. În anul acela cel mai greu ne-a fost cu dăunătorii. A fost un an secetos și a favorizat apariția unor omizi ce ne-au distrus majoritatea culturilor: roșii, ardei, gogoșari.

Nu am renunțat și am transformat ceea ce am putut recolta în conserve. Aveam pagina de Facebook pe care scriam cât puteam de des, dar am considerat că este nevoie să avem un magazin online. L-am lansat în octombrie 2013 și am început să vindem mica producție din acel an.

rosii legate Legume de Tara, Albota, Romania

Roșii legate în solar

Pentru că aveam puține produse și costurile de livrare erau foarte mari, în iarna respectivă am livrat doar prin curier. Am încercat să cultivăm spanac și ceapă verde, salată și ridichi. Neavând experiență în ceea ce privește locul și tipul de semințe pe care să le achiziționăm, am făcut foarte multe experimente mai mult sau mai putin reușite.

A fost anul încercărilor, al dezamăgirilor, dar și al bucuriei de a relua livrările acasă. Am învățat din greșelile noastre, am fost la cursuri de agricultura bio, am ascultat clienții și am ținut cont de observațiile lor.

Sfatul nostru este să fii perseverent, să faci produse bune și să fii cât mai deschis în relația cu clienții.

amestec proaspat Legume de Tara, Albota, Romania

Amestec proaspăt din grădină

Cum se promovează Legume de Țară

Ne promovăm prin pagina de Facebook, unde încercăm să scriem de cel putin 3-4 ori/săptămână. Postăm noutăți de la noi din gradină, chiar dacă nu avem cele mai frumoase poze, sunt poze reale cu noi și plantele noastre.

Avem și o bază de date cu clienți cărora le scriem un newsletter săptămânal cu noutățile de pe site și unde îi anunțăm ce pot cumpăra în acea săptămână. Foarte rar participam la câte un târg de specialitate. Cea mai buna metodă de promovare rămâne însă recomandarea și fidelizarea clienților.

Noi producem legumele și le vindem printr-un SRL: GreenSpire.

Unde găsești Legume de Țară

Noi suntem în Albota, județul Argeș, pe Strada Morlovani, nr. 361. Aici locuiesc părinții și fratele, solariile sunt la o distanță de 500 de metri de casă, chiar lângă pădure. Dacă ajungeți în Albota, cautați primăria și poliția, acolo întrebați unde este lacul și veți fi îndrumați spre strada noastră 🙂 .

vezi pe Harta Fermelor

Ne găsiți online pe www.legumedetara.ro. Ne puteți scrie oricând pe Facebook  sau pe email office@legumedetara.ro. Răspundem și la telefon: 0721 957 193. Suntem deschiși oricând vizitelor, doar să fim anunțați ca să ne oprim din ceea ce facem sau pur și simplu să fim acasă ori la gradină.

Newsletter PlatFerma, Noutăți pe email

Primește noutățile PlatFerma pe email!

15 Comments

  1. […] Povestea Legume de Țară (jud. Argeș) te face să (re)capeți încredere în tăria românului care îmbină munca și plăcerea ei cu atenția la dorințele clienților. Valentina și familia ei cresc Legume de Țară, dar adună în magazinul lor online și alte produse românești de la colaboratorii lor: brânzeturi, produse din carne și pește, dulcețuri, uleiuri, etc. […]
    • Legume de Țară livrează personal în București și Pitești și, prin curier, oriunde în țară. Mulțumim pentru întrebare, să fim sănătoși și voioși!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Main Menu