Bucătăria Oanei Grecea, Gândită ca Studio TV Pentru Reţete Video

Oana Grecea a construit un stil de viaţă şi muncă în jurul pasiunii pentru gătit. S-a mutat din capitală într-o comună din judeţul Ilfov, a construit o casă unde să-şi îngrijească familia şi a transformat gătitul de rutină în motivul de a avea o bucătărie utilată ca pentru un studio TV. Casa în care locuieşte cu soţul şi fetiţa lor a fost gândită de la început cu un loc de gătit spaţios, cu o insulă de bucătărie în mijloc, unde poate filma reţete video.


Vrei noutățile PlatFerma? 
Înscrie-te la Newsletter!


Bucătăria de vis, Construită pentru Familie, Prieteni şi Noi

Eu m-am mutat pentru bucătărie, el pentru curte„, povesteşte Oana pe blog.

Oana Grecea a trecut de la cariera în mass media la reţete video uşoare, pentru oameni ocupaţi, prezentate cu drag şi profesionalism. Alte calităţi şi tehnici au urmat-o „la ţară”, unde a ales să îmbine viaţa de familie cu distracţia şi munca. Pasiunea Oanei pentru gătit era deja consemnată de ceva timp pe blogul Gânduri şi Bucătăreală. Odată cu mutarea la casă, Oana a gândit şi dezvoltat structura Reţetetv.ro astfel încât să poată să se mişte în voie atât online, cât şi offline.

preferata-mea

Oana Grecea, de la Gânduri şi Bucătăreală la ReţeteTv.ro

Pe ReţeteTV.ro vedem rodul muncii unei întregi echipe şi a colaborării cu agenţiilor Inversee şi Ballon Rouge. Reţetele sunt filmate în spaţiul care încorporează studioul TV, adică bucătăria şi livingul. Pe lângă reţete video, Oana plănuieşte să facă şi ateliere culinare, cooking party pentru copii între 3 şi 12 ani, să aibă invitaţi care să împărtăşească pe video din secretele lor. Aflăm de pe site că „în ultimul deceniu, studiile au arătat că familiile care mănâncă împreuna cu copiii au parte de rezultate şcolare mai bune din partea acestora, că consumul de alimente sănătoase şi ecologice înseamnă un mediu mai sustenabil, dar nimeni nu a subliniat că aceste lucruri sunt posibile doar dacă oamenii gătesc acasă.” Oana ne inspiră şi ne arată ce uşor e să găteşti. Fiecare reţetă video e atractivă şi plăcută.

Reţetetv. ro este un proiect cu şi despre mâncare. „Videouri de 3 minute pentru reţete pe care să le găteşti în 30 – 45 de minute.” Oana Grecea şi-a crescut pasiunea pentru gătit de la mese pentru familie şi prieteni într-o idee care să-i permită să fie aproape de ai ei, să facă ce îi place şi să câştige nu numai traiul, ci şi colaboratori şi noi prieteni.

De la Fotografia Culinară la Reţete Video

ReţeteTv a pornit de la o idee împletită cu speranţă, stropită cu mult curaj şi pusă la cuptor să crească pentru a putea hrăni cu inspiraţie. Fotografia culinară şi reţetele video se împletesc ca să ne încurajeze să gătim acasă chiar dacă timpul abia ne permite.

Fotografia culinară aduce beneficii atunci când reuşeşte să aducă valoare, să pună în lumină prospeţimea, textura şi culoarea hranei şi a ingredientelor. Oana găteşte simplu, rapid şi fără complicaţii inutile. Reţete ca cea de găluşte cu prune este una simplă, de sezon, care te face să te scufunzi în aromele toamnei:

Reţetă găluşte cu prune de ReţeteTv

Reţetele video sunt prezentate cu drag, simplu şi direct. Oana ne ghidează prin paşii reţetei. E uşor să vedem textura şi consistenţa reţetelor în filmări, dar cel mai important e să putem vedea cu ochii noştri tehnicile folosite pentru încununarea reţetelor.

De exemplu, o salată de ciuperci Pleurotus, ciuperci româneşti cu pălărie mare si foarte cărnoase. Oana ne recomandă să dăm savoare ciupercilor într-o reţetă de salată de ciuperci cu doar ingrediente simple: ciuperci, vin alb, cimbru uscat, sare şi piper, ulei şi oţet, şi mărar. Lista reţetelor video creşte constant, Oana simţindu-se tot mai natural în faţa camerelor de filmat de la o reţetă la alta.

Oana Grecea explică de ce a ales să meargă pe oportunităţile oferite de video:

Vis, Plan, Realitate: Bucătăria-Studio din Spatele Reţetelor Video

Oana a pus la punct toate detaliile, ca să fie sigură că lucrurile să curgă apoi cât mai natural. A găsit o companie românească să o ajute cu mobila. Euphoria Kitchens Hall din Buzău, „prima companie care a introdus formele curbe la mobilier de bucătărie”, după cum ne spune Oana, a ajutat-o să îşi vadă bucătăria bine planificată construită în faţa ochilor.

Mi-am dorit să am o bucătărie spaţioasa şi potrivită pentru filmări (distanţe potrivite pentru camera de filmat). Ca să nu se reflecte pe camera mobilă, a trebuit să exclud culoarea albă şi materialele lucioase din opţiunile pentru mobilă.

Reţete Video Studio TV a Reţetetv.ro, Oana Grecea şi Euphoria Kitchens Hall (2)

Mâncarea gătită în bucătăria pe care Oana a gândit-o în detaliu îi aminteşte constant de visul ei pe care îl construieşte pas cu pas:

Bucătăria a fost gândită să fie cât mai luminoasă şi încăpătoare, iar din cauza faptului că mi-am dorit să pot găti şi filma la insulă a trebuit sa gândesc asta dinainte. Ca insula să fie amplasată, acolo au fost trase ţevi de apă şi curent electric (pe insulă, şi plita şi cuptorul sunt electrice). Insula este plasată la o distanţă de 1,20 faţă de celelalte corpuri, astfel încât, dacă se deschid două uşi în paralel, nu se lovesc. Ne-am dorit, de asemenea, ca pe insulă să se poată lua masa pentru cele 3 persoane care formează familia mea (avem o fetiţă de 11 ani).”

Aici Oana povesteşte despre cele 10 lucruri care-i plac la noua ei bucătărie. Vorbeşte despre fiecare detaliu în parte, de la spaţioasa insulă de bucătărie până la culoarea capucino aleasă pentru filmări.

Pentru că gătesc mult pentru familia mea şi prieteni şi toate petrecerile se fac la mine acasă, am utilat-o cu 2 chiuvete, 2 frigidere (unul încastrabil), 2 cuptoare, 2 plite (una pe inducţie şi una pe gaz), un cuptor cu microunde incastrabil şi o singura hotă. Daca aş fi pus hota deasupra plitei pe inducţie ar fi fost opturat unghiul de filmare.”

ReţeteTV şi Euphoria Kitchens Hall

Uşor de întreţinut, spaţioasă cât să alimenteze visele Oanei, bucătaria ReţeteTv.ro e documentată, plănuită, gândită şi re-gândită:

Ca utilităţi, mobila cuprinde un spaţiu de cămară cu multe rafturi cu închidere cu amortizor, sertar în sertar la compartimentul de tacâmuri, rafturi cu push sub insulă (în dreptul fiecărui scaun este câte un astfel de dulap cu uşa cu push). Suprafaţa bucătăriei este de 5,80 m pe partea cu geamurile şi de 4 m pe partea cu mobila compactă. Insula are o dimensiune de 1,50 pe 2 m. Unul din pereţi este vopsit în negru cu o vopsea lavabilă cu efect de tablă de scris, ca să se potrivească cu blatul negru pe care nu se văd urmele. Am frământat, am pus ulei, făină şi vase fierbinţi pe el şi nu a avut nicio urmă de stricăciune sau să se vadă vreo mizerie. Blatul şi mobila se curăţă uşor cu şampon Johnson dizolvat în apă călduţă. Pe mobilă nu se văd deloc urmele, nefiind lucioasă.”

Bucătăria şi livingul au aproximativ 65 de metri pătraţi, destul loc pentru camerele de filmat şi invitaţi când se filmează. Studioul este atât de bine pus la punct încât să nu îţi dai seama că îndeplineşte trei funcţii:  bucătăria familiei, sediul central al petrecerilor cu prietenii şi studio pentru reţetele video.

Bucătăria Oanei Grecea era doar un vis nu demult. Acum e realitate. Tu la ce visezi?

Design bucătărie Studio TV a Reţetetv.ro, Oana Grecea şi Euphoria Kitchens Hall Reţete Video

Design bucătărie Studio TV a Reţetetv.ro, Oana Grecea şi Euphoria Kitchens Hall (3) Design bucătărie Studio TV a Reţetetv.ro, Oana Grecea şi Euphoria Kitchens Hall (4) Design bucătărie Studio TV a Reţetetv.ro, Oana Grecea şi Euphoria Kitchens Hall (5) Design bucătărie Studio TV a Reţetetv.ro, Oana Grecea şi Euphoria Kitchens Hall (6) Design bucătărie Studio TV a Reţetetv.ro, Oana Grecea şi Euphoria Kitchens Hall (7) Design bucătărie Studio TV a Reţetetv.ro, Oana Grecea şi Euphoria Kitchens Hall (8) Design bucătărie Studio TV a Reţetetv.ro, Oana Grecea şi Euphoria Kitchens Hall (9) Design bucătărie Studio TV a Reţetetv.ro, Oana Grecea şi Euphoria Kitchens Hall (10) Design bucătărie Studio TV a Reţetetv.ro, Oana Grecea şi Euphoria Kitchens Hall (11) Design bucătărie Studio TV a Reţetetv.ro, Oana Grecea şi Euphoria Kitchens Hall (12) Design bucătărie Studio TV a Reţetetv.ro, Oana Grecea şi Euphoria Kitchens Hall (13) Design bucătărie Studio TV a Reţetetv.ro, Oana Grecea şi Euphoria Kitchens Hall (14) Design bucătărie Studio TV a Reţetetv.ro, Oana Grecea şi Euphoria Kitchens Hall (15) Design bucătărie Studio TV a Reţetetv.ro, Oana Grecea şi Euphoria Kitchens Hall (16) Design bucătărie Studio TV a Reţetetv.ro, Oana Grecea şi Euphoria Kitchens Hall (17) Design bucătărie Studio TV a Reţetetv.ro, Oana Grecea şi Euphoria Kitchens Hall (18) Design bucătărie Studio TV a Reţetetv.ro, Oana Grecea şi Euphoria Kitchens Hall (19) Design bucătărie Studio TV a Reţetetv.ro, Oana Grecea şi Euphoria Kitchens Hall (20)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Main Menu