Perina Pufoasă în Formă de Casă, Inspirată de Arhitectura Ţărănească

Perina este cea care susţine visele, e mai mult decât un obiect, e un loc. Locul unde aşezi capul în fiecare seară. Dar mai e şi obiectul decorativ care stârneşte o inexplicabilă dorinţă de a exprima sentimente prin forme, culori, texturi de materiale şi inspiraţie. Printre miriadele de feluri în care o perină poate salva decorul, Perina asta e aşa specială, că o remarci imediat. Pare familiară.

Şi aminteşte de un loc. Aminteşte de un timp.

Perina de inspiraţie tradiţională românească, de Ioana Zdralea (10)

Casă cu Casă se Face Satul

Decorul pe care îl poate crea o perină se întinde în cele mai năstruşnice colţuri ale imaginaţiei. Ioana Zdralea este artista cu pregătire de arhitect şi 12 ani de experienţă în domeniul artei vizuale care a creat o minunăţie decorativă simplă şi de impact. Perina.


Vrei noutățile PlatFerma? 
Înscrie-te la Newsletter!

[mc4wp_form id=”2816″]


Numită simplu şi descriptiv „Perina”, oricare model inspirat are şi rol decorativ, şi funcţional. Copiii pot învăţa despre arhitectura ţărănească jucându-se, iar părinţii au unde să ţină cartea cu poveşti până data următoare. Decorată cu o succesiune de perine, canapeaua poate începe să arate ca un sat românesc în miniatură.

Perina de inspiraţie tradiţională românească, de Ioana Zdralea (1)

Perina în formă de casă, inspirată de tradiţia românească

Casele pufoase, cusute cu migală de mâinile curioase ale Ioanei compun piese decorative care amintesc de copilărie, de locurile copilăriei. Ioana a împletit pregătirea de arhitect şi iubirea faţă de arhitectură tradiţională românească pentru a crea un concept de design decorativ cu care orice român se poate mândri. Inspirate din diferite stiluri arhitecturale româneşti, Perina adună un apel la memoria colectivă românească în obiecte decorative lucrate de mână.

În ritm de muzică românească, Ioana Zdralea coase fiecare Perină cu o pasiune izvorâtă din copilăria fericită la bunici. Perina din filmuleţ este de inspiraţie tradiţională din Ardeal.

Venind din copilărie, trecând prin asumarea unor cunoştinţe despre casele tradiţionale şi decorând spaţii de locuit moderne, Perina aduce promisiunea unei case la fel de calde ca amintirea copilăriei la bunici.

Unele modele de Perina nu doar decorează, ci aduc un plus de valoare pentru cei preocupaţi să citească. Perina poate ascunde cartea în buzunarul din spate ori de câte ori decizi să pui cartea la îndemână pentru mai târziu.

Perina de inspiraţie tradiţională românească, de Ioana Zdralea (3)

Cum se reflectă copilăria la ţară în viaţa artistului de mai târziu

Inspirată de amintirile copilăriei la ţară, Ioana coase fiecare perină astfel încât culorile, formele şi texturile să reprezinte diferite detalii arhitecturale văzute în mediul rural românesc. Arhitectura tradiţională are impact în societatea modernă în nenumărate feluri. După ce am descoperit case din chirpici şi case pictate, case tradiţionale renovate şi case moderne de inspiraţie tradiţională, Perina handmade extinde inspiraţia oferită de stilul ţărănesc în domeniul decorului de interior.

Dincolo de munca de arhitect, artist vizual şi artist handmade, ilustraţiile Ioanei te fac să le arunci o privire curioasă. Ele conţin un dulce dor de românesc născut ca veşnicia, la ţară. Pe Facebook ca Ioana D’Art, artista a conceput Perina ca o extensie naturală a unei copilării fericite, în care a avut timp să privească în jur. Astfel, satul românesc i s-a imprimat adânc în subconştient ca acum să devină artă funcţională de care ne putem bucura oricare dintre noi.

Perina de inspiraţie tradiţională românească, de Ioana Zdralea (5) Perina de inspiraţie tradiţională românească, de Ioana Zdralea (4) Perina de inspiraţie tradiţională românească, de Ioana Zdralea Perina de inspiraţie tradiţională românească, de Ioana Zdralea (6) Perina de inspiraţie tradiţională românească, de Ioana Zdralea (11) Perina de inspiraţie tradiţională românească, de Ioana Zdralea (7) Perina de inspiraţie tradiţională românească, de Ioana Zdralea (9) Perina de inspiraţie tradiţională românească, de Ioana Zdralea (8)

Ne place să auzim poveştile celor care ne hrănesc, ne îmbracă şi ne decorează casa inspiraţi de tradiţie. Aşteptăm pe email veşti de la artişti români care au grijă să nu ne pierdem copilăria. Aşteptăm pe email (po)veşti de la care au grijă ca decorul din casă să ne amintească şi de noi. Ne place să aflăm despre cei care cresc legume şi fructe, animale de curte şi de păşune, despre cei care au transformat casa de la ţară în spaţiu pentru musafiri şi îi hrănesc din gospodăria proprie, despre cei care încorporează în munca şi pasiunea lor şi puţin românesc. Trimite-ne un email dacă şi tu eşti sau ştii pe cineva a cărui muncă merită promovată.

Email PlatFerma: platferma@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Main Menu