Aventură la stâna de capre - Ferma Muntean, judetul Brasov

Aventură la stâna de capre a Fermei Muntean

Aventură la stâna de capre a Fermei Muntean – vino și tu să vezi ce înseamnă munca la Ferma Muntean din Măieruș, județul Brașov!

Update: Așa a fost la stână:

Stâna de capre din Pădurea Bogății este locul unde, pe 28 și 29 aprilie 2018, gospodarii de la Ferma Muntean (despre care aflăm în curând toate detaliile pe PlatFerma) îți arată ce presupune îngrijirea și pregătirea stânei pentru căprițe, dar și cum se mulge laptele și se transformă în bine-cunoscuta brânză de capră care are o listă întreagă de beneficii pentru sănătate. Noi am gustat deja din bunătățile de la fermă la Târgul din Februarie de la Brașov (detalii AICI).

Și cum înțelegi mai bine decât prin acțiune? Așa că la sfârșitul săptămânii viitoare (28 și 29 aprilie 2018), petrece două zile la stâna de capre și bucură-te de viața la țară! Afli cum se transformă laptele în brânză, cum se îngrijesc animalele la stână, ce muncă presupune pregătirea țarcului și ai parte de gustul și aromele sănătoase de la țară!

Alături de Adoptă un Țăran (organizatori) și Lumea Satului (parteneri media), Ferma Muntean pregătesc:

🐐 Vom construi împreună un gard în jurul țarcului care trebuie extins, căci noi căprițe sosesc
🐐 Demontăm parțial saivanul pentru reamenajare
🐐 Curățăm împrejurimile

Și iată ce lucruri minunate vom învăța direct de la meșteri:

🍼 Mulgem caprele și
🧀 învățăm să facem brânză
🌲 Petrecem o noapte la stână și ne implicăm în toate activitățile pe care familia Muntean le are zi de zi.

Vizita la stana de capre Ferma Muntean, judetul Brasov

Și cum activitățile în aer liber și curat te fac să simți altfel foamea, vei avea parte de tocană de ied la ceaun și brânză proaspătă, alături de mămăligă învârtită cu spor, toate într-o locație liniștită, unde-ți poți auzi gândurile. Și crede-ne pe cuvânt, nu vor fi aceleași gânduri pe care le ai în oraș!

Cele două zile la Ferma Muntean se încheie la un foc de tabără, în jurul căruia vei toarce vise noi și te vei bucura de sunetul inconfundabil al focului înălțat, de voie bună și povești cu tâlc despre viața la țară.

Mergi și tu la fermă! Nu costă nimic, însă locurile sunt limitate.

Înscrie-te acum sunând-o pe Alina la numărul 0755 58 33 04 sau printr-un mail la contact@adoptauntaran.ro

De la Adoptă un Țăran citire: „MUSAI să ne lași numărul de telefon în mail! Primești apoi de la noi detaliile exacte despre locație, transport și răspunsul la orice întrebare ai! Musai să îi luați și pe cei mici, căci vor avea multe de învățat! Înscrierile se fac până joi, 26 aprilie! Ne-am bucura tare să ne anunțați cu minim două zile înainte dacă renunțați la a mai participa.”

Foto: Adoptă un Țăran și Ferma Muntean

Descoperă și alte ferme din România pe Harta Fermelor PlatFerma:

Harta Fermelor Romania, PlatFerma

 

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Main Menu