Curs de caval în Timișoara – reînvie rădăcinile cu vibrații muzicale

Curs de caval în Timișoara – reînvie rădăcinile cu vibrații muzicale

Curs de caval în Timișoara

Curs de caval în Timișoara – o gură de aer proaspăt, intercalat cu sunetul vechiului instrument.

Cavalul – instrument național – este reînviat de Atelierul IDENTITATE, printr-un curs de caval în Timișoara. Am aflat de la Subcarpați despre cursul de caval și sperăm să reînvie moștenirea lăsată de înaintași cu suflu nou și sunet vechi. Înainte să cunoști detaliile despre curs, să vedem de unde a (re)pornit acest interes pentru reînvierea cavalului.

Pe scurt, despre Caval – instrument național: este felul în care poți să te reîntorci la rădăcini prin vibrația muzicii. Făcut din lemn de paltin sau alun, cavalul este un instrument muzical de suflat care se aseamănă cu (dar este mai mare decât) un fluier cu cinci găuri.

Atelierul IDENTITATE

Atelierul IDENTITATE este un proiect al Teatrului Național, Subcarpați și Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană. Cursul de caval este compus din patru module coordonate de Marius Andrei Alexe, cunoscut publicului ca Bean MC. Indiferent de vârstă sau cunoștințe muzicale, ești invitat să participi la promovarea folclorului autentic prin sunet și amintirea instrumentului tradițional care ne reconectează la seva folclorului, la rădăcinile identității naționale.

„Unii s-au grăbit la oraș. Iar alții au stat mai mult la țară. Poate de aceea tradițiile noastre sunt atât de frumoase. E păcat să le uităm. Înscrie-te la Atelierul Identitate și ajută-ne să promovăm cavalul românesc.” – Bean MC

Înscriere la cursul de caval din Timișoara

Înscrierile pentru cursul de caval se fac la adresa tntm.office@tntimisoara.com (cu numele, emailul și numărul de telefon). Data-limită pentru înscrieri este 23.03.2018. Participarea este gratuită. Primul modul al Atelierului IDENTITATE, subintitulat Cavalul – instrument național, va avea loc în perioada 26 – 31 martie 2018, în foaierul Sălii 2, zilnic, între orele 17-19.

La finalul Atelierelor, Bean MC va oferi unuia dintre cursanți ocazia de a cânta împreună în concertul din cadrul FEST-FDR 2018, care are loc sâmbătă, 5 mai 2018, la Teatrul Național Timișoara.

Descoperă Atelierul IDENTITATE pe YouTube, pe Facebook și pe Instagram.

Comanda un caval: Ferenc Ségercz – 0744379053


Vrei noutățile PlatFerma?
Înscrie-te la Newsletter!


Foto: Atelier IDENTITATE și Subcarpați

About PlatFerma

Descoperim detalii suculente despre hrana autohtonă. Scrie-ne părerea ta despre oricare gospodărie în comentarii!