În vizită la Băcănia Magică, Hărman, județul Brașov

În vizită la Băcănia Magică, Hărman, județul Brașov

Am fost în vizită la Băcănia Magică (din Hărman, jud. Brașov), la o lună după ce au deschis. Am cunoscut-o pe Alina, cu care am povestit despre produse românești și necesitatea de a avea acces la ele. Alina a locuit în Belgia timp de 7 ani, unde a lucrat la hoteluri de 4 și 5 stele și tot acolo a devenit mamă. Întoarsă în România, a deschis Băcănia Magică, un loc (de) unde să poată oferi și altora produse naturale, să ne „elimine, “ca prin magie”, stresul de a procura mâncare sănătoasă în zona Brașovului”.

La băcănie am revăzut branduri românești cunoscute aliniate pe rafturile băcăniei (Ulei de floarea soarelui ecologic Bioloi, făină și mălai de la Moara cu Pietre, suc ecologic presat la rece Aronia Elixirul Vieții, ulei presat la rece de la Ulei Șomcuta, miere de la Fagurele cu Mierelegume, verdețuri și produse din legume ecologice Biodumbrava, mere de la Livezile Dobrinoiu, legume de la Tomatina, siropuri, dulcețuri și murături din Cămara lui Matei, dar și decorațiuni făcute de Oana Decorate All de la grupul Sprijinim Brașovenii) și am descoperit delicii noi, de încercat (muștar ecologic de la Biofarmland, zacuscă de la Nux Delicii, pâine de la Brutăria Două Mâini, pălincă cu pară în sticlă, adică Părincă, bere artizanală Capra Noastră) și multe altele.


Vrei noutățile PlatFerma?
Înscrie-te la Newsletter!


bunatati romanesti, PlatFerma in vizita la Bacania Magica din Harman, judetul Brasov

Ce am găsit la Băcănia Magică

Ne-am întors cu o listă de produse de încercat:

✅suc din fructe de aronia, ecologic, presat la rece, de la Aronia Elixirul Vieții,
✅mălai de la țară de la Moara cu Pietre,
✅muștar clasic ecologic de la Biofarmland,
✅dulceață de smochine de la Dulceață Veronica,
✅unt de arahide de la Funky Fresh Constanța,
✅pastă de tomate și ketchup dulce de la Biodumbrava,
✅gem de dovleac de la Fructos,
✅compot de mure de la Odaia Bună,
✅paste: penne și tagliatelle de la Petras Bio,
✅biscuiți vegani de la Ambrozia.

Legume livrate acasă în Brașov

Apoi, proaspăt entuziasmați de bunătățile românești, am comandat și coșul de legume de la Băcănia Magică, pe care ni l-au livrat acasă și din care am gătit cu poftă, alăturând ce aveam prin cămară legumelor primite.

Am primit un coș cu legume (impropriu spus, sunt pungi de hârtie voinice), care conținea: 1 legătură Mangold bio, 1 legătură Rucola românească ecologică, 1 Bio salată antică mix (tatsoi, rucola,spanac și kale), 2 legături ceapă verde, 2 legături usturoi, 2 legături ridichi, 1 Kg morcovi bio și 1 Kg cartofi din Hărman.

cosul cu legume Bacania Magica, poza PlatFerma

În fiecare săptămână, conținutul coșului cu legume se schimbă, ca să acopere necesitățile a două persoane cu legume de sezon. Verdețurile sunt de la Biodumbrava (povestea lor aici), iar legumele, de la Tomatina (povestea lor aici). Pe lângă toate astea, noi am mai adăugat în comandă și făină ecologică integrală de la Terra Natura, ca s-o încercăm.

Mulțumim Alinei pentru primire și pentru că a ales să susțină munca producătorilor din România!

Vizitează Băcănia Magică în Hărman, județul Brașov, sau online pe Facebook Băcănia Magică și vezi ce alte produse mai au.

Băcănia Magică despre PlatFerma:

„Când ne-am gândit să deschidem Băcănia, primul gând a fost să consultăm PlatFerma. Am luat site-ul din scoarță în scoarță, am contactat producătorii, le-am testat produsele și, de acolo până la a ajunge la noi pe raft, nu a fost decât un pas 🙂 . Accesul la produse locale este și moto-ul nostru și munca noastră de a căuta și de a susține producătorii locali este abia la început.
Pentru noi, PlatFerma înseamnă o sursă de încredere în a găsi producători naturali din Romania. Pentru noi, PlatFerma înseamnă profesionalism și implicare. Cei de la PlatFerma înlesnesc legătura dintre micii producători și consumatorul final.” – Alina Briceanu, Băcănia Magică din Hărman, județul Brașov

Bacania Magica, poza PlatFerma

Descoperă Harta Fermelor curate din România:

Harta Fermelor Romania, PlatFerma

About PlatFerma

Descoperim detalii suculente despre hrana autohtonă. Scrie-ne părerea ta despre oricare gospodărie în comentarii!