FarmART: Tricou pictat manual, la borcan – un nou agrotrend
Tricou pictat manual FarmART – ambalat la borcan
Cumperi un tricou pictat manual ca să ai ceva inedit, unic, poate chiar personalizat.
Dar când cumperi un tricou pictat manual care promovează fermierii români, parcă e un imbold mai mare de mândrie. Pe de o parte susții artistul care pictează, pe de alta, proiectul din spatele artistului, care susține fermierii. Acum vine partea interesantă – tricourile vin ambalate în borcane de murături!
Hai să aflăm cine, cum și de ce a ajuns să susțină mediul agricol românesc prin artă de purtat. Mirela Scarlat de la AGROtrends ne răspunde la câteva întrebări.
Câte feluri de tricouri aveți?
“Proiectul FarmART este nou si viu, în continuă dezvoltare. Pentru început avem tricourile cu temea văcuțelor (cow art) care sunt boho/național (cu steagul României)/funky. Acum ne dorim să extindem seria cu legume, fructe, utilaje agricole. Proiectul este inspirat de vizitele noastre prin fermele din România, unde vedem pasiunea pe care fermierii români o pun în munca lor. Tricourile sunt pictate manual, nu imprimate, nu avem matrițe. Materialul textil se poate spăla la 40 de grade.”
Cine le pictează?
“Tricourile sunt pictate de Linda Stănescu și echipa ei de la , de Elena Ichim din Iași, dar și de alții. O să avem și serii imprimate.”
Am văzut că tricourile sunt pictate manual cu imagini selectate din fermele pe care le vizitați. De unde a pornit ideea?
“Anul trecut am avut un proiect, o serie de video testimoniale de la fermieri și am fost prin Galați, Slobozia, Călărași, Arad, Prahova, Făgăraș. În toate aceste locuri, văcuțele erau minunate, fericite, și frumoase foc. Campania s-a numit Văcuța Portocalie pentru ca este dedicată unor furnizori de tehnologie din Olanda și întrebarea în fiecare dintre fermele vizitate a fost dacă au o văcuță preferată. Toți aveau una care era declarată starul fermei, fie pentru că era foarte iubitoare, fie pentru că era campioană la producția de lapte, fie pentru că a fost prima, cea cu care au început. Așa am ales văcuțele pentru primele imagini FarmART. :)”
Cum susțin tricourile mediul agricol din România?
“Speranța noastră este să reîntoarcem privirea urbanului către mediul rural într-un mod plăcut, care să transmită și un mesaj de pozitiv, de frumos, de bun, de curat și, mai ales, de un altfel de succes. Din punct de vedere social, ruralul este încă văzut ca locul de unde vrei să scapi, să ajungi la oraș, unde umblă câinii cu covrigi în coadă.”
“Unii cred că cei toți cei care trăiesc la țară sunt mai puțin informați, că nu pot mai mult, ceea ce nu este deloc adevărat. Eu, de exemplu, învăț tare mult pentru a putea discuta cu fermierii campioni ai României, să mă pot ridica la nivelul de discuție pe care ei îl pot susține tehnic sau din punctul de vedere al dezvoltării rurale, politici, adesea și istorie rurală. Oamenii sunt digitalizați, au echipamente ultra performante și sunt plimbați de marile corporații agricole peste tot prin lume.”
“Fermierii performanți sunt educați, plimbați prin toată lumea și tehnologizați la standarde europene. La fel dacă vorbim despre tipul de fermieri reîntorși în mediul rural după o viață în corporație. Oamenii aceștia există – educați, inovatori și cu dorința de a face performanta în agricultura românească, însă sunt prea puțin promovați. Speranța este ca tricourile noastre sa fie refectorul care pune lumina în scena în punctul care trebuie.”
Cum v-a venit ideea să ambalați tricourile la borcan?
“Am cautat idei de ambalare inedite și, spre bucuria mea, am găsit ceva care să mă mulțumească. Mi-a plăcut această idee pentru că aduce a produs agricol, borcanul cu murături.”
De unde putem comanda tricourile?
“Puteți comanda tricourile pictate manual de pe magazinul sau ne poți suna. În câteva zile actualizăm și pagina de online shop. Și vă invităm să ne căutați de Dragobete, că vom avea o surpriză: o serie de tricouri cu dedicație pentru Dragobete.”
AGROtrends vine cu idei inedite când vine vorba de susținerea mediului agricol. Așa că să ne minunăm de tricourile pictate manual care vin ambalate la borcan și să susținem libertatea de creație artistică ce dă o nouă dimensiune fermelor din România!
Descoperă Harta Fermelor din România