Ferma Nasul Roșu magazin produse locale Bucuresti, Epicerie Nasul Rosu

Ferma Nasul Roșu deschide magazin în București

Aprozar de Weekend la viitorul magazin cu produse locale (și nu numai) din București

Ferma Nasul Roșu deschide un magazin în București destul de curând. Până atunci, ne invită la Aprozar de Weekend în locația pe care au ales-o pentru magazin în fiecare sâmbătă.

Știm că fermierii Nasul Roșu au început să cultive legume pentru familia lor când li s-a născut primul copil, cu 10 ani în urmă. Acum, fermierii Alina și Dan Constantinescu deschid Epicerie Nasul Roșu în București.

Îți amintești mini-interviul din care am aflat de ce merg cei de la Ferma Nasul Roșu la târguri? Azi aflăm de ce deschid ferma vegetală în conversie ecologică Nasul Roșu magazin în București.

aprozar de weekend Ferma Nasul Rosu

Aprozarul de Weekend s-a mutat la viitoarea Epicerie Nasul Roșu

Epicerie Nasul Roșu

Când ați decis să deschideți un magazin aprozar/prăvălie?

Pe la jumătatea lui decembrie 2017, am găsit o casa frumoasă în zona piața Floreasca, o casă care m-a cucerit imediat. Este acel gen de locuință cu tavane înalte și cămăruțe care dau una în cealaltă, cu uși de lemn vopsite și glasvand, pivniță și o mansardă frumoasă și spațioasă. Mi-a adus aminte de casa părintească și am simțit o energie bună în acestă locație. Nu căutam încă să închiriem un spațiu, însă, când am intrat oarecum întâmplător, ceva mi-a spus că locșorul nostru din București trebuie să fie aici.”

„Îl numim Epicerie Nasul Roșu deoarece dorim să fie ceva mai mult decât un magazin alimentar. Dacă doriți o încadrare ”oficială”, va fi un specialty food & deli shop cu legume, fructe, verdețuri proaspete, alături de produse care le complimentează. Ne axăm pe produse sănătoase, cu preponderență eco, și punem gustul în plan principal pentru că ce poate fi mai mulțumitor când vine vorba despre alimentație decât să știi că mănânci sănătos și cu gust delicios.

Epicerie Nasul Rosu, viitorul magazin cu produse locale in Bucuresti, ferma Nasul Rosu (1)

Spațiul încă în amenajare unde va fi noua Epicerie Nasul Roșu

Participarea la târguri v-a învățat că „oamenii iubesc mâncarea gustoasă și sănătoasă„. Cum a dus asta la deschiderea magazinului?

Am întâlnit mulți oameni deosebiți la târguri, pe care i-am revăzut apoi în diferite ocazii create de noi sau de alții și am dorit să avem noi la un moment dat magazinul nostru unde să ne expunem produsele și oamenii să poată veni ori de câte ori doresc. Am dorit un loc unde să ne punem amprenta personală și să spunem lucrurile pe care le avem de spus. Alături de produsele noastre, vom aduce și altele, sănătoase, gustoase și cu origine de încredere și verificată. Vor prima întotdeauna produsele eco cu certificat sau în conversie, însă vor fi și cele convenționale acolo unde găsim o calitate exemplară.”

Ce investiție a fost necesară pentru magazin și cum ați împărțit bugetul?

Suntem încă în perioada de amenajări, așa că nu pot trage încă o linie și să spun gata. Am încercat să nu cheltuim sume mari ca să epatăm, preferând să direcționăm fondurile către producția de legume, să refolosim cât mai mult din materialele pe care le aveam deja și am avut norocul să primim din partea clienților și a colaboratorilor câteva obiecte pe care le-am integrat în spațiul nostru.”

„Fiind un proiect nou pentru noi, avem parte de provocări pe care nu le-am anticipat, însă le-am depășit și iată că ne aflăm în linie dreaptă pana la deschidere. Am primit clienții în acest spațiu încă de la început și ei au avut ocazia să vadă evoluția amenajărilor și să se bucure alături de noi. Nu este întotdeauna comod să lași liber accesul ”în culise”, însă aceștia suntem noi, și mai pătați de lavabil sau prăfuiți, și mai ferchezuiți, pregătiți de musafiri.

Ce produse din ferma Nasul Roșu găsim la voi la magazin?

Pentru că anul acesta ne dublăm capacitatea de producție din fermă, avem șanse mai mari să putem satisface cererea de legume eco, în special pe perioada verii și a toamnei. La Epicerie vom avea aceleași produse pe care le găsim și în magazinul online Nasul Roșu, adică legume, verdețuri și plante medicinale felurite, fructe gustoase, conserve făcute de noi din surplusul lor, dar și răsaduri de legume și flori pentru grădini și jardiniere. Vom avea și uleiul de floarea soarelui presat la rece, dar și cel de dovleac, dacă ne reușește cultura de dovleac pe care o plănuim anul acesta. Ah, și să nu uit de mierea de la albinuțele și de ouăle proaspete de la găinușele de la Nasul Roșu.”

Ce produse de la alți producători vom găsi la magazin?

Așa cum spuneam mai devreme, vom găsi în Epicerie și produse complementare celor ale noastre, având în minte întotdeauna calitatea și originea de încredere. Primii care au girul nostru sunt colegii din asociația Bioconcept Valea Prahovei, un grup tânăr de producători ecologici entuziaști din zona Munteniei, ale căror produse excepționale merită să fie cunoscute: Bioca (preparate din cătină ecologică), Organic Plus (conserve din legume ecologice), Aromela (suc de aronia), miere eco de la apicultorii noștri, lavandă de la Grădina cu Lavandă. Avem și furnizori buni de lactate, preparate din carne și peste, microplante, conserve de legume și fructe, pâine cu maia, vinuri deosebite, cafea single origin și ceaiuri autohtone, prăjituri cu mai puțin zahăr sau deloc, delicatese de la noi sau din țările vecine.

Un alt concept la care continuăm să lucrăm este cel al ambalajului și am găsit producători de ambalaje reutilizabile pe care îi vom promova în magazinul nostru. Nu va exista pungă de plastic ca și pana acum, ci doar de hârtie nealbită, iar caserolele folosite (doar atunci când este musai să ai una), vor fi din material ecologic și reciclabil.

Pe lângă toate bunătățile prezente, vom oferi și alt gen de produse cum ar fi detergenți și cosmetice eco, haine din materiale naturale a la fondul plastic, diverse cadouri, dar și gravuri, desene și ceramică artistică.

Poți să-ți imaginezi cum va arăta magazinul când va fi gata?

Așa arată deocamdată, decorat cu lădițe de aici:

Ce tip de evenimente se vor întâmpla la magazin, în cadrul Aprozarului de Weekend?

Plănuim evenimente la fiecare sfârșit de săptămână, în care clienții să întâlnească diverși producători și să povestim despre cum sunt produsele lor făcute și câtă muncă stă în spatele unei legume sau a unui borcănel pus pe un raft. Pe lângă acestea, dorim să amenajăm mansarda pentru a găzdui cursuri de mâncat sănătos, cooking, artă, actorie, aranjamente florale, vorbit în public sau orice alta temă care se leagă de o viață interioară împlinită.

Veți face și livrări din magazin?

Sigur că da, însă punând pe primul loc siguranța în alimentație publică, ma refer la faptul că nu vom livra produse din carne sau lapte în condiții în care nu poți controla temperatura și poți pune consumatorul la risc.”

Ce ați învățat din pregătirea deschiderii unui magazin (și) cu produse din fermă în București?

Este un proiect complex, deși inițial nu l-am văzut așa și am lucrat cu mare drag și dăruire în fiecare etapă, ca și când ar fi fost casa mea. De fapt, am privit-o ca pe un cămin, mai degrabă decât ca pe un magazin și aș dori să dăruiesc clienților experiența vizitării unui prieten care are multe bunătăți. Am învățat că mă simt bine făcând lucrurile pe care mi le doresc și că am sentimentul că sunt pe drumul cel bun, în ciuda obstacolelor întâlnite. Din toate proiectele pe care le-am derulat, am învățat că poți face tot ceea ce-ți dorești cu determinare și încăpățânare, întotdeauna ascultându-ți vocea interioară care îți ghidează pașii prin viață.

Când e deschiderea oficială a magazinului?

Deschidem pe 27 martie 2018, imediat după târgul Raw Life and Style de la Romexpo unde vom fi prezenți. Evenimentul de lansare îl organizăm în prima sâmbătă, pe 31 martie, când suntem cu toții liberi să ne bucurăm de câteva ore printre legume proaspete, flori parfumate, produse sănătoase și surprize. Urmăriți pagina noastră de Facebook pentru noutăți, căci suntem încă în faza în care plănuim și iar plănuim.

Cum vă doriți să fie magazinul peste un an?

Cu ocazia deschiderii magazinului, doresc să devenim curatori de mâncare bună, iar Epicerie Nasul Roșu să fie un loc unde să descoperi produse sănătoase, de încredere. Ne dorim să avem o pondere cât mai mare din legumele și fructele noastre proaspete și să completăm cu acele produse pe care noi înșine le cumpărăm pentru acasă. Acesta este un prim filtru, iar în calitatea noastră de medici veterinari și masteranzi la Horticultura Ecologică, verificăm de fiecare dată ca produsele colaboratorilor să fie obținute în cel mai responsabil mod față de consumatori și față de mediul înconjurător.

Tocmai de aceea nu vom avea o pleiadă de produse, însă cele care vor fi pe raft, vor avea girul calității, vor fi produse în serii mici, în mod tradițional/artizanal, din ingrediente locale, crescute cu grijă, în niciun caz produsele pe care le găsești în supermarket. Pentru mine, un produs de supermarket nu mai are aproape nimic din cele enumerate mai sus, nu-mi poți spune că ești un mic producător care vinzi acolo. Și noi suntem producători și știu că nu am nicio șansă să ofer și calitate și cantitate în același timp.

Veți mai participa și la evenimente în afara magazinului?

Desigur, pentru că acolo vom cunoaște un public nou, cărora vrem să facem cunoscut conceptul nostru. Și nu în ultimul rând, pentru a cunoaște noi producători sau a-i revedea pe cei cu care am împărțit atâtea târguri.

În final, mă bucur să regăsesc prietenii PlatFerma și îi mulțumesc Adei pentru susținerea asiduă a micilor producători și a promovării lor către oamenii care oamenii iubesc mâncarea gustoasă și sănătoasă.

Adresa Epiceriei Nasul Roșu: str. Cornescu, nr. 10B, București

Descoperă povestea fermei Nasul Roșu pe PlatFerma aici:

Ferma Nasul Roșu, fermă vegetală în conversie eco

Vezi interviul cu ferma Nasul Roșu despre participarea la târguri aici:

De ce participă Ferma Nasul Roșu la târguri și evenimente: Mini-interviu

Descoperă Harta Fermelor PlatFerma:

Harta Fermelor Romania, PlatFerma

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Main Menu