Sănătate cu produse românești, de la idee la izbândă | Jurnal de Bord #4

Sănătate cu produse românești, de la idee la izbândă | Jurnal de Bord #4

La început de an, ideile care merită transformate în planuri parcă-mi dau mai mult avânt.

De exemplu, ideea de a mânca mai sănătos, din surse locale, românești.

Dacă nu fac ceva care să transforme ideile în planuri și implementarea lor în obișnuință, parcă toate se duc de râpă. S-a întâmplat prea des să descopăr idei minunate care au rămas doar pe o foaie sau în colțul minții. Așa că am pus la punct sisteme prin care să transform ideile în planuri și planurile în realitate.


Vrei noutățile PlatFerma? 
Înscrie-te la Newsletter!


Ideile nu vin din neant, mereu e câte-o scânteie care aprinde focul.

Ori cineva spune ceva care instant mă face să-mi notez idea, ori găsesc ceva într-o carte sau pe internet care ajunge rapid în sertarul cu idei de rumegat.

Am lăsat destui oameni atârnați de mijlocul unei propoziții până ce mi-am notat ideea, încât să știu acum că nu e frumos și că îi fac să se simtă neascultați. De-ar știi ei cât de ascultați au fost și la ce a dus entuziasmul meu! (cei apropiați știu și mă iartă, în schimb, reacțiile celorlalți m-au făcut să găsesc alte metode de a reține ideile). Acum toți avem de câștigat din asta 😀

Mai greu cu oamenii, mai ușor cu internetul.

De câte ori găsesc un site care mă învăluie în entuziasm (și-mi dau seama că nu am timp să descopăr tot ce mă interesează din prima), mă uit după butonul de abonare la newsletter.

Am trecut prin momente în care nu mai avem loc și nervi pentru mesajele la care m-am abonat acum câțiva ani, așa că acum am mai multă grijă pe cine invit în căsuța mea de email.

Fiecare “da, mă abonez” este o invitație pe care o lansez ca să aflu ceva nou și incitant fără să trebuiască să-mi reamintesc mereu unde am văzut informația. Am grijă să verific înainte dacă sunt cel puțin 3 articole care-mi captează atenția, ca să nu mă trezesc cu emailul plin de newsletter-uri nefolositoare.

Așa am învățat să trimit newsletter PlatFerma doar atunci când am ceva important de spus, pentru că “ce ție nu-ți place, altuia nu face”. Te invit să te abonezi la Newsletterul PlatFerma DOAR DACĂ te consideri o persoană căreia îi pasă de sănătate și susții producătorii români să cultive sănătos și să crească animale în continuare, aici, la noi în țară (vedem cu toții în mass media greutățile prin care trec și ajutorul care le lipsește). Mai bine faci parte din soluție, decât din problemă.

Aici poți să te abonezi la Newsletter PlatFerma:

Găsești noutățile PlatFerma și pe Facebook și pe Instagram. Din păcate, acestea nu întotdeauna ajung la tine și riști să uiți de cei care se luptă să ne hrănească sănătos și local – fermierii români. Când te abonezi la newsletterul PlatFerma, te asiguri că primești (cel puțin) din când în când un impuls să regândești importanța sănătății tale, a alegerilor tale zilnice și a sănătății țării noastre pe viitor. Un exemplu de articol care m-a fulgerat într-o discuție:

Ferme curate (lângă București) unde cresc legume sănătoase, sănătate cu produse românești

Ce îți aduce Scrisoarea cu noutăți PlatFerma

Newsletterul PlatFerma te ajută să descoperi cele mai bune și apropiate surse românești de hrană sănătoasă. Fie că vorbim de produse neprocesate (legume și fructe, lapte, carne, miere), fie de produse procesate (brânzeturi, uleiuri, condimente, dulcețuri, siropuri) toate pe care le descoperim le strângem în Portretul de Fermier / Portretul de Procesator și le punem pe Harta Fermelor, ca tu să știi nu doar CE CUMPERI, ci și DE LA CINE CUMPERI, să cunoști gospodarii României și poveștile lor.

Harta Fermelor din România

Comunitatea PlatFerma a pornit de la nevoia de a știi cu ce ne hrănim și de a-i cunoaște pe cei care muncesc zilnic pentru ca noi să avem acces la hrană crescută natural în România, la sănătate cu produse românești.

Primul pas în a ajuta este să cunoști, al doilea să îți amintești. Dacă te înscrii la newsletter sau “Scrisoarea cu noutăți PlatFerma”, primești veste pe email de câte ori adăugăm ceva nou pe site, fie un fermier sau un procesator nou, fie alte lucruri care-ți amintesc că România are multe de oferit.

Ce pregătim pentru 2018?

  • adăugăm constant noi fermieri și procesatori pe PlatFerma și pe Harta Fermelor
  • aducem mai aproape de tine fermierii și îi aducem mai aproape unii de alții, într-o comunitate puternică
  • ne maturizăm și venim cu o nouă imagine pe care să o recunoști mai ușor
  • dezvoltăm și alte părți ale PlatFermei, cum este secțiunea Eco/Bio sau cea cu Restaurante
  • rămâi la curent cu noutățile PlatFerma pentru că fermierii români merită!

Înscrie-te la Newsletterul PlatFerma și lasă-ne să-ți reamintim cât de important este să transformi idea de a te hrăni sănătos, din surse locale românești! Mulțumim celor care deja sunt abonați, ne reamintiți că suntem o forță atunci când punem țara la cale așa cum ne-o dorim.

Abonează-te la Newsletterul PlatFerma aici:

Te las cu 3 exemple de articole care merită citite pe PlatFerma:

21-de-producatori-autohtoni-de-urmarit-pe-facebook

Ferme Romania Instagram

10-sucuri-de-mere-pe-platferma-suc-de-mere-natural-suc-din-mere-romanesti-jpg

About PlatFerma

Descoperim detalii suculente despre hrana autohtonă. Scrie-ne părerea ta despre oricare gospodărie în comentarii!