Două Surori pun la sticlă aromele pământului: Dulcețuri, Siropuri și Zacuscă

Două Surori pun la sticlă aromele pământului: Dulcețuri, Siropuri și Zacuscă

Două Surori – Bunătăți de casă din județul Neamț au dulcețuri aromate din fructe de pe câmpiile județului Neamț, siropuri ce păstrează aromele verii sub formă lichidă și zacuscă delicioasă pentru orice cămară.Totul a pornit aproape în joacă, de la o invitație la un eveniment de stradă, unde au mers să vândă gogoșele cu dulceață de casă.


Vrei noutățile PlatFerma? 
Înscrie-te la Newsletter!


La început, cele două surori au făcut dulceață pentru cele 3 zile de eveniment, iar aprecierea celor ce au gustat gogoșele cu dulceața de casă făcute de ele le-au îndemnat să se ocupe serios de ce a devenit un brand românesc în ascensiune – Două Surori. Dorința oamenilor de a gusta dulcețuri și bunătăți făcuse în casă, din ingrediente naturale, le-a transformat experiența unui eveniment de stradă în pasiune pentru arome variante crescute local și puse la borcan să se amestece într-o explozie de gusturi.

Cine sunt cele Două Surori

Suntem Laura Buțincu și Geanina Dumitrescu, două din cele patru surori care ne-am născut și am copilărit într-o zonă minunată la poalele Muntelui Ceahlău, în Izvorul Muntelui din orașul Bicaz.

În această zonă totul pare să fie la superlativ și făcut să impresioneze prin frumusețe și măreție; verdele brazilor este mai verde, mugurii de brad mai parfumați și fructele de pădure sunt (cele) mai gustoase.

Tot universul pare să respire armonie pe care, dacă unii cu darul scrisului încearcă să o “prindă” pentru a o transmite altora între coperțile unor cărți, noi ne-am gândit să o… punem în borcane, sub forma de dulcețuri și alte bunătăți și să o aducem la oraș, unde să o oferim și altora.

Prin produsele noastre, dorim să împărtășim și altora gusturile de altădată și valorile tradiționale cu care acestea se împleteau: dragostea pentru familie și tihna dată de comuniunea cu natura, în care fiecare lucru are un timp al lui și în care ciclul vieții se repetă cu aceeași forță cu fiecare an, cu fiecare generație.

doua-surori

Două Surori, Bunătăți de casă – Dulcețuri, siropuri, zacuscă făcute în județul Neamț

De unde provin fructele și legumele din borcanele Două Surori?

Fiind într-o zonă de munte unde clima este mai rece, o parte din fructele din care facem dulcețurile nu se găsesc din abundență și de aceea, le luam din zona de câmpie, mai călduroasă, a județului Neamț. De exemplu, cireșele, cireșele amare, vișinele, caisele și legumele pentru zacuscă le achiziționăm de la țăranii din zonele Tibucani, Războieni și Roman. În schimb, fructele de pădure, mugurii de brad, floarea de soc, floarea de păpădie, pe toate le avem din zonă și putem să vă spunem că sunt foarte curate, nepoluate.

doua-surori-dulceturi-siropuri-zacusca-din-judetul-neamt-1

Bunătăți făcute în casă de Două Surori, pregătite încă din vară

Până acum am produs cantități mici pentru că ne-am propus încă de la început să vindem tot ce producem într-un an. Acolo unde a fost cerere, am crescut producția de la an la an și am ajuns la aproape 1000 bucăți pentru sortimentele respective. Perioada de valabilitate a produselor noastre este de 2 ani de la data fabricației, în condiții de păstrare optimă, la o temperatură de până la 20 grade.

Cum lucrează cele Două Surori pentru produsele făcute în casă

Toate produsele sunt făcute de noi. În sezon se lucrează la foc continuu, de dimineața până seara târziu. Folosim doar fructe proaspete și achiziționăm cantități mici pentru a le putea prelucra în aceeași zi.

În acest moment avem în portofoliu nostru dulceață de afine de pădure, dulceață de mure, dulceață de caise, dulceață de vișine, dulceață de gutui, dulceață de ardei iute, dulceață de cireșe, dulceață de cireșe negre amare, sirop din floare de soc, sirop din muguri de brad, sirop de vișine, sirop de căpșuni, sirop din floare de păpădie, zacuscă de ghebe și zacuscă de vinete.

Toate produsele noastre conțin numai ingrediente naturale și nu folosim conservanți sau alte arome identic natural.

doua-surori-dulceturi-siropuri-zacusca

Colecția de bunătăți făcute în casă de Două Surori

Povestea și motivul bunătăților de casă

Am început propriu-zis în anul 2015. Ideea ne-a venit acum doi ani, când un prieten ne-a invitat să participăm cu gogoșele fierbinți la festivalul “Street Delivery”, pe care îl organiza. El ne-a sugerat, pentru a fi “mai autentice”, să servim gogoșelele nu cu topping de ciocolată, cum se obișnuia, ci cu dulceață de casă făcută de noi. Încântate de invitația lui, am devalizat cămările de dulcețuri, le-am pus în niște borcane mari pe care noi le numim găvănoase și ne-am prezentat la eveniment cu gogoșele fierbinți cu dulceață de casă.

Succesul a fost peste orice așteptări, la sfârșitul primei zile găvănoasele fiind toate goale. Așa că am dat o fuga la piață să cumpărăm fructe și ne-am pus pe făcut dulceață pentru a doua și a treia zi de livrare în stradă. Și uite așa am stat noi pana târziu în noapte, iar în zorii zilei, găvănoasele erau din nou pline de dulceață proaspătă și parfumată.

doua-surori-dulceturi-siropuri-zacusca-din-judetul-neamt-2

Dulceața a dat tonul gamei de bunătăți făcute în casă de Două Surori

Ideea unei afaceri a început să apară când, în stradă, lumea ne cerea dulceață să cumpere pentru acasă, iar noi le explicam cu regret că avem dulceață, pusă în acele borcane mari, fix pentru cele două zile cât mai rămăseseră din eveniment.

Mai mult, am primit numeroase invitații să participăm și la alte evenimente, iar unii dintre proprietarii de magazine cu mâncăruri tradiționale prezenți la eveniment ne-au cerut produse pentru magazinele lor.

Și-așa s-a “copt” ideea să facem o afacere în familie, în care să ducem mai departe o tradiție. Rețetele le știam de la mama, care la rândul ei le știe de la bunica, care la rândul ei le știe de la străbunica… și fiecare dintre ele avea grijă să le spună urmașelor că, pentru ca să-ți iasă dulceața bună, trebuie să o faci cu dragoste și să folosești doar fructe proaspete.

Unde găsim produse făcute în casă Două Surori

Făbricuța o avem pe strada Izvorul Muntelui nr. 1, în Bicaz, județul Neamț.

La finalul sezonului de producție, produsele le avem în București.

vezi pe Harta Fermelor

Principala piață de desfacere este Bucuresti, însă avem magazine cu care colaboram și în țară, magazine care promovează și vând produsele noastre în zona respectivă. Participăm la multe târguri în București și vindem și online direct de pe site-ul nostru www.DouăSurori.ro.

Comenzile se pot face:

Descoperă Harta Fermelor din România:

About PlatFerma

Descoperim detalii suculente despre hrana autohtonă. Scrie-ne părerea ta despre oricare gospodărie în comentarii!