Fermele curate din România, pe canalul de YouTube PlatFerma

Dacă vrei o fermă de vizitat în Brașov, hai să vezi virtual cum arată cele două gospodării pe care le-am vizitat pentru început în județul Brașov.
Printre primii PlatFermieri, La Borcan și Ferma Hărman, mi-au deschis porțile fizic, ca să îți pot arăta și ție cum e la ei în gospodărie. De la Anca Moga de la Ferma Hărman, vizitată mai recent, afli cum se hrănesc căprițele și cum se face brânza, iar de la Lucian Dragomir, legumicultorul La Borcan, aflăm “secrete” dintr-o grădină ecologică.
👉Abonează-te la Canalul YouTube PlatFerma👈
Vizitele în fermă făcute de PlatFerma au căpătat o formă nouă, dinamică și picantă – un canal de YouTube. De acum, de câte ori merg în vizită la o fermă nouă, o să vezi și tu pe noul canal de YouTube PlatFerma și, împreună, vom descoperi gospodăriile românești unde crește hrană curată.
Am ales să filmez vizitele la ferme pentru că este mult mai simplu să VEDEM cum arată gospodăriile, să cunoaștem producătorii, să le ascultăm poveștile în timp ce îi privim în ochi și să explorăm împreună detaliile care îi ajută să își facă treaba care, pentru noi, înseamnă o hrană curată, crescută la noi în țară.
Vizită la Ferma Hărman, căprițe și metoda de producție a brânzei
Cea mai recentă filmare este de la Ferma Hărman, de care știu de vreo 5 ani, și pe care i-am vizitat și descoperit în Potretul de Fermier de aici. Din video vei afla:
- cum se desfășoară o zi la Ferma Hărman,
- cum sunt hrănite cele 70 de căprițe de la fermă,
- cum se face brânza la fermă,
- cu cât entuziasm se bucură nou generație de viața la țară,
- unde găsim produsele Fermei Hărman.
Hai să vezi cum a fost la fermă:
Înainte să vizitez și să filmez gospodăria de mai sus, am fost în vizită la grădina ecologică La Borcan, care au fost printre primii PlatFermieri și poți vedea Potretul de Fermier La Borcan aici.
Vizită în grădina La Borcan, unde cresc legume certificate ecologic
În grădina ecologică La Borcan cresc legume certificate ecologic în interiorul și în jurul celor două solarii. Lucian Dragomir este legumicultor și bucătar, așa că experimentează în bucătărie cu legumele crescute de el.
Așa îi este mai ușor să își dea seama cum trebuie îmbunătățit gustul, astfel încât legumele pe care le livrează clienților și restaurantelor din Brașov să fie cât mai îmbietoare, dincolo de a fi sănătoase.
Din vizita video de mai jos afli:
- ce fel de legume ecologice colorate crește Lucian în grădina La Borcan,
- ce cantitate de legume așteaptă Lucian să scoată peste vară, din ce are plantat în solarii,
- cât durează să sape un solar,
- cum crește mizuna în clima de Brașov, muștarul japonez crescut și pe Stația Spațială Internațională pentru astronauți,
- ce folosește Lucian ca să hrănească plantele bio cu ajutorul sistemului de irigație,
- cum este o zi de muncă în solar,
- ce îmbunătățiri tehnologice vrea Lucian să implementeze.
Vizionare plăcută!
De ce să te abonezi la canalul de YouTube Platferma?
Abonează-te la canalul de YouTube PlatFerma, pentru că:
- descoperim împreună frânturi din viața la țară,
- explorăm rețete delicioase din gospodăriile românești,
- vezi cum se întâmplă lucrurile în ferme,
- auzi despre cum e să fii fermier direct din gura fermierilor.
- vezi locuri splendide din Români rurală și nu numai,
- o să-ți placă tot mai mult țara asta.
Ne vedem (și) pe YouTube!