Legumicultura-ecologică- Romania

Legumicultura ecologică românească – la nivelul celei europene?

Județul Brașov nu este recunoscut pentru legumicultură ecologică. Dar asta doar dacă nu îl știi pe Lucian de la La Borcan. Și pe el îl știe o mare parte din oraș, în special gurmanzii brașoveni îndrăgostiți de legume ecologice și mai ales cei care au restaurante care folosesc produse locale în Brașov.

Am fost cu echipa de filmare de la Lumea Satului TV în gospodăria La Borcan din Vad, județul Brașov, ca să vă arătăm cum are grijă Lucian să ne dea „hrănătate”, cu sau fără pâine. PlatFerma a mai vizitat gospodăria ecologică de la poalele munților Făgăraș de multe ori.

Legumicultura ecologică – locomotiva economică locală

Poți vedea una dintre vizite aici, mai multe detalii despre târgul de legume pop-up la Bistro de l`Arte aici și abonamentul la legume ecologice pe care îl avea La Borcan aici. De data asta am vrut să vedeți și voi mai mult decât poze, așa că echipa de filmare i-a luat un interviu și s-a ocupat să ne arate grădina și solariile. Hai să ne bucurăm de toate detaliile în video-ul de AICI.

PlatFerma cunoaște microferma ecologică de legume La Borcan de mult – aici vezi Portretul de Fermier și povestea lui Lucian Dragomir, care a investit tot ce avea în agricultură ecologică după ce a fost mulți ani de partea cealaltă a baricadei și a ajuns să își dea seama că fără sănătate nu mai contează nimic.

legumicultura ecologică Brasov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Main Menu