În vizită la grădina La Borcan

În vizită la gospodăria La Borcan din Vad, județul Brașov (Video)

Duminică am fost în vizită la gospodăria La Borcan din Vad, județul Brașov. Pe Lucian Dragomir îl știm de ceva timp, însă am reușit să vizităm doar gospodăria pe care o are în Sânpetru din județul Brașov. La Vad încă nu ajunsesem, însă duminica de 21 Mai ne-a ghidat pașii înspre grădina de legume de la poalele munților.

Vizita de Mai în grădina plină de verdeață La Borcan

Salata diverse sortimente in vizita La Borcan din Vad, judetul Brasov

Diverse sortimente de salată proaspătă și o floare de mazăre printre ele

Când mergi în vizită la un legumicultor, te poți aștepta să înveți ceva nou de fiecare dată. Noi l-am vizitat pe Lucian pentru că eram curioși să vedem noul solar și să ne delectăm cu câteva frunze de verdețuri proaspete care cresc în sezon într-o grădină de 1600 de metri pătrați, în plin soare.

Un solar nou se înalță pe tarlaua La Borcan

Am văzut diferențele dintre un solar construit independent și unul nou, conceput să maximizeze și să optimizeze recolta La Borcan din 2017 înspre viitor. Am văzut roșii plantate în solar, ardei, vinete, pepene și lubeniță, iar între rândurile sprijinite și ghidate în sus am văzut crăițe colorate care înveseleau rânduirea (și apărau cultura de vizitatori neinvitați) și-am simțit aromă de busuioc plantat să potențeze aroma și savoarea tomatelor La Borcan.

Am încercat să înțelegem care sunt bazele gospodăriei, care e mersul ecosistemului creat de La Borcan. Apa din puț este ghidată spre rădăcina fiecărei plante și abia așteptăm să gustăm aromele colorate care acum abia se dezvoltă din pământ.

Descoperă povestea și detalii de contact La Borcan în Portretul de Fermier:

La Borcan județul Brașov

4 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Main Menu