Jurnal de Bord #3: Natura Trăirilor Românești

Jurnal de Bord #3: Natura Trăirilor Românești

Sunt multe motive pentru care cauți produse naturale românești. Legume, fructe, carne, brânzeturi, miere, pește, fructe de pădure și cultură, plante aromatice și condimente, dulcețuri, murături, uleiuri, sucuri, toate aromele pământului proaspete sau puse la păstrare în cămară, toate își au locul pe PlatFerma, în măsura în care le descoperim. De ce continuăm să căutăm? Citește până la capăt!


Vrei noutățile PlatFerma?
Înscrie-te la Newsletter!


Cunoaște gospodarii României!

Unde? Cum? În categoriile Fermieri și Procesatori, care-ți deschid poarta și îți arată:

✅ cine și de unde sunt fermierii și procesatorii României,

✅ ce fac în gospodărie (ce legume, fructe și animale cresc),

✅ unde găsim gospodăria și produsele (pe Harta Fermelor),

✅ cum se desfășoară viața în bătătură,

✅ când au început, cum le-a mers, ce au învățat,

✅ de ce continuă să facă ceea ce fac.

Este ușor să credem că știm ce să facem pentru a avea o economie socială puternică în România, bazată pe descoperirea, folosirea și îmbunătățirea produselor locale. Din fericire, au început să apară tot mai multe soluții care îndeplinesc același scop: să ne pună pe masă hrană locală, naturală. Sunt tot mai mulți oameni ca noi, care își scot mâinile din sân și se pun pe treabă.

România crește de fiecare dată când (re)descoperim motivele pentru care străinii ne invidiază: naturalețea peisajelor și a trăirilor.

Dacă ne susținem unii pe alții, dacă împărtășim experiențe, trăiri și lecții învățate, putem (re)construi încrederea care lipsește. Am avut norocul să moștenim bunul simț (uită de alții, eu vorbesc de tine și de mine). Noi avem plăcerea de a auzi, când suntem tăcuți, vocea aia șoptită din interior, care ne îndeamnă să continuăm.

Suntem cunoscuți ca un popor deschis, darnic, corect, și nu ne ajută cu nimic să pierdem moștenirea asta sau să-i ascultăm pe cei care și-au pierdut încrederea. Cei care-și pierd încrederea au cea mai mare nevoie de o vorbă și o faptă de încurajare. Aici intervin nădejdea și educația.

Prin ochii străinilor parcă este mai ușor să ne vedem părțile bune, ne mândrim cu naturalețea și ușurința cu care suntem gazde bune. Să ne amintim asta și când vorbim unii cu alții aici, acasă, în România. O modalitate de a rememora cât de bine este acasă este să vizitezi gospodăriile care evocă timpurile simple ale strămoșilor noștri pe care mulți încă le trăiesc și pe care le descoperă tot mai mulți tineri care se mută la sat și devin fermieri pentru a-și (și a ne) da o nouă șansă.

Dintr-o gospodărie nu pleci cu mâna goală, pentru că cei de-ai casei își amintesc mereu să te umple de povețe și să-ți dea din puținul lor.

Fiecare fermier și procesator prezent pe PlatFerma are loc de cinste pe Harta Fermelor.

Așa ne mulțumesc cei cărora le mulțumim că au grijă ca noi să ne hrănim local, natural:

Ce spune lumea despre PlatFerma testimoniale

În curând vei descoperi pe PlatFerma și restaurante care servesc meniuri cu tot mai multe ingrediente locale. Om fi noi români urbani, dar hrana nu crește niciodată din ciment. Aici poți vedea o listă de 6 Restaurante din Brașov Care Servesc Produse Locale Românești (clic aici).

Restaurante Brasov produse locale romanesti legume naturale, legume de la producator

Săptămâna viitoare îți spunem ce legătură are PlatFerma cu educația.

Îți mulțumim pentru susținere și curiozitatea de a afla care este drumul hranei din gospodărie în farfurie.

About PlatFerma

Descoperim detalii suculente despre hrana autohtonă. Scrie-ne părerea ta despre oricare gospodărie în comentarii!