Abonament legume Brașov: susține producătorul să cultive ce vrei tu

Abonament legume Brașov: susține producătorul să cultive ce vrei tu

Ce legume crescute ecologic vrei să mănânci la primăvară? Dacă locuiești în Brașov, luna aceasta îți poți alege ce legume vrei să cultive La Borcan pentru tine în primăvara anului viitor printr-un abonament-investiție.

În principiu, închiriezi niște straturi de legume de la legumicultorul tău local, pe care Lucian de La Borcan le pregătește încă din toamna asta și ai parte de legume proaspete anul viitor, din primăvară până în vară, depinde cât alegi să acopere abonamentul. Ești invitat(ă) cu drag să participi și la lucrările din grădină și la cules, ca să înțelegi cu adevărat ce înseamnă drumul legumelor din gospodărie în farfurie.

Abonament legume Brașov

Campania de toamnă începută de La Borcan din județul Brașov (povestea lor aici) deschide noi posibilități de a ne asigura că avem parte de legume proaspete anul viitor. Mai mult, știm încă de pe acum că restaurantul Bistro de l`Arte din Brașov s-a abonat la legumele La Borcan de anul viitor.

Până la finalul articolului vei afla cum te asiguri că acasă și la restaurant mănânci legume ecologice de la munte. 


Vrei noutățile PlatFerma?
Înscrie-te la Newsletter!


Abonament de toamnă pentru legume de primăvară

De acum până la sfârșitul lunii octombrie, poți să te abonezi la legumele proaspete La Borcan din sezonul 2018. Pentru că întreprinderea agricolă La Borcan se dezvoltă și au mărit suprafața pe care vor cultiva legume, îți oferă șansa de a-ți personaliza straturile pe care le lucrează cu legume pe care le alegi chiar tu.

Poți să mergi în primăvară să ajuți la munca câmpului, astfel înveți câtă grijă necesită legumele crescute natural. Mai poți, de asemenea, să mergi să-ți culegi singur ce ai nevoie din straturile de verdețuri și legume în primăvară. Vizitele în gospodărie te conectează cu legumicultorul, cu munca și mai ales cu pământul (vezi aici vizita noastră în grădina de la Vad, județul Brașov).

Asigură-te că iei o pauză de la griji și respiră aer curat de țară la poalele munților Făgăraș!

Fondurile strânse din abonamente vor asigura lucrările de toamnă și achiziția materialului genetic pentru primăvara viitoare, așa că să vedem cum sună propunerea La Borcan pentru locuitorii din Brașov.

La Borcan lansează un Abonament-Investiție. Asta înseamnă că persoanele fizice și juridice care vor să se asigure că în primăvara lui 2018 au parte de legume proaspete de la munte, pot alege acest abonament-investiție.

Ce presupune abonamentul-investiție? Plătești în avans între 500 și 1500 lei în decursul lunii octombrie 2017 pentru a avea parte de legume începând cu primăvara anului viitor. Suma plătită va apărea pe chitanță nominală cu borderou de decontare cu livrările din anul următor.

Abonament care te face stăpân(ă) pe ce legume vrei să mănânci

Pentru cei interesați de colaborare, există posibilitatea ca La Borcan să înființeze straturi de legume personalizate mai mici sau mai mari, care să reflecte toate dorințele tale de a te hrăni sănătos cu legume proaspete de la munte.

În plus, primești săptămânal vești cu evoluția culturii de la semănat la recoltat și ești invitat(ă) să participi la lucrările câmpului și la cules.

Beneficii Abonament legume Brașov: 

  • ai prioritate în livrări și asupra cantităților comandate,
  • ai posibilitatea de a-ți alege pentru cultivare anumite legume care nu sunt neapărat în portofoliul La Borcan (în limita competențelor și a climei de munte),
  • îți dezvolți o sursă sigură de mâncare sănătoasă,
  • ai posibilitatea să înveți ce înseamană îngrijirea legumelor naturale vizitezând grădina La Borcan din Vad, județul Brașov,
  • poți să-ți culegi singur(ă) verdețurile și legumele la care te-ai abonat, în aer curat, la țară,
  • sprijini legumicultorul local pentru ca acesta să înceapă lucrările de toamnă și să asigure materialul genetic pentru sezonul viitor.

Sezon 2018 legume proaspete LaBorcan!Ne dezvoltam! Datorita cererii tot mai mari de legume, manifestata de clientii…

Posted by La Borcan on 7 Octombrie 2017

Restaurantul din Brașov abonat la sănătate locală

Abonamentul-investiție este deja susținut de Bistro de l`Arte din Brașov (unul dintre restaurantele care sprijină producătorii locali și ne asigură mâncare sănătoasă și gustoasă prin servirea de produse locale). Cei de la Bistro de l`Arte vor merge în primăvară să culeagă ce-și doresc să pună pe mesele celor care le trec pragul. Ne dorim să vedem tot mai mulți care le urmează exemplul și susțin producătorii locali!

Bistro de l`Arte a ales să aibă abonament La Borcan pentru că:

  • La Borcan va cultiva exact ce are nevoie micul bistro brașovean, adică legume și verdețuri potrivite cu zona, sezonul și nevoile lor,
  • se asigură că au prioritate la legume și verdețuri,
  • se asigură că meniul de la bistro este plin de arome sănătoase de sezon,
  • susține cu fapte producătorul local de legume.

Pentru că ne facem car iarna și nu așteptăm să ne cadă nimic direct din supermarket în farfurie, am bătut palma cu…

Posted by Bistro de l'Arte on 8 Octombrie 2017

Cum îți faci abonament la legumele La Borcan?

Fă-ți și tu abonament la legumele La Borcan prin mesaj privat pe Facebook aici sau la numărul de telefon: 0727 229 349.

Cum se manifestă legătura țăran-orășean la Brașov și ce poți învăța din ea?

Legătura dintre țăran și orășean se întărește cu fiecare sezon care trece. Toamna asta se vede tot mai bine cum unii legumicultori găsesc metode de a-și vinde produsele, pentru că există mai multe feluri de a ajunge la gurmand.

Așa cum La Borcan din județul Brașov a început campanie de adunare de fonduri agricole pentru toamnă, poți face și tu pentru ferma ta de legume. Exemplul pe care îl dă Lucian Dumitru și al lui La Borcan îți arată că poți găsi diferite metode de a continua activitatea agricolă dacă îți dorești să oferi produse naturale.

Cei din Brașov pot alege să plătească în avans abonamentul la legume proaspete care începe sa dea roade din primăvara lui 2018. Dacă ești legumicultor, încearcă și tu să găsești soluții pe termen mediu și lung de a continua să cultivi legumele natural, pentru că România are nevoie de oameni care caută și găsesc oportunități de a ne hrăni sănătos în continuare.

Descoperă povestea La Borcan pe PlatFerma aici:

La Borcan județul Brașov, Abonament legume Brașov

Află despre restaurantele din Brașov care servesc produse locale aici:

Restaurante Brasov produse locale romanesti legume naturale, legume de la producator

Descoperă Harta Fermelor din România:

About PlatFerma

Descoperim detalii suculente despre hrana autohtonă. Scrie-ne părerea ta despre oricare gospodărie în comentarii!