Restaurante din Brașov care servesc produse locale românești

Restaurante din Brașov care servesc produse locale românești

Te întrebi ce restaurante din Brașov gătesc cu produse locale, crescute natural? Noi am aflat că Brașovul deja se poate mândri cu cel puțin 5 restaurante (am mai descoperit unul între timp) care folosesc constant legume românești și alte produse locale. Cum să nu te bucuri când în orașul tău au început să răsară restaurante care au în meniul lor legume, brânzeturi, sucuri naturale, delicii locale?


Vrei noutățile PlatFerma?
Înscrie-te la Newsletter!


Este normal să îți dorești să știi că legumele din meniul restaurantului preferat sunt sănătoase. Atunci, hai să descoperim împreună restaurantele din Brașov care se mândresc cu identitatea hranei pe care o servesc.

Restaurante din Brașov care gătesc cu produse locale

Bistro de l`Arte, Brașov

Adresa: Piața Enescu, nr. 11 bis

Cei de la Bistro de l`Arte nu doar folosesc produse locale de multă vreme, ci ușurează accesul gurmanzilor la produse în sine. De trei ori în această vară, vinerea, tomatele La Borcan din județul Brașov au fost prezente la Bistro de l`Arte în cadrul unui “aprozar” organizat sub numele “Flash Mob anunțat – Tomate de Vad“.

Lucian e aici, mai are câțiva dovlecei și vreo 15 kilograme de rosii.

Posted by Bistro de l'Arte on 25 August 2017

ALTfel, Restaurant și Catering, Brașov

Adresa: Strada Cărămidăriei, nr. 39, se va deschide în curând

Restaurantul ALTfel din Brașov folosește legume locale și pește capturat din Marea Neagră și Delta Dunării. Pentru pregătirea meniurilor, ALTfel folosesc produse locale, naturale și sănătoase, ca să formeze un meniu sănătos. Găsim la ei produse făcute din făină integrală și intermediară bio, cu sare neiodată extrasă manual din salină. Colaborează cu Brutăria Mică din Brașov pentru produsele de panificație făcute cu maia sălbatică, iar mălaiul aurit este măcinat la Moara cu Pietre.

Reteta de #fishburger #ALTfel este finalizată 🍔🍔🍔Am adăugat,am scos si iar am adăugat cele mai bune ingrediente.Alese…

Posted by ALTfel de Catering on 7 Septembrie 2017

Tipografia, Brașov

Adresa: Strada Postăvarului, nr. 1 (colț cu strada Diaconu Coresi)

Tipografia din Brașov folosesc legume La Borcan, pâine cu maia de la Mons Mellis, cașul de la Ferma Căţean, berea artizanală de la Zăganu, tortul raw de la Delicious Raw, cheesecake de la Cuptorul lui Robert, sucurile de mere din Livezile Dobrinoiucidrul Clarks produs din mere la Lerești, vinurile de la magazinul de vinuri Barrique sau ciocolata Luado Chocolate.

#produselocaleRoșiile de La Borcan completează ingredientele locale din Tipografia.Să nu uităm de pâinea cu maia de la…

Posted by Tipografia on 18 August 2017

La Ceaun, Brașov

Adresa: Piața Sfatului, nr. 11-12 și Strada Michael Weiss, nr. 27

Restaurantele La Ceaun din Brașov servesc, începând cu ora prânzului, tocane și ciorbe la ceaun. Acum au două locații în Brașov, ceea ce însemnă că avem parte de și mai multe produse locale, pentru că ei folosesc produse și de la Buzău, dar folosesc și carne și brânzeturi de la Ferma Cățean din județul Brașov.

restaurant Brasov La Ceaun

Accesul la produse locale este foarte important pentru sănătatea noastră zilnică și pentru economia locală. Dacă noi comandăm produse românești de la producător și alegem să mâncăm la restaurante care susțin producătorii români, ne formăm un set întreg de avantaje.

Rawdia, Brașov

Adresa: Strada Apollonia Hirscher, nr. 7

Restaurantul rawdia din Brașov se alătură celor care servesc produse locale, cu tomate certificate bio La Borcan care au devenit fie supă de roșii (gazpacho raw) sau au fost transformate în sosul de roșii de la mâncarea de ardei kapia cu sos de roșii, tofu și quinoa, regăsită în meniul restaurantului raw-vegan rawdia. Mai folosesc și pâine organică cu maia sălbatică de la Brutăria Mică, dar și germeni de la Germalex Brașov când se termină ai lor. Pungile din hârtie reciclată folosite pentru abonații la meniul lor, pentru livrare sau luarea mâncării la pachet sunt produse lângă Brașov, la Săcele.

Produse românești locale în restaurante

Sănătatea este pe primul loc și nu e nevoie să ajungem să o pierdem, ca să ne reamintim cât de importantă este. Economia locală este cea pe care o ajutăm atunci când cumpărăm produse locale. Imaginează-ți o Românie unde produsele locale crescute cu pasiune sunt majoritare. Viitorul românesc în care marea majoritate participă la ridicarea economiei locale se construiește cu fiecare alegere.

Unele branduri românești prezente în localurile din Brașov de mai sus au Portret de Fermier pe PlatFerma:

La Borcan din județul Brașov

La Borcan județul Brașov

 Găsești Livezile Dobrinoiu în articolul 10 sucuri din mere:

10-sucuri-de-mere-pe-platferma-suc-de-mere-natural-suc-din-mere-romanesti-jpg

Dacă și tu cunoști restaurante din Brașov care folosesc produse locale, dă-ne de știre spunându-ne părerea ta în secțiunea de comentarii de mai jos.

Alege să te hrănești cu produse crescute natural în România!

Alege să mănânci în restaurante care folosesc ingrediente locale sănătoase!

Descoperă Harta Fermelor din România:

harta-fermelor-din-romania-categorii-de-ferme

About PlatFerma

Descoperim detalii suculente despre hrana autohtonă. Scrie-ne părerea ta despre oricare gospodărie în comentarii!