Mobila-de-bucatarie-pictata-manual-de-Mircea-Ungurean-1-800x531

Mobila pictată în Sibiu reînvie poveşti tradiţionale

Mobila pictată are farmecul unicităţii. Dincolo de atenţia la detalii, o mobilă de bucătărie pictată poate schimba complet încăperea unde prepari hrana zilnică. Gândeşte-te cum ar fi să găteşti pentru tine, familie şi prietenii aici, în spaţiul de sub grindă, luminat de o poveste.

Am mai văzut mobilă pictată cu dăruire, dar bucătăria asta e o minune. O poveste se desfăşoară pe uşile şi sertarele mobilei de bucătărie de sub tavanul înclinat, o poveste ce încântă ochiul şi sufletul.

Mobila pictată manual de Mircea Ungurean

.

Mobila pictată în atelierul din judeţul Sibiu

Bucătăria pictată cu obiecte decorative, şoricei şi ştergare, face parte din portofoliul lui Mircea Ungurean. Inginerul din Sibiu şi echipa lui păstrează tradiţia săsească vie cu mobilă solidă pictată manual de echipa lui în atelierul M`Art din localitatea Cisnădioara, judeţul Sibiu.

Piesele noastre de mobilier sunt solid manufacturate mai ales din lemn răşinos dar pot fi realizate la comandă din tei, stejar, fag sau nuc şi sunt desăvârşit pictate manual cu motive tradiţionale ale populaţiei de origine germană din Transilvania.

Culorile de fond constând în vopsele pe bază de apă sunt şi ele aplicate manual şi sunt şlefuite pentru a reda fibra, nodurile şi nuanţele lemnului. Suprafeţele decorate astfel sunt apoi protejate prin acoperire cu mai multe straturi de lac în dispersie apoasă sau ceară dizolvată în uleiuri speciale.

Mobila de bucatarie pictata manual de Mircea Ungurean (1)

Partea superioară a mobilei de bucătărie e pictată cu stergare.

Tradiţia săsească a mobilierului pictat transcende veacuri şi construieşte realităţi noi în prezent. Când ai aşa o bucătărie, fiecare zi e o noua filă de poveste, fiecare detaliu ascunde alte faţete. Sașii din Transilvania au creat şi lăsat moştenire o formă de artă decorativă care are puterea să reînvie obiecte vechi şi să modeleze obiecte noi. Dincolo de culori şi mânuieli de pensulă, tradiţia vie a pictării pe mobilă renaşte în fiecare zi în atelierul din Cisnădioara.

Aici, mobila pictată de Mircea Ungurean, pictoriţa Oana Cerbu şi echipa lor, se împarte într-o diversitate încântătoare: dulapuri de bucătărie fermecătoare, dulapuri de dormitor din lemn de rășinoase, dulapuri de perete şi etajere colorate, cufere şi bănci pictate, leagăne de copii inspirate din tradiţie, paturi, scaune, rame de tablouri şi oglinzi, câte şi mai câte. Mi-au trebuit ore să mă delectez cu fiecare model.

Mobila de bucatarie pictata manual de Mircea Ungurean (2)

Mobila transilvăneană pictată în detaliu

Gândeşte-te cum ar fi să găteşti cu prietenii aici, în bucătăria cu frigider ascuns de o reproducere stilizată după o pictură celebră. Detaliile arată cum fiecare mişcare de pensulă a creionat portrete de care să te reîndrăgosteşti. Un şorţ de bucătărie care atârnă ca dintr-un sertar, un şoricel ascuns, o pisică leneşă, şi alte detalii de (re)descoperit învie bucătăria, colţul din casă ce-ţi susţine viaţa sănătoasă.

Mobila de bucatarie pictata manual de Mircea Ungurean (3)

Fiecare colţ al bucătăriei e utilizat şi decorat.

Poate nu e nevoie să cauţi obiecte decorative vechi, ci să laşi pictori iscusiţi să-ţi deseneze iluzii pe mobilă de calitate, construită din lemn. Un buchet de mişcări de pensulă poate înnobila o bucătărie cu o poveste vizuală, inspirată din realitatea ta şi vechea tradiţie a mobilei pictate.

Găseşti bucătăria asta de poveste şi zeci alte minunăţii pictate:

Mobila de bucatarie pictata manual de Mircea Ungurean (4)

Ţărăncuţă stilizată

Mobila de bucatarie pictata manual de Mircea Ungurean (5)

O privire mai atentă dezvăluie culori şi umbre

Mobila de bucatarie pictata manual de Mircea Ungurean (6)

Abundenţă decorativă

Mobila pictată manual de Mircea Ungurean (7)

Lipsa grijilor e iluzorie

Mobila de bucatarie pictata manual de Mircea Ungurean (8)

Fiecare uşă a mobilei ascunde elemente decorative noi, nebănuite.

Mobila de bucatarie pictata manual de Mircea Ungurean (9)

Culorile şi perspectiva dau viaţă imaginilor.

Mobila de bucatarie pictata manual de Mircea Ungurean (10)

Nicio bucătărie nu e completă fără pisici.

Mobila de bucatarie pictata manual de Mircea Ungurean (11)

.

Mobila pictată manual de Mircea Ungurean (12)

.

Mobila de bucatarie pictata manual de Mircea Ungurean (13)

.

Mobila de bucatarie pictata manual de Mircea Ungurean (14)

.

Mobila de bucatarie pictata manual de Mircea Ungurean (15)

.

Mobila pictată manual de Mircea Ungurean (16)

.

Mobila pictată manual de Mircea Ungurean (24)

.

Mobila de bucatarie pictata manual de Mircea Ungurean (25)

.

Mobila de bucatarie pictata manual de Mircea Ungurean (17)

.

Mobila pictată manual de Mircea Ungurean (18)

.

Mobila de bucatarie pictata manual de Mircea Ungurean (19)

.

Mobila de bucatarie pictata manual de Mircea Ungurean (20)

.

Mobila de bucatarie pictata manual de Mircea Ungurean (21)

.

Mobila pictată manual de Mircea Ungurean (22)

.

Mobila pictată manual de Mircea Ungurean (23)

.

Ne place să auzim poveştile celor care ne hrănesc, ne îmbracă şi ne decorează casa inspiraţi de tradiţie. Aşteptăm pe email (po)veşti de la care au grijă ca decorul din casă să ne amintească şi de noi. Trimite-ne un email dacă şi tu eşti sau ştii pe cineva despre a cărui muncă merită să vorbeşti.

Email: platferma(at)gmail.com

1 Comment

  1. Am lucrat cu Mircea Ungurean si sunt total nemultumit DE la reclama la adevar,e distanta mare. Mobilier slab calitativ,care a crapat,s.a folosit lemn lamerar si nu masiv,vopsea care s.a curatat,lipsa orice urma de garantie ,interventie service la 4 sau 6 luni de la solicitare.Eu nu recomand. avocat SORIN TARARA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Main Menu