Căni Personalizate de poveste la Brașov

Căni Personalizate de poveste la Brașov

Căni personalizate de la Brașov

Meșteșug modern, calea spre creativitate și bucurie

Talentul local este unul dintre cele mai de preț lucruri pe care le avem. De la meșteșugul de odinioară la meșteșugul modern, ne place să descoperim oameni talentați care plăsmuiesc frumusețe și ne ajută să ne amintim că viața e plină de creativitate. Tot ei ne ajută să ne găsim propriul drum spre născociri artistice și ne arată că se poate să atingem multe inimi dacă știm să ne păstrăm bucuria de creatori. Să ne reamintim de vremurile de demult, când creația și meșteșugul erau nu doar feluri de exprimare, ci moduri de viață.

accesorii handmade, cani personalizate din lut polimeric (2)


Vrei noutățile PlatFerma?
Înscrie-te la Newsletter!


Căni personalizate cu lut polimeric

Andreea Tret este o brașoveacă de 27 de ani a cărei talent se imprimă pe căni personalizate și accesorii handmade cu fiecare lucrare pe care o face. Andreea făurește cadouri contemporane, adică face căni personalizate care te poartă în poveștile fiecărui destinatar. Cănile sunt din porțelan și sunt decorate cu figurine din lut polimeric.

Să aflăm ce o face pe Andreea să vibreze în mini-interviu de mai jos.

1. De unde și de ce a pornit călătoria prin creativitate?

“Mereu mi-a plăcut să port accesorii, pentru că așa am început. Am început să creez bijuterii din lut polimeric. Am vrut să port și să fac accesorii care să fie altfel. Îmi plăceau și îmi plac florile foarte mult. Când eram mică, mama îmi croșeta toate puloverele de lână, și cred că așa a început. Vedeam la ea cum tricota cu andrelele, apoi cum îmi căuta nasturii cei mai frumoși de pe vremea aceea și îi punea la veste sau pulovere.”

“Am început să modelez în facultate, era chiar prin perioada aceasta (n.r. ianuarie), în vacanța dintre semestre. Mă plictiseam tare în vacanță și am vrut să fac ceva de la zero, să văd ce iese. Iar la căni, prima cană a fost o provocare venită din partea unei prietene. A vrut să îi fac o cană cu o bufniță. Și de acolo, văzând și alții, a fost ca un bulgăre de zăpadă, au mai vrut și alții.”

2. Cât durează să faci o cană mai simplă și cât durează una mai complexă?

“Cât durează o cană? E dificil de cuantificat în minute. Fac uneori pauze, îmi vin ideile pe parcurs. E drept că la început îmi stabileam un interval orar, dar, pe parcurs, mi-am dat seama că nu e în beneficiul meu să îmi stabilesc norme. Vreau ca la final să îmi fie mie dragi cănile, să mă uit la ele cu satisfacție și bucurie că au ieșit așa cum mi-am dorit.”

3. Clienții îți spun ce vor și îți dau mână liberă sau știu exact ce vor și îți spun tot, de la forme la culori?

”Clienții îmi oferă o bază a ceea ce și-ar dori. Iar eu, pe baza datelor ce mi le transmit, vin în completarea ideilor lor și, la final, aducem împreuna un zâmbet pe chipul celor dragi lor. Primesc zilnic mesaje de mulțumire. Și cred că asta e cea mai mare satisfacție a mea.”

Andreea Tret, cana personalizata cu lut polimeric

4. Ce te inspiră în general și ce te inspiră când ai un anumit proiect de terminat?

”Mă inspiră oamenii care creează la rândul lor și modestia lor, altruismul, originalitatea românului. Iar când am un proiect, mă inspiră poveștile oamenilor pentru care creez.”

5. Care dintre poveștile clienților te-a impresionat cel mai mult?

”Chiar ieri mi s-a întâmplat să primesc o comandă. Persoana respectivă, îmi scria că dorește să facă un cadou persoanei dragi o cană, ea astăzi fiind programată să nască. A preferat să fie lucrurile puse la punct, dinainte, urmând ca eu să mă ocup de acest cadou, în timpul în care ea probabil avea nevoie de refacere. Însă acesta este cea mai recentă. Sunt multe.”

6. Ce sfat le-ai da celor care vor să își exprime creativitatea?

”Noi, ca popor, suntem creativi, este un lucru foarte frumos să împărtășești cu restul oamenilor darul tău, pentru că prin ceea ce faci poți face ziua mai frumoasă unei persoane care poate nu te știe, însă energia pe care o primești în schimbul fericirii persoanei respective nu poate fi cuantificată 🙂.”

Pe Andreea o găsești pe Facebook AICI și pe Instagram AICI (unde găsești mai multe modele de căni personalizate) și poți comanda prin mesaj privat.

Și noi avem o cană personalizată de la Andreea, pe care o prețuim 😀

În cănile personalizate poți servi cafea, ceaiuri și sucuri din mere, pe care le descoperi pe PlatFerma aici:

10-sucuri-de-mere-pe-platferma-suc-de-mere-natural-suc-din-mere-romanesti-jpg

Sucuri naturale, din mere crescute în România

About PlatFerma

Descoperim detalii suculente despre hrana autohtonă. Scrie-ne părerea ta despre oricare gospodărie în comentarii!