Nutriționist în vizită la Ferma Măgărițelor: Povestea unui „Superaliment” [Video]

Lapte de măgăriță din județul Bihor

Ferma Măgărițelor din județul Bihor este îngrijită de Cristian Cîmpan. Bihoreanul a pornit ferma cu 4 măgărițe și un măgar, iar acum vinde lapte de măgăriță și livrează toate comenzile de lapte proaspăt muls în aceeași zi. Precomenzile se fac cu o săptămână în avans, pentru că cele 45 de măgărițe din fermă nu dau așa mult lapte cum te aștepți. Cristian mulge între 4 și 5 litri de lapte pe zi de la toate măgărițele.

Lioara Ciugudean este consultant nutriționist în Oradea și părtașă la un stil de viață autentic, bazat pe plăcerea de a consuma produse locale. Lioara caută și descoperă gospodari care aduc pe masa noastră alimente autentice, sănătoase și delicioase.

Lioara Ciugudean, consultant in nutritie, in vizita la Ferma Magaritelor din judetul Bihor detinuta de Cristian Cimpan
Lioara Ciugudean și Cristian Cîmpan. Foto: Facebook

Lioara a fost în vizită la Ferma Măgărițelor și a aflat cum cresc măgărițele, ce mănâncă animalele din fermă, ce gust are laptele de măgăriță și câte și mai câte. Una este să cunoști informația despre beneficiile laptelui (ca orice consultant în nutriție), alta este să descoperi cu propriile simțuri și să ai parte de experiențe de neuitat.

Cum încurajează un consultant în nutriție produsele locale

Ne place Lioara pentru că este un consultant în nutriție care nu doar recomandă produse, ci le testează și le împărtășește cu noi toți. Ne bucurăm să putem vedea cum a fost în vizită la Ferma Măgărițelor.

Calitatea și gustul laptelui de măgăriță sunt date de hrana pe care o consumă animalele. Hrănite cu iarbă de pășune, lucernă și fân, măgărițele de la fermă mai primesc mere și morcovi ca supliment nutritiv. Se mai înfruptă și cu cereale: orz, grâu, ovăz.

Laptele de măgăriță este muls dimineața devreme. Livrarea se face în aceeași zi, ca laptele să ajungă la tine proaspăt și să poți să-l deguști în tihnă. Laptele crud are viață scurtă în frigider, ca orice produs natural. Laptele de măgăriță este recomandat în cantități mici și e cunoscut ca remediu natural, iar cel de la Ferma Măgărițelor din Bihor ajunge până și în grădinițe.

Din interviul de mai jos afli:

  • de ce este considerat laptele de măgăriță un superaliment, 
  • ce gust are laptele de măgăriță,
  • cum este indicat să consumi laptele de măgăriță,
  • de ce este laptele de măgăriță recomandat de medicii pediatrii,
  • la ce ajută consumul de lapte de măgăriță,
  • cât timp se păstrează laptele de măgăriță la frigider.

La 100 de lei pe litru, laptele de măgăriță este un superaliment din care trebuie doar să guști. Mai slab în grăsime decât cel de vacă, laptele de măgăriță se laudă cu o listă întreagă de beneficii despre care aflăm în interviul video de AICI:

În filmare le vedem pe Rozica și Roxi, cele două măgărițe de la Ferma Măgărițelor din Mierlău, județul Bihor, alături de puiul Rozicăi, Decebal. Lioara și Cristian ne povestesc despre câte beneficii are laptele de măgăriță și cum trebuie îngrijite animalele ca să producă lapte de cea mai bună calitate.

Găsim Ferma Măgărițelor pe , la numărul de telefon 0755 332 219 și 

Pe Lioara o găsim și pe .

Dacă ai degustat și tu lapte de măgăriță, scrie-ne părerea ta în căsuța de comentarii de mai jos. Dacă ai un gospodar preferat pe care vrei să îl recomanzi, scrie-ne la adresa de email platferma@gmail.com și noi îi contactăm să le aflăm povestea.

Descoperă și alte gospodării pe Harta Fermelor de Măgărițe:

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *