Vizită la Ferma Hărman, unde joaca-i lucru serios

Vizită la Ferma Hărman, unde joaca-i lucru serios

Am fost în vizită la Ferma Hărman din județul Brașov la sfârșitul lunii iunie 2017. În vizită la fermă am văzut cu ochii noștri cât de multă muncă presupune o gospodărie așa mare și cum se împart treburile între membrii familiei Mureșan.


Vrei noutățile PlatFerma?
Înscrie-te la Newsletter!


După ce ne-au povestit despre cine sunt, ce fac, unde e ferma, cum au reușit să pună gospodăria pe roate, când și cum se îngrijește fiecare bucățică din gospodărie în Portret de Fermier, am fost în vizită la Ferma Hărman ca să înțelegem povestea în profunzime. Aici ai povestea Fermei Hărman, iar mai jos continuăm povestea vizitei în fermă:

Ferma Hărman, ouă și carne de înaripate, brânzeturi și voie bună

După ce am făcut o tură de gospodărie cu ghidul nostru Didi (fetița cea mare a familiei), copila asta frumoasă ne-a lămurit cu răspunsul la fascinația noastră, în timp ce mama ei ne pregătea micul dejun din fermă:

Noi: Ce gospodărie mare și frumoasă aveți aici!

Didi: Da, dar și foarte multă treabă!

Didi, copila asta de 7 ani care mulge cu cea mai mare plăcere căprițele familie, are o conștiință și o etică a muncii tot mai rar întâlnită la orășeni când vine vorba de munca în gospodărie.

Didi și căprița. Foto: Facebook Ferma Hărman

Tocmai de asta mereu te invităm SĂ MERGI ȘI TU în vizită la gospodăriile de unde îți dorești să cumperi produse naturale. Așa ești sigur că înțeleg ce presupune creșterea naturală a legumelor și a animalelor și nu te lași înșelat de capcana prețurilor mici și “atrăgătoare”, la produse despre care nu știi nimic, nici proveniența, nici felul în care au fost crescute, nici munca depusă, nici motivație prețurilor.

Preferă hrană sănătoasă, naturală, locală și puțină supraalimentației care înclină balanța spre un lung șir de regrete.

Anca ne-a întins masa și ne-am bucurat de un mic dejun ca la bunici: papară din ouă de casă, pastramă de capră, brânză telemea de capră, jumări și socată să le spele pe toate și să ne răcorească. Am simțit nevoia de a mânca din nou abia înspre seară, noi, orășenii care nu depun atât efort fizic cât ne-am dori.

Din telemeaua de capră am mâncat cu drag, iar o parte am pus la păstrare, cu oregano și busuioc, în ulei de măsline, după rețeta (video) Ginei Bradea de aici.

În aceeași zi cu vizita la Ferma Hărman am fost în vizită și la o plantație de lavandă de lângă Brașov. Mulțumim Oana de la grupul Sprijinim Brașovenii pentru invitație!

*pozele sunt un colaj între fotografii făcute de PlatFerma și poze preluate de pe Facebook Ferma Hărman.

Descoperă poveștile gospodarilor români în:

portret-de-fermier

Poveștile gospodăriilor din România

About PlatFerma

Descoperim detalii suculente despre hrana autohtonă. Scrie-ne părerea ta despre oricare gospodărie în comentarii!