Cadouri Crăciun 2017 – Coșuri cadou cu produse tradiționale

Cadouri Crăciun 2017 – Coșuri cadou cu produse tradiționale

Cadouri Crăciun 2017

Cauți cadouri de Crăciun? Producătorii români ți-au pregătit cele mai frumoase cadouri tradiționale de Crăciun pe care să le împarți cu cei dragi sufletului tău. Sunt multe idei de coșuri cadou cu produse tradiționale, hai să le descoperim!


Vrei noutățile PlatFerma? 
Înscrie-te la Newsletter!


Găsim coșuri cadou pentru Crăciun la tot mai mulți producători români și fiecare conține un mic univers local infuzat cu arome sănătoase, pe care vrei să le împarți cu cei dragi. Norocul nostru este că tot mai mulți producători români se străduiesc să ne facă pe plac cu cadouri tradiționale, cadouri românești, decorate cu gust, cum sunt și produsele în sine.

🎁🎁🎁

Coș Bucuria Crăciunului

Cămara cu Delicatese

Povestea dulcețăresei Cosmina și-a ei Cămară cu Delicatese (jud. Sibiu) din Mărginimea Sibiului ne îmbie să degustăm “bunătăți făcute de oameni, nu mașini”. Făcând transhumanța din capitală la țară, Cosmina și familia ei trăiesc o poveste românească unde viața însăși, simplă și firească, se amestecă cu arome de dulceață pregătită la foc de lemne. Noi am degustat dulceața de lapte (cu cafea, cu ghimbir, cu vanilie) și o recomandăm celor care știu să se bucure de gust linguriță cu linguriță.

cos cadou Craciun 2017, cos Bucuria Craciunului Camara cu Delicatese, cadouri Craciun 2017

Coșul cadou Bucuria Crăciunului conține cinci produse:

✅ 1 sticlă lichior coacăze roșii;

✅ 1 borcan steluță decorat – Dulceață lapte cu vanilie;

✅ 1 borcan hexagonal decorat – gem afine;

✅ ciocolată de casă;

✅ la alegere: caramele făcute de Băcănia dulce, săpun artizanal Luthelo, cercei L’Ateliemn sau pandantiv steluță marca Delicate – accesorii făcute de mână;

✅ 1 coș rotund.

*Produsele din coș se livrează în limita stocului disponibil. Ele pot fi schimbate.

Preț: Coș Bucuria Crăciunului – 64 lei

comanda cadou Craciun online


🎁 🎁 🎁

Daruri de Crăciun

Legume de Țară

Povestea Legume de Țară (jud. Argeș) te face să (re)capeți încredere în românul care îmbină munca și plăcerea ei cu atenția la dorințele clienților. Valentina și familia ei cresc Legume de Țară, dar adună în magazinul lor online și alte produse românești de la colaboratorii lor: brânzeturi, produse din carne și pește, dulcețuri, uleiuri etc.

Coșul cadou Gurmand pentru Crăciun conține:

cos cadou Craciun 2017, cos Craciun traditional Legume de Tara

✅ 1 cozonac de casă (900 gr);

✅ 1 pachet cârnați premium (300 gr);

✅ 1 pachet slănină afumată (400 gr);

✅ 1 babic sticks (100 gr);

✅ 1 ghiudem (100 gr);

✅ 1 brânză Buric (500 gr);

✅  coș cadou răchită + fundă cadou + celofan + decorațiune Crăciun

*Cadoul poate fi personalizat gratuit cu un mesaj tipărit. Gramajele produselor pot diferi, însă se vor pune produse, astfel încât pachetul să aibă aceeași valoare de 200 lei. Livrările se fac începând cu 1 decembrie 2017. Este necesară o precomandă cu minim 1 săptămână în avans. Conținutul pachetului poate fi personalizat după preferință și buget. Pentru o ofertă personalizată, scrie-le la office@legumedetara.ro .

Preț: Coș cadou Gurmand pentru Crăciun – 200 lei


🎁 🎁 🎁

Cadouri de Crăciun care-ți ung sufletul

Ulei Presat la Rece Șomcuta Mare

Povestea Ulei presat la rece Șomcuta Mare (jud. Maramureș) are în spate o familie care a transformat munca membrilor ei într-o afacere de familie gustoasă, stoarsă din semințe românești. Ai de ales dintre ulei presat la rece de floarea soarelui (cu diferite condimente), ulei presat la rece de nucă, ulei presat la rece de dovleac, decantat natural și nefiltrat, din semințe românești cu coajă.

Pachetele de Crăciun cu Ulei presat la rece Șomcuta Mare sunt de 3 feluri și conțin:

cadouri Craciun 2017, idei cadou Craciun Ulei Presat la Rece

Crăciun Rafinat: 250 ml ulei dovleac, 250 ml ulei nuci, 250 ml ulei de floarea-soarelui infuzat cu hribi uscați;

Crăciun Aromat: 250 ml ulei floarea-soarelui cu habanero (unul dintre cei mai iuți ardei din lume), 250 ml ulei floarea-soarelui infuzat cu rozmarin uscat, 250 ml ulei de floarea-soarelui infuzat cu hribi uscați;

Crăciun Aspru: 250 ml ulei floarea-soarelui cu habanero (unul dintre cei mai iuți ardei din lume), 250 ml ulei nuci, 250 ml ulei dovleac.

*Toate pachetele conțin și o felicitare cu mesaj de sărbătoare care se poate personaliza, cutia, plus toate elementele de decor aferente ambalării. Condiții de păstrare a uleiurilor: se recomandă a fi ținute la loc răcoros, ferit de lumină, la temperaturi ce nu depășesc 21 grade. 

Prețuri: Crăciun Rafinat – 110 lei, Crăciun Aromat – 75 lei, Crăciun Aspru – 85 lei


🎁 🎁 🎁

Cadou de Crăciun dulce ca mierea

Stupina Primitiv Foods

Povestea Primitiv Foods (jud. Buzău) o cunoaștem de ceva timp, iar anul acesta, Cristina și Mihai au hotărât să ne îndulcească cu miere de sărbători. Ce poate fi mai dulce decât un cadou de Crăciun direct din stupină? Primitiv Foods ne îndeamnă să ne reamintim de gusturi care învie amintiri: “Deja simțim mirosul de brad și scorțișoară. Astfel gândul ne-a dus la Crăciun și cadouri pentru cei dragi. De aceea, borcanele pline cu miere neprihănită le-am îmbrăcat de sărbătoare.”

Mierea de la stupina Primitiv Foods, îmbrăcată în haine de sărbătoare:

Cadou Craciun 2017, miere de la Primitiv Foods✅ Miere-cremă cu alune de pădure (borcan 260 gr);

✅ Miere cremă cu roșcove (borcan 260 gr);

✅ Miere cremă cu nucă (borcan 260 gr);

✅ Miere de salcâm cu mentă (borcan 260 gr);

✅ Miere de salcâm cu lavandă (borcan 260 gr);

✅ Miere de rapiță(borcan 260 gr).

*Comandă mierea de la stupina Primitiv Foods prin Facebook făcând clic pe butonul de comandă de mai jos.

Preț: Borcane de 260g – 20 de lei/borcan.


🎁 🎁 🎁

Cadouri de Crăciun de la Mici Producători

Colțul Românesc

Alege dintre cele 15 variante de Cadouri de Crăciun, venite de la 20 de mici producători români din „zone din mediul rural unde agricultura de tip tradițional este principala activitate economică și un factor-cheie în conservarea naturii” și ambalate de Colțul Românesc.

cadouri de Craciun Coltul Romanesc, cadouri Craciun 2017

Cadourile de la Colțul Românesc sunt de diferite feluri, dintre care amintim din compozițiile pachetelor:

✅ Miere (clasică, terapeutică sau gourmet), dulceață, ciocolată albă și neagră cu lavandă, prune uscate, ulei de floarea soarelui, ceai, sirop din muguri de pin, pălincă, țuică, vinuri și un produs exclusivist: „The art of DAR”;

✅ Pernițe decorative, îngerași colindători din ceramică, săpunuri naturale, cărți poștale, căni personalizate, bețișor pentru miere sau vouchere cadou;

✅ Fiecare cadou conține și decor + cutie cu design special.

*Alege varianta potrivită de trimis în dar pentru cei pe care vrei să-i cadorisești și bucură-te de produse și decorațiuni românești, făcute de mâini harnice, la noi în țară.

Prețuri: între 35 lei și 1.650 lei (cadou exclusivist)


🎁 🎁 🎁

Ceaiuri ecologice și șervete de masă brodate

M A R C E L L A

M A R C E L L A este un brand românesc născut din tradiție și dragostea pentru natură în Hărman, jud. Brașov. Marcela Cosnean, mândra gazdă de la The Country Hotel, ne îmbie să (re)formulăm sănătatea și să (re)înviem tradiția cu ceaiuri și plante din cultură ecologică 100% “Tea of Transylvania” și șervete de masă brodate cu inimioare roșii sau bej.

cos cadou Craciun 2017, Tea of transylvania, ceaiuri ecologice Marcella, The Country Hotel, Marcela Cosnean,

Alege dintre următoarele variante de cutii de cadouri M A R C E L L A:

✅ Gift Box M A R C E L L A Nr. 01 conține 3 x Ceai „Tea of Transylvania” (diverse combinații de ceaiuri, plante din cultură ecologică 100%)

✅  Gift Box M A R C E L L A Nr. 02 conține 4 x Ceai „Tea of Transylvania” (diverse combinații de ceaiuri, plante din cultură ecologică 100%)

✅ Gift Box M A R C E L L A Nr. 03 conține 2 x Ceai „Tea of Transylvania” (diverse combinații de ceaiuri, plante din cultura ecologică 100%) + 2 x șervete de masă brodate cu inimioare roșii sau bej, bumbac 100 %

✅  Gift Box M A R C E L L A Nr. 04 conține 4 x șervete de masă brodate cu inimioare roșii sau bej, bumbac 100 %.

Prețuri: MARCELLA Nr. 01 – 70 lei, MARCELLA Nr. 02 – 90 lei,

           MARCELLA Nr. 03 – 110 lei, MARCELLA Nr. 04 – 130 lei 


🎁 🎁 🎁

Coș produse tradiționale făcute în casă

Fundația pentru copii abandonați din Brașov

Mulțumim Alinei Tomescu de la Cămara lui Tomiță pentru că ne-a recomandat coșul cu produse tradiționale făcute în casă. Coșul acesta este special pentru că este făcut pentru o cauză nobilă. 

cos Craciun cadou cu dulceata si fursecuri

Coșul este pregătit de Fundația pentru copii abandonați din Brașov. Ei au decorat frumos coșul, dar l-au și umplut cu bunătăți făcute tot de ei:

✅ Dulceață de caise;

✅ Dulceață de zmeură și rubarbă;

✅ Fursecuri de Crăciun;

✅ Coșuleț decorat.

Crăciunul este cel mai potrivit moment de a ne gândi și la copiii mai puțin norocoși.

Preț: Coș cu dulceață și fursecuri – 85 lei.


🎁 🎁 🎁

Pachete dulci pentru Sărbătorile de Iarnă

Căsuța Trifan din Valeapai

Căsuța Trifan din Valeapai este o căsuță din jud. Caraș-Severin, construită în 1850, pe care o familie încearcă să o recondiționeze. Nicoleta și Radu Trifanse bucură de orice oportunitate care îi aduce mai aproape de visul lor de a recondiționa căsuța tradițională făcută din lemn, lut și paie.

Toate produsele pregătite pentru sărbătorile de iarnă sunt făcute de familie din fructe din livada Căsuței Trifan din Valeapai, fără conservanți, și toate fondurile obținute vor ajuta la restaurarea Căsuței.

Pachete pentru sarbatorile de iarna de la Casuta Trifan din Valeapai

Au pregătit două tipuri de pachete:

✅ 1. Pachetul cu 3 borcane, care conține un borcan de 300 ml, un borcan de 200 ml și un borcan de 100 ml cu gemuri selecționate;

✅ 1. Pachetul cu 2 borcane și o cană, care conține un borcan de 370 ml, un borcan de 300 ml cu gemuri selecționate și o cana personalizată, unicat, pictată manual cu motive tradiționale.

 

*La acestea se pot adăugă și alte produse din cămara Căsuței, doar sa le spui ce îți dorești când comanzi.

Prețuri: Pachetul 1 – 30 de lei, Pachetul 2 – 50 de lei.


Cadouri de Crăciun cu dulceață și sirop

Cămara Minunată

Cămara Minunată (din Beiuș, jud. Bihor) îți face 3 propuneri gustoase pe care le poți oferi în dar celor dragi cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

cadou Craciun dulceață de morcov cu măr, dulceață de măceșe, sirop de soc și sirop de mentăde la Camara Minunata

✅ Primul pachet conține dulceață de ardei super iute, dulceață de cireșe sălbatice, dulceață de nuci verzi și sirop de soc cu mentă;

✅ Al doilea pachet conține dulceață de ardei iute, dulceață de mere caramelizate cu suc de lubeniță roșie și sirop de muguri de brad;

✅ Al treilea pachet conține dulceață de morcov cu măr, dulceață de măceșe, sirop de soc și sirop de mentă.

*Poți comanda până pe 18 decembrie, iar pentru comenzile de peste 150 de lei, transportul este gratuit.

Prețuri: Pachet 1 – 50 lei, Pachet 2- 35 lei, Pachet 3 – 45 lei.


🎁 🎁 🎁

Carte „Povești și bucate de la Luna”

Luna Solai

De uleiurile presate la rece Luna Solai știm de mult, dar poate că nu știai că echipa Luna Solai se implică cu drag în comunitatea din care fac parte. Cartea „Povești și bucate de la Luna” este un cadou de Crăciun care invită la arome și la reînvierea tradițiilor locale.

carte-bucate-Povești și bucate de la Luna

Cartea a fost lansată cu ocazia împlinirii a 6 ani de existență Luna Solai.

Rețetele prezentate în care sunt scrise de doamna Fetița și gătite de doamnele din Asociația Femeilor Voluntare Luna. Luna Solai sunt responsabili „de modul în care toate astea au fost puse în pagină și făcute cunoscute celor interesați de o fărâmă din gastronomia locală.”

Tipărită în ediție limitată, cartea de bucate locale „Povești și bucate de la Luna” conține o colecție de rețete „de la bunici adunate și-apoi nepoatelor date”.

„Înființată în anul 2013, la inițiativa a trei membre, Mirică Susana, Călușer Susana și Cucerzan Maria, asociația a dorit să dezvolte și să implementeze activități și proiecte social-umanitare pentru persoane de vârsta a III-a sau alte persoane aflate în dificultate, dar și să reconstituie tradițiile și obiceiurile locale, ca un modest omagiu adus celor care și-au împodobit casa și ținuta cu obiecte în care au împletit pricepere, dăruire, doruri și speranțe și mai ales povești de viață.”

Preț: Carte de bucate „Povești și bucate de la Luna” – 25 lei.

Comandă coșuri cadou online de la producători români și bucură-te de aromele Crăciunului românesc!

About PlatFerma

Descoperim detalii suculente despre hrana autohtonă. Scrie-ne părerea ta despre oricare gospodărie în comentarii!