8 Idei de cadouri de Craciun traditionale 2016
Idei de cadouri de Craciun? Cadouri traditionale romanesti? Care sunt? Unde le gasesc?
*Aici ai Idei noi de Crăciun 2021:
Era noaptea de înaintea Crăciunului. Liniștea domnea albastră peste culcușurile orașului, căci asta era cea mai de seamă pregătire pentru Moș Crăciun, liniștea, misterul, tăcerile iernatice. Nici vântul nu îndrăznea să se mai înfoaie, nici vreun cățel să latre curios spre stele.
Cu siguranță știți bucuria, extazul, surpriza, chiar țipetele (uneori și lacrimile) de fericire și încântare a dimineții de Crăciun! Le știți, pentru că acolo sub brad, se află dorințele de peste an, adunate în pachete colorat împodobite.
Mă trezisem. Mă aflam în fața bradului de Crăciun, alături de ai mei, un pic somnoroasă, dar mai mult curioasă. Ce era cu toate acele cadouri sub brad?
1. Onibon, ia românească tricotată
Îmbrăcam cea mai frumoasă țesatură cusută pentru mine vreodata, ia. Ia strămoșească, care grăiește, prin toate împunsăturile de ac în straiul alb, toate doinele, toate colindele, toate poveștile noastre românești. Onibon o trăiește, o croiește și o trimite acolo unde inima voastră o cheamă.
La fiecare ie comandată cu preț redus de 157 lei, veți primi și o decorațiune de Crăciun. Toate create de Oana Cucu, designer din Timișoara.
2. Taină vie, cutiile cadou de la stupină
Dar ce e cu acele cutii mici, ce-au prins soarele în ele? Pesemne or fi niște jucării, așa arată. Ah, ba nu! Sunt vestitele borcănele de miere de albine de la , alături de farfuriile cu ceramica de la Cucuteni! Băi, ce le nimerește Moșul ăsta!
Pachetele cadou de la Taină Vie conțin mini borcane cu diverse sortimente de miere de albine, începând de la 39 lei unul. Nu ratați !
3. Cadouri de Craciun: Coșul cu lavandă, cutii cu cadouri florale
Coșul cu lavandă! cele mai inimoase și mai frumoase produse de îngrijire pentru toată familia, de la săpunul faimos cu lavandă, la apă florală sau exfoliant facial.
Coșurile au prețuri diverse, în funcție de conținutul lor și au prețuri începând de la 20 lei unul.
4. Ulei presat la rece din Șomcuta Mare, județul Maramureș
Ha, desigur! Uleiuri presate la rece din Șomcuta Mare, căci tare mi le-am mai dorit, fiindcă au un gust cu totul și cu totul deosebit – ulei de dovleac, ulei de nucă, ulei cu arome.
5. Cadouri de Craciun: Dealuri cu Miresme, ceaiuri, deserturi și lectură
Dacă voi încă nu ați auzit de , vă mărturisesc că în general cadourile lor sunt printre preferatele mele. De ce – păi, pentru că ceaiurile, deserturile au mers mereu foarte bine cu cititul! Și da! Am primit pachetul de la ei, care conține o carte, ceaiul de mentă cu flori de soc și borcanul cu felii de măr și scorțișoară deshidratată. Eu sunt și băutoare de ceai, și o cititoare pasionată și o mare fană de dulce cu aromă de măr! Eu sunt – iar voi, puteți măcar încerca. Pachetul are prețul de 70 lei.
6. Cadouri de Craciun: Cămara Moldavă a Moldovei lui Ștefan cel Mare
Probabil pentru că i-am lăudat atât dulceața de căpșuni fără zahăr, Moșul a ținut cu tot dinadinsul să mă bucure încă o dată cu dibăcia mâinilor Mihaelei de la . Dulcețurile ei (dulceață din petale de maci, dulceață din flori roz de salcâm, de pepene roșu sau de portocale) sunt unice, deosebite, speciale, ce păstrează oricând spiritul de sărbătoare.
Coșurile tradiționale cu dulcețuri au prețuri începând de la 45 lei, care vin însoțite de coș de răchită, lingură și strachină.
7. Cadouri de Craciun: Cămara cu Delicatese din Mărginimea Sibiului
Ce surpriză! Moș Crăciun pesemne că s-a întâlnit cu Cosmina, de la Cămara cu Delicatese, pentru că dulcețurile ei de Crăciun (primul sortiment este cu portocale, morcovi, coniac, stafide și ghimbir, iar al doilea sortiment de Crăciun este cu mere, pere, vin roșu, scorțișoară, lămâie verde și cuișoare) sunt aici, la mine sub pom și mai târziu vor fi tot aici, la ai mei pe masă. Și mai târziu, pot fi chiar la voi pe masă pentru că dulcețurile ei de sărbătoare, în afara faptului că sunt făurite cu sârg și dăruire în inima țării, mai poartă și însemnele Crăciunului!
Comenzile se pot face pe facebook sau telefonic.
8. Cadouri de Craciun: Două surori, Bunătăți de casă din Bicaz
Nu îmi imaginam că acest coș al copilăriei va lipsi, din simplul motiv că mereu sărbătoarea iernii ne îndeamnă să ne căutăm pe noi, în noi, din copilăria de odinioară până azi, la copiii pe care îi ducem de mână la colindat. Cele două Două surori, Bunătăți de casă au pus cu taină și cu dragoste în coș de răchită, ornamente de brad și dulcețuri.
Comenzile pentru coșul de Crăciun, preț 60 lei, se fac prin mesaj privat pe pagina lor de sau prin email pe adresa office@douasurori.ro
Coșul cadou tradițional. Dar din dar se face rai
Așa ar arăta dimineața mea de Crăciun. Miroase dulceag a delicii românești, îmi îmbrac mândră ia tricotată, iau masa cu ai mei. Ce rămâne de făcut? Continui dar din dar se face rai, colindând despre sărbătorile noastre tradiționale, mândrindu-mă că peste prima dată, după multă vreme, când spun că mă întorc la rădăcinile neamului meu, simt că port cu mine toată truda și năzuința românilor care au muncit pentru ce dăruiesc. Și simt că “Ia, am fost şi eu, în lumea asta, un boţ cu ochi, o bucată de humă însufleţită” nu din Humuleşti, ci din Iași.
Să aveți sărbători cu tihnă și dragoste, în taina casei familiei voastre!
Dă și tu vestea mai departe despre cadourile tradiționale românești, pentru a da încredere și mulțumire celor care, pe întreg anul, au grijă de noi, de sănătatea și de sufletul nostru.
Tag:bunatati de casa bicaz, cadouri pentru Craciun, camara cu delicatese dulceata de craciun, camara cu delicatese sibiu, camara moldava, camara moldava dulceata de lapte, ceai de menta cu flori de soc, cos camara moldava, cosul copilariei, Coșul cu Lavandă, cosul cu lavanda exfoliant facial, cosuri cadou craciun, cosuri cadou traditionale, cosuri traditionale de craciun, dealuri cu miresme, Două Surori, dulceata camara moldava de capsuni, ia onibon, ia tricotata, miere si ceramica, stupina taina vie, taina vie pachete, Ulei cu arome, Ulei de dovleac, Ulei de nucă, Ulei presat la rece