
16+ Ferme de vizitat cu copiii – aventură în natură
Ferme de vizitat cu copiii – o idee care nu sună deloc rău când plănuiești o excursie de o zi cu copiii. Văd și ei ceva nou și incitant, îți mai amintești și tu cum era la țară – win-win. Dacă mai și mâncați nişte produse locale sau vă cazați să explorați și împrejurimile, sună din ce în ce mai mult a aventură de neuitat.
Printre activitățile de weekend în familie poți lua în calcul și o vizită cu copiii la fermă. În orice colț al țării te găsești, sigur e cel puțin o fermă unde copiii pot vedea cum e locul acela magic din cărți, unde cresc animale, legume și fructe, unde sunt tractoare și unde miroase a pâine caldă.
Dacă ai noroc, oferi copilului mai multe “la țară”, vizitând mai multe ferme, dacă tot n-a avut norocul copilăriei de la țară, cum au generațiile de părinți. 🥰
Ferme de vizitat cu copiii
Dacă vrei o fermă de vizitat cu copiii, unde ei pot învăța cum e viața în agricultură și creșterea animalelor, unde găsești să iei și acasă delicii făcute de producătorii locali, de la legume ecologice la brânzeturi, lactate și ouă de casă, cărneturi și miere, dulcețuri și uleiuri presate la rece, ba chiar sucuri naturale direct de la producători – sunt câteva locuri faine de explorat prin toată țara.
Hai să le explorăm împreună, înainte să le explorezi cu ai tăi în viața reală. Și nu uita să ne lași recomandările tale de ferme de vizitat cu copiii în secțiunea de comentarii de la finalul articolului.
♦♦♦
🟩🟩🟩
Ferme de vizitat lângă Brașov
Încep cu Brașovul pentru că aici s-a născut PlatFerma 🥰 și aici vă pot arăta pe viitor mai multe ferme la care am văzut cu ochii mei cum se gospodăresc fermierii și-am gustat din rezultatul muncilor sezon după sezon.
Dacă vrei o fermă de vizitat în Brașov, cele două gospodării în care PlatFerma a fost și a filmat sunt primele. Explorăm și alte colțuri ale țării, mai jos în articol.
Gospodăria La Borcan din Vad, județul Brașov
Sub Munții Făgăraș, la aproape 60 km de Brașov, Lucian Dragomir crește legume certificate ecologic sub brandul La Borcan.
Pe canalul de YouTube La Borcan poți vedea ce fel de legume și salate cultivă Lucian, dar și cum gătește rețete îmbietoare, din care poți și tu gusta, împreună cu copiii.
Lucian Dragomir este legumicultor certificat ecologic, dar mai este și bucătar. Pe lângă legumele bio pe care le cultivă în 2 solarii din propria grădină (tomate, ardei, castraveți, vinete, salate, dovlecei, fasole galbenă, ridichi colorate, toate certificate ecologic), Lucian livrează legume și unor restaurante din Brașov.
Lucian își împarte cunoștințele cu cine dorește să afle mai multe, de la urmăritorii canalului de YouTube La Borcan, la conferințe pentru bucătari, la piețe, târguri și manifestări, oriunde sunt apreciate gustul și sănătatea.
Gospodăria La Borcan se poate vizita cu un telefon în prealabil, cu 3,4 zile înainte, pe perioada verii, din mai până în septembrie. Vizita este gratuită, însă, dacă vreți să și mâncați, masa este contra cost. Dacă vreți să luați masa, faceți o programare înainte cu câteva zile, nu mai mult de 6 persoane. Lucian poate pregăti o masă din produsele din grădină și solar, plus ce se mai găsește prin vecini, iar programările se fac la număr de telefon: 0727 229 349.
Vezi cum e în grădina La Borcan în video-ul de mai jos:
Ce se poate face în grădina La Borcan:
- poți vedea culturile din solar,
- poți gusta din legumele ecologice și nu numai,
- poți afla despre legumele sănătoase direct de la producătorul local.
Și, ca să ai o idee despre una dintre rețetele pe care le-a făcut Lucian cu frunzele de diferite tipuri de salată (mizuna, spanac roșu, măcriș, frunze de ridichi), ceapă verde și busuioc, poți urmări rețeta de PÂRJOALE “de Vad” cu salată caldă din “frunze” de primăvară pe canalul de YouTube La Borcan:
♦
Ferma Hărman din Hărman, județul Brașov
Anca Moga și cei doi copii ai ei, Diana și Radu, îți pot explica cel mai bine cum să crești capre, dar și alte “lighioane”(păsări): găini, curcani, rațe, prepelițe, apoi mai au porci mangalița, iar toate animalele sunt crescute curat, fără hormoni de creștere, antibiotice sau alte bazaconii.
În filmarea de mai jos poți vede cum a fost vizita PlatFerma la Ferma Hărman și cum ne povestește și ne arată Anca Moga cum se fabrică brânza și urda.
Produsele pe care le găsești la Ferma Hărman includ:
- produse din lapte de capră: cremă de brânză de capră, iaurt de capră, telemea de capră, lapte de capră, caş de capră;
- carne de pasăre: carne de găină de țară, carne de rață, carne de curcan, carne de prepeliță;
- ouă: ouă de găină, ouă de rață, ouă de prepeliță;
- cârnați tradiționali de porc;
- kaizer de mangalița.
Pentru Braşov şi împrejurimi, produsele se pot comanda la telefon sau WhatsApp 0721 737 050, iar comenzile sub 100 de lei se ridică direct de la fermă, cu rezervare. Mai multe detalii găsești în video-ul de mai jos:
♦♦♦
🟩🟩🟩
Ferme de vizitat lângă București
Locuri child friendly lângă București – nimic nu e mai child-friendly decât să cunoști natura de la o vârstă mică – să poți să observi iepurași și gâște, să guști tot ce-i bun, sănătos și aromat, să auzi cocoșul, să vezi cum se face mâncarea, să înveți că hrana sănătoasă nu crește pe rafturile supermaketurilor.
♦
Legume de Țară din Albota De Jos, jud. Argeș
Despre Legume de Țară știm din Portretul de Fermier de aici, de când erau mai la început. Acum, dacă îi urmărești pe Facebook, vezi că poți cumpăra produse nu doar din ograda proprie, dar și de la alți producători locali din toată țara, pe legumedetara.ro.
Au deschis și Băcănia cu Povești în București, iar Valentina ne spune de unde a plecat ideea băcăniei: “A fost odată ca niciodată o grădina cu legume adevarate, din semințe românești, netratate. A fost visul unei femei ce urma să devină mamă.“
Acum, Valentina și-ai ei își doresc să aibă iar copii în jurul ei, care pot vedea cum se plantează sau cultivă legumele în solarul de la Albota, jud. Argeș. De anul acesta, își propun să facă mai multe ateliere pentru copii, așa că pune-i pe lista locurilor de vizitat cu copiii în și lângă București.
Dacă vrei să mergi să le guști produsele înainte să le faceți o vizită, poți cumpăra produse locale din gospodăria lor, dar și a altor producători români de la Băcănia cu Povești din București. Ar fi o introducere frumoasă dacă copilul ar gusta produsele, apoi ar înțelege de unde vin ingredintele din mâncare gătită de zi cu zi.
Dacă cauți locuri de vizitat cu copii lângă București, o vizită la fermă în sezonul potrivit poate fi o experiență senzorială minunată nu numai pentru copii. Când explorezi natura cu propriile simțuri e foarte diferit de a citi o carte despre viața la fermă – copiii au nevoie de natură. Noi toți avem nevoie de natură.

♦
Crăița Merelor din Voinești, jud. Dâmbovița
Printre câteva idei de weekend în familie se strecoară și o idee inundată cu parfum de meri înfloriți – vizitarea unei livezi.
La cules de mere în Voinești – e doar una dintre propunerilor familiei Oprea. Corina Oprea, una dintre cele două fiice ale familiei, este cea care a venit cu ideea de deschidere a livezii nu numai pentru vizite, ci și pentru ateliere, sesiuni foto profesioniste în livada înflorită, și, mai nou, pentru cazare la The Place Crăița Merelor.
Așa au trecut de la agricultură de subzistență la agribusiness, folosing internetul pentru a deschide orizonturile vânzarii și a invita oamenii în livadă, ca să se bucure de natură și poveștile pe care le află despre producția fructelor.
Livada are peste 3000 mp și este plină cu soiuri delicioase de mere, prune si pere. Crăița Merelor ne spune ce putem face în livadă:
“Îți oferim turul livezii, cu informații despre zona pomicolă Voinești, să îți prezentăm cele peste 10 soiuri cu detalii despre proprietățile gustative, despre țara de proveniență, dar si despre cum se cultivă merele. Ai descoperit merele românești precum Generosul, Voinea si Dacian, merele ce provin din America, precum Ionatan, Golden, Starkrimson, dar și merele ce provin din Japonia, precum deliciosul Mutzu.”
Livada de mere este la două ore de București, în Voinesti, județul Dâmbovița. Au și magazin online, și un loc minunat de cazare (The Place), și pe toate le găsești pe site-ul CrăițaMerelor.ro și pe Facebook Craița Merelor.

♦
Livada Frumoasă din satul Ordoreanu, jud. Ilfov
O altă livadă lângă București care poate fi vizitată cu copiii este Livada Frumoasă. Aici găsești în jur de 500 pomi fructiferi (cireși, caiși, piersici, meri, peri, gutui), dar și 2 sere cu legume, găini, iepuri și altele, întinse toate pe o suprafață de 12.000 mp.
Mi-a plăcut cum au descris gazdele Dana și Ovidiu experiențele de la livadă: “copiii s-au simțit mereu bine în Livada, iar noi avem mereu grijă ca ei să aibă parte și de experiențe firești“.
Situată în satul Ordoreanu, comuna Clinceni, Ilfov, cam la 20 km de centrul Bucureștiului, Livada Frumoasă este un loc pentru activități outdoor, pentru copii și adulți, în 3 feluri diferite:
“Îi așteptăm, astfel, pe copiii din școli și grădinițe să culeagă chiar ei fructele din pom în pauzele dintre jocurile desfășurate pe toata suprafața Livezii. Să se dea în leagăne, să învețe despre plante și animale, să desfășoare activități didactice, sportive, utile și distractive, să organizeze picnicuri și orice activitate ce se poate ține în natură.
În Livadă se pot organiza ateliere / cursuri pentru copii și adulți. Pentru familii individuale lansăm periodic invitații la cules fructe – pe pagina de Facebook Livada Frumoasă, în functie de rodul pomilor și disponibilitatea programului.”



♦♦♦
🟩🟩🟩
Ferme de vizitat lângă Cluj
Fermele de lângă Cluj care pot fi vizitate cu copiii le deschid acestora interesul pentru hrana care ne face mari și este o ocazie minunată de a face mișcare în aer liber, cu adevărat curat, care este un lucru benefic nu doar pentru sănătatea fizică, ci și pentru sănătatea emoțională a copiilor.
Una dintre cele mai interesante activități de weekend cu copiii este vizitare unei ferme, pentru că acest lucru poate ajuta la dezvoltarea interesului lor pentru natură și pentru cum funcționeaază cu adevărt lucrurile, ca să nu ajungem și noi în situația în care credem că laptele cu ciocolată vine de la vacile maro.
Când știi cum merg lucrurile și de unde vine mâncarea naturală, hrănitoare, ai mai puține șanse să fi manipulat de companiile care caută strict profit, în detrimentul sănătății.
Pomăria Bădăcin din Bădăcin, jud. Sălaj
Despre Pomăria Bădăcin, adică Tudor şi Mihaela Pop, care cresc fructe ecologice în Transilvania, știm din anul 2016, când ne-au povestit cine sunt, ce fac, de ce fac, cum fac în Portretul de Fermier de aici.
Ferma ecologică din satul sălăjean Bădăcin a fost vizitată și de Nicolae al României, cu siguranță e ceva frumos de învățat din curtea și experiența Pomăriei Bădăcin.
Pomăria Bădăcin cultivă piersici, cireșe, zmeură, căpşune, nuci şi prune și produc dulceţuri, compoturi, fructe uscate, legume uscate şi ceaiuri, care sunt pregătite doar din fructele pomăriei, fructe certificate ecologic și sunt proaspăt culese, fără niciun alt adaos (zahăr, conservanţi sau alţi aditivi).
Pomăria Bădăcin are porțile deschise în timpul verii, pentru cules fructele parfumate și i-am întrebat despre ce este de făcut pentru copii în pomărie: “Copiii pot culege fructele, și pot afla cum se produc ele așa sănătoase și fără strop de chimicale. Pot să cunoască:
- ce înseamnă o pomărie cu fructe adevărate,
- cum se lucrează pământul,
- ce dăunători și boli există la pomișori,
- și cât de important este sistemul lor imunitar, la fel ca și la oameni. “
Tot cei de la Pomărie ne recomandă să vizităm și Casa Memorială a lui Iuliu Maniu din Bădăcin, când mergem la ei în vizită. Merită inclusă o vizită la pomărie când ești prin zonă, a vizitat-o și Principele Nicolae al României, iar Regele Charles al Marii Britanii le-a gustat produsele. Găsești Facebook Pomăria Bădăcin aici și Instagram Pomăria Bădăcin aici.




♦
Colina Farms din satul Băbuțiu, jud. Cluj
Ferma organică Colina Farms de lângă Cluj este locul de unde clujenii interesați de legume locale curate își pot cumpăra bunătăți crescute din semințe organice și cu îngrășăminte bio (au peste 50 de feluri de legume și plante aromatice pe care le produc în fermă).
O vizită cu copii la Colina Farms le va arăta ce înseamnă să faci agricultură curată în România, cum se cresc legumele în sere și cum se pot hrăni sănătos, din apropiere. Aici găsești site-ul Colina Farms, de unde îi poți contacta pentru a vedea când sunt disponibili pentru o vizită.
♦
Magic Milk din Cojocna, jud. Cluj
Magic Milk este o fermă de măgărițe care face lapte magic. Adică poți să bei lapte de măgăriță din inima Transilvaniei, dar poți să și mergi la fermă cu copiii ca ei să interacționeze cu măgărițele – le pot mângâia, le pot peria, le pot da de mâncare morcovi, mere sau alte fructe. Copiii mai pot sta călare pe măgărițe și să se și plimbe puțin, așa că anul acesta pune Magic Milk pe lista de ferme de vizitat.
Despre Magic Milk au scris colegii de la Culinarativ aici și aflăm de la Ioana că: “vă pot spune că acest lapte are un gust foarte plăcut, nu are miros, iar textura este foarte ușoară.”
Ileana Berci, fermierul care se ocupă cu măgărițele care dau lapte magic , mi-a spus că: “Noi plănuim să facem anul acesta un centru de terapie și echtație pentru copiii. Anul trecut au fost copii în vizită, în principal copii cărora le duc lăptic magic 🦄🥛, dar și organizat, de la after-school.“
Tot Ileana ne spune și despre planurile împreună cu comunitatea de producători locali de la Cluj: “Eu sunt în curs de deschidere a unei bucătării pentru catering și evenimente pentru familiile cu copii. Iar la primăvară intenționez să fac împreună cu colegii din ROA Cluj un eveniment pentru copii la măgărițe,unde să avem și mâncare sănătoasă de la ROA.”
Aici găsești Magic Milk pe Facebook, iar numărul de contact este 0755 399 626.





♦♦♦
🟩🟩🟩
Ferme de vizitat lângă Iași
Când nu ai idei de weekend cu copiii, în familie, dar locuiești în Iași sau în apropiere, o vizită la fermă poate aduce o experiență de neuitat pentru copii. E minunat și dacă vii din altă zonă a țării și vizitezi o fermă de lângă Iași. Mulțumesc domnului Ioan Sebastian Brumă (cercetător în dezvoltare rurală, doctor în agronomie și președinte RDRP), de la Gust de Iași, pentru recomandări. Acum hai să explorăm ce se poate face într-o excursie la fermă cu copiii:
Pui de Drag din Bălțați, jud. Iași
Pui de Drag, ferma cu lactate și produse naturale de capră din Bălțați, jud. Iași poate fi vizitată cu copii, iar aceștia vor afla despre caprele de la fermă, cum sunt hrănite, îngrijite şi ce produse ne oferă.
Produsele Pui de Drag includ lapte de capră, zer de capră, iaurt, chefir, brânzeturi (caș, telemea de capră, brânză de capră maturată, brânză de capră tartinabilă, cremă cu dulceață de afine, cuburi de brânză marinată cu ierburi, etc.).
Într-o escapada cu copiii, puteți vedea gospodăria acestei familii muncitoare, care deține o fermă de capre albe și care produce lactate de capră încă de când au apărut copiii în viața lor:
“Am început cu doar câteva căprițe și astăzi am ajuns atât agricultori, cât și crescători a aproximativ 230 căprițe și producători de lactate bio, 100% naturale. Lucrăm peste 80 de hectare de teren agricol, pe care îl cultivăm cu atenție pentru a asigura hrană de calitate pentru căprițele noastre.“
“Totul a luat naștere din pasiune și iubire față de animale și natură, dar și dorința de a fi acasă și a construi ceva pe meleagurile noastre, în acest fel oferindu-le posibilitatea oamenilor să-și pună pe masă produse naturale.“
Într-o excursie la fermă poți înțelege mai multe decât găsești pe platforma Gust de Iași, sau în magazinul online Pui de Drag.




Postarea asta de pe Facebook-ul Pui de Drag e doar un mic exemplu al bucuriei copiilor în vizită la ferma de capre: “Dacă Pui de Drag nu merge la grădiniță, a venit grădinița la el! De mânuță câte doi, cu zâmbete pe față și cu mult entuziasm, au trecut pragul fermei noastre copilașii aceștia frumoși.“
Copii de liceu veniți în vizită la fermă au făcut cunoștință cu căprițele, dar s-au și înfruptat din bunătățile făcute din laptele lor.
♦
Ferma bio Prisaca Moldova din Vânători, Popricani, jud. Iași
Ferma Apicolă Prisaca Moldova, în frunte cu inginerul zootehnist Relu Cojocar, are miere de albine 100% organică și produse apicole conexe, toate de la albinele lor: miere de floarea soarelui, miere de mană, miere de rapiță, miere de salcâm, miere de tei, miere de fâneață, miere polifloră, mixuri de miere (amestec de miere cu cătină, amestec de miere cu migdale, amestec de miere cu nuci, amestec de miere cu faguri), faguri cu miere, hidromel, lăptișor de matcă, păstură, polen, propolis.
Organizează diferite evenimente în prisacă, pentru copii și adulți, așa că e nevoie doar să-ți aprinzi curiozitatea și să le faci o vizită, să învățați mai multe despre albine. Postarea asta de pe Facebook-ul Prisaca Moldova arată interesul copiilor pentru felul în care trăiesc albinele și cum se fac produsele apicole.
Cu sprijinul Gust de Iași, Prisaca Moldova a făcut și evenimente online, cum ar fi degustare online a mierii de albine certificată ecologic, iar mai jos e un video scurt care arată o fracțiune din timpul necesar ca mierea de salcâm să ajungă la tine – culesul de salcâm.



♦
Ferma Scufița din Homița din Homița, Cristești, jud. Iași
Ferma Scufița din Homița produce “legume crescute natural de la stadiul de semințe, până în farfurie. Folosim doar îngrășământ organic, macerate din plante făcute de noi și produse acreditate pentru a fi folosite în agricultura ecologică, pentru a obține produse curate, bogate din punct de vedere nutritiv. De asemenea, oferim și servicii de proiectare și consultanță în domeniul horticulturii ecologice.”
Laura și Antim Nechifor, amândoi ingineri horticoli, au ales să pornească mica afacere de familie în agricultură pe jumătate de hectar de pământ rămas de la bunicii Laurei. Acum, după 4 ani de muncă, micii fermieri ne invită în fermă, ca să ne asigurăm cu ochii noștri că felul în care cresc hrana curată este unul sustenabil.
De găsit și de plănuit o vizită cu copii în fermă la numărul: 0757 151 116 sau pe Facebook Ferma Scufița din Homița aici.



♦
Magazia Morăriței din Probota, jud. Iași
Printre fermele de vizitat cu copii din listă, am adăugat și un producător atestat de pâine artizanală cu maia sau drojdie, coaptă pe vatră, plăcinte, sărățele, biscuți de casă, cozonac și pască, toate produsele făcute cu ingrediente naturale, fără aditivi sau potențatori de gust – Magazia Morăriței. Cecilia Tugulea, știută și ca “Morărița”, ne invita să-i cunoaștem povestea și să ne bucurăm de produsele lor curate.
Produsele de la Magazia Morăriței sunt nu doar proaspete, ci făcute după rețete tradiționale, folosind doar făina măcinată în moara proprie, alături de uleiul presat la rece cu propria presă de ulei.
Coapte în cuptor pe vatră cu lemne, produsele de la Magazia Morăriței au un gust ușor de recunoscut din copilărie, “când pâinea avea miros de grâu și gust de aluat dospit”, cum aflăm direct de la ei. Pâinea lor cu maia este produs tradițional atestat.
Pentru a vorbi cu cei de la Magazia Morăriței și a stabili o vizită la fermă cu copiii, poți să-i contactezi pe Facebook Magazia Morăriței sau la numărul de telefon: 0758 223 268. Cele două video-uri de mai jos ne arată povestea afacerii de familie, în două episoade – să ne bucurăm că există oameni cu așa povești și suflete:
♦
Ulei presat la rece Zorian din Oțeleni, jud. Iași
Dacă tot aputem afla cum se fac legumele, lactatele, pâinea, uleiul Zorian trebuie să fie și el pe lista de vizitat cu copiii. Noi îi cunoaștem de câțiva ani, poți vedea detalii în Portretul de Producător de aici.
Tot prin recomandarea domnului Sebastian Brumă, știm că cei de la Zorian sunt deschiși la vizite cu copiii, care pot învăța cum se fac uleiurile presate la rece, convenționale și ecologice (ulei din floarea-soarelui, ulei de cânepă, ulei presat la rece de in, ulei de armurariu și de ricin, toate presate la rece). Aici poți vedea vizita Gust de Iași la Zorian, iar aici găsești site-ul Zorian și aici Facebook Zorian.

♦
Lavandă Veera din Stornești, jud. Iași
Un lan de lavandă de vizitat cu copiii în județul Iași este cel de lavandă cultivată în sistem ecologic de către 3 tineri din Iași: Veronica, Andrei și Gabriel. În cadrul evenimentelor Gust de Iași, alături de ceilalți producători din cadrul proiectului, lanul de lavandă Veera a fost vizitat de oameni interesați să vadă nu doar cum crește lavanda, ci și cum se transformă ea în produse din lavandă: ulei esențial de lavandă și lavandin, săpun solid și lichid, apă florală de lavandă, sare de baie cu lavandă, săculeți cu lavandă, lumânări, balsamuri de buze și multe alte produse.
Copiii vor fi încântați să petreacă timp în lanul cu lavandă și, cu siguranță, nu doar copiii se pot bucura de aroma lavandei și de minunatul ei mov întins pe câteva hectare. Găsești lavanda Veera pe site-ul lor aici și pe Facebook Veera.
♦♦♦
🟩🟩🟩
Ferme de vizitat lângă Oradea
♦
Ferma Ograda Pruncilor din Uileacu de Criş, jud. Bihor
Raul Cotuna, fermierul de la Ograda Pruncilor, a pornit o pagină de Facebook și una de Instagram în vara lui 2021 ca să nu ne îndepărtăm tot mai mult de ceea ce a fost cândva și simplitatea produselor ca pe vremuri, ca să poată povesti orășenilor cum e o zi din viața la țară, când te trezești la 6 și-un sfert și pregătești vacile de muls, în așteptarea abonaților la lapte. Aici animalele au nume, în frunte cu cățelul Fifi, și copiii care vin în vizită aleargă liberi prin livadă.
Într-o seară de vară, o fetiță cu o privire insistentă a adus prima “vizită” a unui copil crescut la oraș în Ograda Pruncilor. De acolo a plecat și ideea postării pe social media, care a adus tot mai mulți oameni în ogradă: părinți cu copii, tineri, adulți, oameni curioși de viața la țară și oameni iubitori de natură.
Vizită la Ograda Pruncilor
Cei care îi urmăresc pe Facebook și Instagram văd doar cum e viața de fermier la sat, iar animalele lor de ogradă și de casă sunt blânde și pot fi mângăiate de copii. Așa și începe povestea lui Raul și a familiei lui, cu toată munca pe care o fac în Ograda Pruncilor.
Pe social media vedem video-uri din fermă și putem citi tot felul de regionalisme, pentru că Raul e născut și crescut în Crișana, la Uilecu de Criș. Mie una mi se pare atât de interesant atunci când aud un termen care nu re (încă) o definiție în mintea me, fiind regionalism – imediat creierul devine atent și curios. Este o plăcere să îi urmărești, iar plăcerea mare și bucuria copiilor este CEA MAI MARE atunci când interacționează direct cu viața la ogradă și cu ce se întâmplă într-o gospodărie țărănească.
♦♦♦
🟩🟩🟩
Ferme de vizitat lângă Buzău
Ferma de sub Penteleu din Sat Varlaam, Comuna Gura Teghii, jud. Buzău
La Ferma de sub Penteleu vă puteți caza cu copiii, iar în timpul zilei, puteți vedea animalele de la fermă: capre, porci, găini, rațe, vaci și alte minunății (video-ul de mai jos o să vă lămurească și o să vreți să-i vizitați cu copiii).
Dacă te-ai apucat să cauți “cazare ferma cu animale” pe internet, atunci Ferma de sub Penteleu îți dă ocazia să descoperi nu doar produse bio, ci și să te bucuri de munți și împrejurimi.
Descoperisem contul lor de Instagram în 2017, au crescut de atunci și-acum îi găsești pe Instagram aici și pe site-ul Ferma de sub Penteleu aici.
♦