Zacusca Party la ferma Nasul Roșu

Zacusca Party la ferma Nasul Roșu

Zacusca este parte din meniul românesc de când ne știm, dar știi să o prepari?

Cunoști deja ferma Nasul Roșu și Epiceria Nasul Roșu dacă urmărești PlatFerma. A venit timpul să-i și vizitezi (vezi vizita noastră la Epicerie aici), ca să vezi cu ochii tăi și să guști cu papilele tale legumele din fermă, dar și să înveți să faci zacuscă direct de la legumicultori.

Ferma este în conversie ecologică, iar o vizită la fermă arată așa sau așa sau așa. Ca să cunoști fermierul, cel mai bine mergi în vizită la fermă, unde poți să vezi cum cresc legumele, înveți să pregătești preparate simple, cu legume locale și să le arăți că le încurajezi aventura românească dincolo de probleme și vreme capricioasă.


Vrei noutățile PlatFerma?
Înscrie-te la Newsletter!

 

Sfârșitul de august și începutul lui septembrie ne aduce oportunitatea de a merge în vizită la Ferma Nasul Roșu din județul Prahova. Bucureștenii (și nu numai) pot vizita ușor ferma și se pot bucura de apropierea toamnei. Prima întâlnire la fermă este sub forma Zacusca Party la fermă.

Zacusca Party la fermă

Când: Duminică, 26 august

Unde: Strada Principală, nr. 19A, comuna Rîfov, satul Palanca, jud. Prahova

Între orele: 11:00 – 16:00

„Se apropie toamna, iar asta nu ne întristează deloc, ci ne pune pe treabă pentru că vine sezonul conservelor, murăturilor și al ZACUȘTII (yupiiii). Iar duminică (26 august) ne dedicăm întru totul preparării zacuștii la ceaun, cu vinete și ardei copți, suc de roșii proaspăt și muuultă ceapă dulce. Avem locuri limitate pentru că dorim să fie o experiență plăcută pentru fiecare, iar taxa de atelier se achită în avans (emitem factură fiscală). Acesta este 75 lei pentru un adult și 50 lei pentru copil peste 3 anișori și include vizita în fermă, atelierul de preparat zacuscă, masa de prânz (aperitiv, fel principal și desert-gogoși adevărate) și băuturile răcoritoare. Atelierul începe la ora 11 și se termină la ora 16. Dacă ești interesat(ă), te așteptăm cu un mesaj pe Facebook. Pe curând.”

Găsești evenimentul pe Facebook aici. 

Descoperă și:

De ce participă un legumicultor la targuri si evenimente

About PlatFerma

Descoperim detalii suculente despre hrana autohtonă. Scrie-ne părerea ta despre oricare gospodărie în comentarii!