PlatFerma Degusta Tomate Buniol, rosii heirloom, soiuri rare, tomate romanesti, rosii romanesti (1)

Degustăm tomate Buniol, soiuri „heirloom” crescute în România

Mă tot uit la coloratele tomate Buniol și unele par a nu fii roșii. Pentru că nu sunt, sunt tomate, tot trebuie să-mi reamintesc. Tomatele de colecție crescute cu ceai de Claudia Rugină în județul Neamț sunt cultivate fiecare din sămânța celei de anul trecut.

Scuză-ne întreruperea, dar la finalul articolului găsești o poză din culisele PlatFerma la degustarea Buniol și un link spre articolul scris de Adela Pârvu despre Harta Fermelor. Ne bucurăm să aducem încet, încet, produsele locale pe buzele tuturor românilor.

Tomate stropite cu lapte, bicarbonat de sodiu, cenușă și macerat de usturoi

Stropite cu lapte, bicarbonat de sodiu, cenușă și macerat de usturoi, tomatele Buniol sunt ferite de dăunători în mod natural. Gălbenelele și busuiocul acompaniază plantele de tomate pe toată perioada coacerii. Săptămânal, pentru protecția plantelor, apa cu care sunt udate este înlocuită cu infuzie de urzică și coada calului.

Tomatele Buniol au ajuns la noi ambalate protectiv, puse cu grijă în hârtie pe un pat de rumeguș. Fiecare comandă conține tomatele de colecție alături de o listă cu soiurile pe care le primești în pachet, o scurtă descriere a roșiilor Buniol, un pliculeț de bicarbonat și instrucțiuni de folosire.

degustare tomate Buniol la PlatFerma.ro


Vrei noutățile PlatFerma?
Înscrie-te la Newsletter!


Noi am primit 17 soiuri de tomate:

 • soi de tomate Great White,
 • soi de tomate Roma,
 • soi de tomate Abu Rawan,
 • soi de tomate Lemon,
 • soi de tomate Indigo Apple,
 • soi de tomate Aunt Ruby G G,
 • soi de tomate Orange Russian,
 • soi de tomate Jersey Devil,
 • soi de tomate Red Charlie,
 • soi de tomate Pink Cherry,
 • soi de tomate Goldie,
 • soi de tomate Black Krim,
 • soi de tomate Zuckertraube,
 • soi de tomate Green Grape,
 • soi de tomate Black Cherry,
 • soi de tomate Ivory Pear,
 • soi de tomate Pere Bicolore.

Am descoperit Buniol mai demult și am aflat povestea tomatelor din semințe rare aici:

Buniol sau o poveste de dragoste cu roșii

Acum am avut șansa să le degustăm. Și-am gustat din toate cele17 soiuri de tomate, amintindu-ne mereu că tomatele Buniol nu sunt toate potrivite să le mănânci cum ne-am obișnuit noi, românii, în combinația de „roșii cu brânză”.

Unele tomate sunt dulci, altele acrișoare, altele acide, unele mici, altele mari, și au aproape toate culorile curcubeului. Unele soiuri (cum e soiul de tomate Indigo Apple) sunt bicolore, altele te surprind cu interiorul lor neobișnuit, însă toate sunt crescute de Claudia Rugină cu o pasiune pe care rar o întâlnești atunci când te concentrezi pe mai mult decât un lucru o dată.

Urmărește PlatFerma pe Instagram și vei descoperi că postăm alte lucruri decât găsești pe www.PlatFerma.ro și altele decât găsești pe Facebook PlatFerma.

La sfârșitul verii, când am primit tomatele Buniol bine împachetate, am alăturat delicii de la 4 producători locali şi ne-a ieşit un platou aperitiv de poveste: 🍅🧀🍅🧀🍅🧀🍅

🍽 ardei cafenii din grădina La Borcan (jud. Braşov), la care am fost în vizită (Vezi vizita AICI),

🍽 tomate multicolore de la Buniol (jud. Neamț),

🍽 brânză de burduf de la Ferma Blajinilor (jud. Braşov), la care am fost în vizită (Vezi vizita AICI),

🍽slăninuță şi chiftele (din carne de porc) de la Ferma Căţean (jud. Braşov), la care am fost în vizită și vom scrie despre ei în curând.

View this post on Instagram

Degustăm aromele verii pe terminate. Am alăturat delicii de la 4 producători locali şi ne-a ieşit un platou aperitiv de poveste: 🍅🧀🍅🧀🍅🧀🍅 🍽 ardei din grădina #LaBorcan (jud. Braşov) 🍽 tomate multicolore de la #Buniol (jud. Neamț) 🍽 brânză de burduf de la #FermaBlajinilor (jud. Braşov) 🍽slăninuță şi chiftele (din carne de porc) de la #FermaCățean (jud. Braşov) Să avem poftă! ____________________________________ #Brasov #hranalocala #Neamt #slanina #ardei @lucian.dragomir #tomate @buniol_tomatoes #rosii #chiftele #branzadeburduf #branza #eatlocal #Romania #ferma #dingrădinăînfarfurie #dingospodărieînfarfurie #tomatoes #cheese #foodporn #fromfarmtofork #farmtotable #foodlover #romanianfood #transylvania #transilvania #natural

A post shared by PlatFerma (@platferma) on

Te invităm să deguști legumele și fructele locale, produsele crescute cu drag și trudă de gospodarii români, ca să (re)descoperi gusturi care te vor face să le oferi toată atenția simțurilor. La o masă în familie, produsele locale vor impresiona prin aromă, textură și capacitatea lor de a vă menține sănătoși. Poftă bună!

P.S. Mai jos vezi o poză din culisele PlatFerma, cu tomatele Buniol și articolul scris de minunata Adela Pârvu despre Harta Fermelor. Articolul îl găsești dacă dai clic AICI sau pe poză. Mulțumim pentru încredere, Adela!

Din culisele PlatFerma, cu articolul scris de Adela Parvu despre Harta Fermelor pe fundal, ca motivatie.

Descoperă Harta Fermelor din România pe PlatFerma:

harta-fermelor-din-romania-categorii-de-ferme

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Main Menu