
Legume ecologice locale la Bistro de l`Arte (Brașov)
Legume ecologice locale
POP UP cu legume La Borcan
Legumele ecologice pe care le găsești mâine la Bistro de l`Arte din Brașov vin din grădina lui Lucian Dragomir (și-al lui La Borcan), de la Vad (județul Brașov). Din povestea lui de pe PlatFerma știm deja că Lucian cultivă legume ecologice care ajung pe mesele brașovenilor prin comandă directă (în fiecare luni și joi) și prin intermediul restaurantelor la care livrează.
Bistro de l`Arte este binecunoscut pentru folosirea produselor locale, încurajarea producției locale și apartenența la mișcarea . Așa că mâine (16 august 2018), începând cu ora 10 și până se termină legumele aduse de La Borcan, treci pe la bistro (în Piața Enescu din Brașov) să îl cunoști pe Lucian (vezi vizita noastră în grădina de la Vad aici), să afli ce și cum cultivă și să cumperi legume cu gust, de la munte.
Găsești dovlecei, tomate, mure și ce mai are Lucian prin grădină direct la taraba instalată la bistro. Taraba se deschide la 10:00 și rămâne la bistro până se termină marfa. Ne vedem acolo!
Motivele pentru care se întâmplă asta la Brașov (a treia oară anul acesta, cu istorie de anul trecut) sunt:
„Ca să scurtăm drumul de la producători la consumatori.”
„Ca să îi ajutăm să evite taxele, consumul de carburant, intermediarii.”
„Ca să vă dăm ocazia să îi cunoașteți, să îi întrebați despre felul în care cresc legumele.”
„Slow Food nu este despre mâncare gătită încet. Este despre produse locale, curate, la îndemâna tuturor.”
Evenimentul îl găsești pe Facebook aici.
Povestea La Borcan, pe PlatFerma aici (dă clic pe poza de mai jos):
Descoperă restaurante din Brașov cu produse locale: