Târg de toamnă la Brașov – produse locale direct din gospodărie

Târg de toamnă la Brașov – produse locale direct din gospodărie

Târg de toamnă la Brașov

Sâmbătă, 20 octombrie 2018, Hai la târgul de toamnă, în gospodărie! Adoptă un Țăran organizează un târg de toamnă plin de produse de sezon în gospodăria lui Mihai Moraru din Stupinii Brașovului.

Începând cu ora 11:30, pe strada Fagurului 70, cartier Stupini, Brașov, ne întâlnim cu producători locali care îți pun pe masă: “MULTE fructe și legume de sezon, produse de panificație, produse lactate premiate, produse apicole, bunătățuri din carne, vin, conserve diverse, prăjituri, produse cosmetice 100% naturale și multe altele. În plus, vor fi alături de noi meșteri feluriți alături de care veți învăța tehnici diverse de lucru specifice”, ne spun organizatorii Adoptă un Țăran.

Hai la târgul de toamnă, în gospodărie!

Cunoaște producători locali de bunătățuri la târgul organizat de Adoptă un Țăran:

  • gazda Mihai Morar, care împarte cu noi recolta de sezon: mere proaspăt culese din diferite soiuri, suc delicios stors din mere, cartofi și ceapă, rădăcinoase, dar și pastramă condimentată pentru acum și la iarnă,
  • Ferma Muntean (povestea lor aici) aduce lactatele delicioase din brânză de capră și cașcavalul premiat la degustat și adoptat,
  • Familia Adam de la Poiana Mărului, care vin cu brânzeturi artizanale certificate ecologic din lapte de vacă,
  • Povestea Mierii vor fi prezenți cu miere și produse apicole naturale,
  • Cămara de la Dunăre aduc zacuscă și dulcețuri minunate,
  • Dulceață Bio Rose Story aduc parfumul inconfundabil al trandafirilor de damasc la borcan, și alte bunătăți dulci, pregătite prin metodele de odinioară,
  • Lavandă Alberta Brașov, care vin cu buchețele de lavandă și nu numai,
  • Brutăria Două Mâini, ne așteaptă cu pâine 100% naturală, dospită cu maia sălbatică, dar și cu chec de hrișcă, fără gluten.

Vrei noutățile PlatFerma?
Înscrie-te la Newsletter!


Petrecerea și târgul ne aduc delicii ca bunătățuri la ceaun și un workshop de salate, unde învățăm ce legume de sezon se asociază cu gust pentru sănătatea râvnită.

Intrarea la târg este liberă, iar cei care apreciază eforturile Adoptă un Țăran sunt încurajați să doneze cât doresc la cutiile special amenajate (donația sugerată ar fi 25 lei, care merg înspre susținerea proiectului pe care deja îl cunoaștem).

Vă rugăm să lăsați animalele de companie acasă, grijile și tulburările, însă să veniți la petrecere cu cei mici și veseli, căci îi așteaptă și pe ei niște surprize. Voia bună este costumul obligatoriu pentru acest eveniment”, ne spun Adoptă un Țăran.

Cum faci frica să dispară? O înlocuiești cu credință.

Dacă îți e frică de lipsa sănătății și pierderea autonomiei pieței de produse locale din România, cel mai bun mod de a reveni la un sentiment de pace și calm este să înlocuiești frica cu credința în fiecare dintre producătorii locali care muncesc de zor ca noi să avem acces nu doar la produse locale, ci și la poveștile care construiesc intersecțiile dintre sănătate și bucurie.

Descoperă Harta Fermelor pe PlatFerma:

Harta Fermelor Romania, PlatFerma

About PlatFerma

Descoperim detalii suculente despre hrana autohtonă. Scrie-ne părerea ta despre oricare gospodărie în comentarii!