Fructe Goji crescute local: Plantație Goji Podeele Mici, judetul Brasov [Video]

Fructe Goji crescute local: Plantație Goji Podeele Mici, judetul Brasov [Video]

Te-ai gândit că găsești o plantație de fructe goji în județul Brașov?

Plantația Goji Podeele Mici din județul Brașov este o plantație goji certificată bio unde găsești nu doar fructe goji, ci și alte delicatese din fructe și frunze de goji. Mai mult, găsim arbuști și consultanță pentru înființarea unei plantații de goji.


Vrei noutățile PlatFerma?
Înscrie-te la Newsletter!


La casa bunicilor din partea mamei, în comuna Augustin din județul Brașov, Adrian Nicolae și-a regăsit dorința de a trăi sănătos și a conduce o afacere de producție și consultanță cu fructe goji și arbuști care colorează câmpul în perioada de coacere.

Plantație Goji Brașov, Goji Podeele Mici (4)

Fructe goji dezmierdate de soare în județul Brașov

Goji, acele fructe care cresc în arbuști și sunt binecunoscute în medicina chinezească, se lăfăie acum și pe două hectare în județul Brașov. Cu semințe aduse din China, bucureșteanul mutat la sat a înființat o plantație și se gândește cum să omologheze în România soiul de goji pe care îl folosește.

Fructele și frunzele de goji sunt folosite pentru a creea delicii sănătoase. Să vedem ce fel de produse găsim la Plantația Goji Podeele Mici:

 • fructe goji proaspete (în august, când se coc),
 • ceaiuri din fructe și frunze goji uscate,
 • mix de goji uscate cu miere,
 • cremă de miere cu goji,
 • pulbere de goji (+ alte delicii: cătină, miere),
 • siropuri de goji (+ miere, căpșuni, afine, zmeură, cătină, muguri de brad).

De ce o plantație goji certificată bio în România?

Adrian Nicolae a împletit cunoștințele de afaceri cu dorința de a trăi sănătos în mediul rural și pânza țesuta astfel este o plantație goji, prima din Brașov care se întinde pe două hectare. L-am rugat pe Adrian să ne povestească despre plantația de goji pe care o are în grijă. Am descoperit cultivarea arbuștilor de goji bio a fi un proces atât agricol, cât și birocratic. Pepiniera autorizată este certificată bio și vedem certificările aici.

Am înființat plantația odată cu nașterea fetiței noastre, acum 5 ani, din dorința de a trăi cât mai sănătos și de a consuma produse care nu conțin niciun fel de aditivi, coloranți sau e-uri. Drept urmare, am hotărât că este momentul să demarăm o afacere sigură, curată, sănătoasă, care se poate dezvolta de la un an la altul fără prea mult efort.

Plantația de goji văzută de la înălțime

Plantația de goji văzută de la înălțime

Locul copilăriei noastre a făcut ca, adulți fiind, să ne gândim la un proiect “acasă”, colaborând cu oameni cu care am copilărit și crescut, oameni care ne-au fost alături.

Locația aleasă este în inima pădurii, departe de mediul poluat, iar pârâul din apropiere este sursa noastră de irigație. Folosind izvorul din apropiere pentru irigații, de multe ori ne întâlnim cu animale sălbatice (mistreți, cerbi) venite la apă. Locul plantației nu a fost ales la întâmplare, ci este o moștenire lăsată de către bătrânii noștri.

Cum a decis Adrian să cultive fructe goji în România

După lungi căutări și cercetări, ne-am oprit la cultura de goji, fructul minune care concentrează la un loc o mulțime de substanțe nutritive cu rol esențial în întărirea sistemului imunitar al organismului și în prevenirea unui număr mare de afecțiuni.

Satul natal, locul unde am copilărit, ne-a oferit aceasta oportunitate, iar în anul 2014 am înființat prima plantație goji certificată bio. Până în momentul de față, Plantația Podeele Mici din comuna Augustin, județul Brașov este singura certificată bio din România care se întinde pe două hectare.

Fructe goji și material săditor, consultanță și certificare bio

Plantația/Pepiniera comercializează fructe și material săditor bio și oferă consultanță, sfaturi și recomandări persoanelor interesate să pună bazele unei culturi de goji. Plantele comercializate de noi sunt de cea mai bună calitate, iar prețurile practicate sunt atractive având în vedere serviciile adiacente oferite.

În aceeași locație administrăm și o pepinieră autorizată, producând în toți acești ani peste 100.000 plante goji certificate. De curând am reușit să obținem și certificarea bio a plantației, fiind considerată o premieră.

Fiind certificați bio, utilizam doar fertilizanți și substanțe aprobate în cultura ecologică.

Plantație Goji Brașov, Goji Podeele Mici (6)

Arbuști goji certificați bio

Ce soi de fructe goji crește la Plantația Goji Podeele Mici

Soiul cultivat de noi se numește NINGXIA NQ1 din semințe certificate, un soi dulce, productiv și foarte apreciat. O parte din fructele produse au fost comercializate de către magazine cu specific naturist. Am folosit cealaltă parte în procesul de producție a bunătăților pe care le găsiți în magazinului nostru online.

În acest moment, activitatea noastră este formată din:
 • Administrarea unei plantații de goji certificate bio pe o suprafață de 2 hectare,

 • Pepiniera, deasemenea certificată bio, care produce anual peste 50.000 plante pentru înființarea de noi culturi, utilizând și recomandări bazate pe experiența din plantație,

 • Magazin online de desfacere a produselor din goji: aici putem să enumerăm siropul din muguri de brad, muguri de brad cu cimbrișor, siropul de căpșuni și afine, zmeură, (siropuri pe care bunicile noastre le făceau și ne tratau diferite afecțiuni) toate acestea fiind rețete tradiționale pe care ulterior le-am adaptat și am adăugat goji, un surplus de energie și vitamine.

  Pentru fructele folosite în combinație cu goji, ne adresăm colegilor ce dețin astfel de culturi. Ne-am cunoscut în diferite împrejurări, iar în funcție de locație, preț sau certificare bio, colaborăm. Calitatea este o condiție esențială.

plantatia este ok, Plantație Goji Brașov, Goji Podeele Mici

Verdict: plantația este în regulă

Culege-ți singur fructele de goji

În acest an (2017), începând cu luna august, luna în care încep să se coacă fructele, vrem să inițiem și o campanile de genul “pick yourself”, în care cei ce ne vizitează își pot culege singuri fructele. Plantația se află în inima pădurii, departe de agitația, praful și poluarea orașului și poate fi localizata de pe orice GPS, (cautând Goji Brasov).

Unde găsim Plantația de Goji Podeele Mici

Găsim plantația în comuna Augustin din județul Brașov, la telefon: 0722 50 48 23 și e-mail office@plantatiegoji.ro, pe site-ul plantației aici, pe Facebook Goji Bio Boutique și Facebook Plantație Goji Brașov și pe canalul lor de YouTube.

Vedem aparițiile în presă aici, găsim produse finite din fructe de goji în magazinul lor online aici, iar certificările le vedem aici.

vezi pe Harta Fermelor

Plantația noastră este prima plantație de goji certificată bio înființată în Romania, este o plantație model și un exemplu de bună practică. Cu ajutorul plantelor produse în pepiniera proprie, certificate bio de curând, am ajutat la înființarea câtorva sute de culturi. Considerăm cultura de Goji o afacere de viitor, datorită produsului foarte sănătos, valorii adăugate ridicate, precum și a cererii în continuă creștere.

Descoperă și alte gospodării în:
portret-de-fermier

Poveștile gospodăriilor din România

About PlatFerma

Descoperim detalii suculente despre hrana autohtonă. Scrie-ne părerea ta despre oricare gospodărie în comentarii!