De Craciun, bradul din Brasov vesteste magia aromelor

De Craciun, bradul din Brasov vesteste magia aromelor

De Craciun, de la copil la suflet de copil, toți visăm să descoperim sub bradul verde ce în secret am visat tot anul.

În centrul Braşovului se înalță bradul care dă tonul sărbătorilor de iarnă anuale. De departe, luceşte şi te invită să te apropii. Magia sărbătorilor de iarnă se arată când măsori bradul cel mare din Piața Sfatului cu ochii şi pare infinit. Te simți mic, mic, şi te întrebi în sufrageria cărui gigant ar da bine bradul decorat cu globuri mai mari decât capul pitit în căciulă.

Am visat tot anul bunătăți româneşti, iar azi le văd înşirate ca mărgelele sub bradul gigant din centrul oraşului.

Vrei noutățile PlatFerma? 
Înscrie-te la Newsletter!


Prin frigul tăios din piață, aburi de vin fiert cu mere şi portocale amintesc de aroma mărului copt şi-a portocalelor din copilărie. Căsuțele de lemn decorate de sărbătoare invită, fiecare, la o privire în lumea dinăuntru.

casute-din-lemn-in-piata-sfatului-brasov-de-craciun-1

Din Cămările Naturii, în căsuțele de lemn din Piața Sfatului

zacusca-de-vinete-coapte-la-foc-de-lemne-cu-ardei-capia-rosii-ceapa-morcovi-legume-crescute-in-gradina-din-slobozia-judetul-arges-2-foto-platferma-ro-1

Din Cămările Naturii

De la Cămările Naturii am luat o zacuscă de vinete, după ce am întrebat care e produsul cu care se mândresc cel mai mult. Din lista lungă de bunătăți la borcan, cu greu te puteai decide ce să guşti.

Doamna drăguță care m-a servit cu zâmbetul pe buze mi-a dezvăluit secretul: vinete coapte la foc de lemne şi-amestecate cu ardei capia, roşii, ceapă, morcovi, legume crescute de ei în grădina din Slobozia, județul Argeş.

Am trecut şi pe la căsuța Fermei Istrate, unde am aflat de la Domnul Istrate că au două ferme, la Vlădeni şi la Fundata, ambele localități din județul Braşov. Brânza de burduf în coajă de pin m-a urmat acasă, ca umbră de regret că nu am “adoptat” o bucată.

Ce am reuşit să înghesui în ghiozdan a fost un sirop de afine pe a cărui etichetă scrie “Bunătăți de la Muscel”. Am ales varianta de sirop fără zahăr, convinsă de domnul care-mi povestea cum a folosit sucul de mere pentru a îndulci siropul de afine.

sirop-de-afine-cu-suc-de-mere-bunatati-de-la-muscel-1

Sirop de afine cu suc de mere Bunătăți de la Muscel

Anul acesta de Crăciun, sub bradul mare din Piața Sfatului, bunătăți de toate felurile aşteaptă în căsuțele de lemn să ne reamintească de gustul natural pe care-l știm din copilărie.

Un Crăciun magic să avem!

Descoperă şi:

8 idei de cadouri pentru Sărbători tradiționale

8 idei de cadouri pentru sărbători tradiționale

About PlatFerma

Descoperim detalii suculente despre hrana autohtonă. Scrie-ne părerea ta despre oricare gospodărie în comentarii!