Evenimente Septembrie: România Delicioasă Toamna

Evenimentele din septembrie 2017 ne arată că România noastră frumoasă se umple toamna de delicii, pasiuni și meșteșuguri tradiționale. Să descoperim abundența toamnei în târguri și evenimente menite să susțină producătorii români și economia locală.


Vrei noutățile PlatFerma? 
Înscrie-te la Newsletter!


Evenimente Septembrie 2017

Cina în cetate

Sibiu, 1 septembrie 2017

Locație: Bistro Jules

Parte din festivalul de cultură gastronomică organizat de Asociația My Transylvania, Cina în Cetate aduce ingrediente locale de sezon laolaltă, ca să fie pregătite de bucătari pricepuți după rețete locale reinterpretate: „sărmăluțe în foi de viță, supă cremă de roșii cu brânză de capră, pulpă de iepure cu paste de casă și sos de gălbiori, cremă de fructe roșii și brioșă cu unt.” Detalii găsești dând clic pe poza de mai jos:

Piața Țărănească și Meșter(Ești)!

Cluj Napoca, 1-3 Septembrie

Locație: Piața Unirii

Piața Țărănească și Meșter(Ești)! din Cluj Napoca este evenimentul unde găsești meșteri populari și artizani pricepuți din toate zonele țării (țesătoare, cusătorese, olari, iconari, cioplitori în lemn, bijutieri, pielari, cojocari, meșteri și tineri artiști). Tot aici vei degusta produse tradiționale, must proaspăt, turtă dulce, plăcinte, miere, dulcețuri, siropuri și zacuști, colac secuiesc, ceaiuri, tincturi și alifii din Apuseni. Detalii găsești dând clic pe poza de mai jos:

Târg Natura și Tradiții

Brașov, 2-3 septembrie

Locație: Piața Sfântul Ioan (fosta parcare din spatele hotelului Aro)

La târgul „Natura și Tradiții” poți face o călătorie imaginară în 7 arii protejate din România, dar și să cunoști producătorii și meșteșugarii locali, iar copiii se vor bucura de atelierele de educație ecologică și de meșteșuguri locale.

Aflăm despre eveniment așa: „Veți afla lucruri interesante despre dinozaurii din Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului, frumusețea ascunsă a Munților Zarand, veți cunoaște păsările din Parcul Natural Comana, veți afla cum au fost reintroduși zimbrii din Parcul Natural Vânători Neamț, veți înțelege mai bine viața animalelor sălbatice din situl Natura 2000 Soveja și veți cunoaște mai bine Muntele Tâmpa și Stejărișul Mare. Din aceste locuri vin și producătorii și meșteșugarii locali de la care veți putea cumpără miere de albine, brânzeturi proaspete și naturale, dulcețuri făcute din pasiune, siropuri dulci și acrișoare, dar și obiecte și decorațiuni din materiale naturale.”Detalii găsești dând clic pe poza de mai jos:

Târgul cu Bunătăți și Dichisuri

Ploiești, , 7-9 septembrie

Locație: Parcul Toma Socolescu

Această ediție a Târgului cu Bunătăți și Dichisuri este plină de bunătățuri: telemea proaspătă,urda și caș, cașcaval și cașcavea, brânză de burduf în coaja de brad, slană afumată, dar și din aceea ținută la baiț cu mult usturoi, preparate din carne de vită sau de porc, afumate natural, șerbeturi, dulcețuri și siropuri, magiun și ciocolata de casă, miere și produse derivate din miere, palincă sau țuică curată, vin și ceaiuri ecologice.

Găsim producători din diferite zone ale țării: Fundata, Zagra, Bran, Bacău, Topoloveni, Bașcov, Scorțeni, Timișoara, Gligaru, Bughea, etc. Pentru a vă putea plimba liniștiți printre bunătățuri, copiii se pot bucura de atelierele gratuite
“Pasiuni și meșteșuguri”. Detalii găsești dând clic pe poza de mai jos:

Rural Fest 2017

București, 8-10 Septembrie 

Locație: Verde Stop Arena

Rural Fest 2017 este locul unde producători români de legume, fructe, mezeluri și lactate, mâncăruri tradiționale, dar și meșteșuguri românești, se vor reuni într-un eveniment dedicat satului și tradițiilor românești. „În septembrie, Verde Stop Arena se transformă într-un târg autentic, omagiu adus minunatului sat românesc și bogățiilor acestuia.” Detalii găsești dând clic pe poza de mai jos:

Atelier Semințele: recoltarea și păstrarea lor

Ilfov, 9 septembrie 

Locație: Rudeni, Chitila

Atelierul Semințele: recoltarea și păstrarea lor din județul Ilfov te învață diferența dintre semințele tradiționale, hibrizi și cele modificate genetic, apoi afli  cum trebuie să fie semințele pe care vrei să le semeni la anul și ce trebuie să faci ca să le păstrezi până atunci. O plimbare prin grădina Kultivă îțiva arăta cum alegem legumele potrivite, cum recoltăm semințele și cum le păstrăm pentru anul următor. Și te alegi și cu semințe cu care pleci acasă ca să le cultivi. Detalii găsești dând clic pe poza de mai jos:

Târgul Național de Produse Tradiționale

Constanța, 8-10 septembrie

Locație: Universitatea „Ovidius” din Constanța

Organizată de Asociația Țăranii Dobrogeni, prima ediție a Târgului Național de Produse Tradiționale adună producători, membrii ai Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale, din județele Alba, Arad, Sibiu, Maramureș, Oradea, Suceava, Hunedoara, Vâlcea, Bistrița, București, Dolj, Sălaj, Argeș. Detalii găsești dând clic pe poza de mai jos:

Târgul Național al Mierii

București, 15-17 septembrie 2017

Locație: Bulevardul Ficusului 42

Târgul Național al Mierii, ediția de toamnă, este destinat tuturor iubitorilor de produse apicole. Găsești acolo peste 100 de apicultori români care vin să-ți aducă produse apicole românești direct din propria stupină. Dincolo de miere și suplimente alimentare produse în stupină, apicosmetice și delicii cu miere, vor fi prezenți și producători de echipamente și utilaje apicole, produse pentru sănătatea albinelor  și publicații de specialitate. Târgul susține o lungă tradiție românească în apicultură. Detalii găsești dând clic pe poza de mai jos:

Tu la ce evenimente culinare mergi în Septembrie?

Spune-ne și nouă în secțiunea de comentarii de mai jos!

Descoperă Harta Fermelor și producători români:

harta-fermelor-din-romania-categorii-de-ferme

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Main Menu