Verighetele Care Ancoreaza Mirii in Traditia Romaneasca

Cine caută verighete gravate cu motive tradiţionale româneşti poate descoperi o lume întreagă a decoraţiunilor şi accesoriilor pentru nunţi inspirate de tradiţia românească şi e uşor să te pierzi în hăţişul detaliilor. Verigheta uneste toate elementele nunţii şi căsniciei într-un simbol simplu, e singura care rămâne şi după ce mesele s-au strâns şi pantofii de mireasă au fost descălţaţi.


Vrei noutățile PlatFerma? 
Înscrie-te la Newsletter!


O nuntă tradiţională necesită nu doar o pregătire fizică, ci şi una sufletească ancorată în tradiţie. O nuntă modernă te poate face să gândeşti şi răzgândeşti fiecare detaliu de parcă întreaga căsnicie ar depinde de asta. Şi dacă ai putea să transpui unitatea şi iubirea în bijuteria care vă uneşte dincolo de toate astea, cum ar arăta ea?

Sunt cel puţin 3 colecţii de verighete gravate cu motive tradiţionale româneşti care inspiră alegerea celei mai potrivite verighete.

Eleganţa unei verighete cu motive tradiţionale româneşti

O colaborare între Motivetraditionaleromanesti.ro şi Bijuterii Zehava din Bucureşti a scos la iveală potenţialul de continuitate al tradiţiilor româneşti prin imprimarea lor în design de verighete. Tehnologia modernă, internetul şi gravarea în aur au fost folosite de o mână de oameni care au vrut să arate eleganţa motivelor tradiţionale româneşti în formă modernă.

Oamenii din spatele ideii au putut vedea dincolo de „nu se poate” şi au imaginat motive tradiţionale în format digital transpuse pe verighete româneşti. Aşa s-a născut o colecţie de bijuterii de nuntă formată din 6 modele de verighete, fiecare gravată şi finisată exemplar. Colecţia de verighete inspirate de motive tradiţionale româneşti spune povestea celor care iubesc trecutul, prezentul şi viitorul în egală măsură.

verighete cu motive traditionale romanesti zehara

Verighete Gravate cu Motive Tradiţionale

Imprimate cu ajutorul tehnologiei laser, modelele de verighetă aparţin colecţiei cu motive tradiţionale Româneşti de la Verighete Atcom. Motivele gravate în aur galben, alb, sau roz amintesc de portul tradiţional românesc. Apărut imediat după revoluţie, primul atelier de reparaţii bijuterii Atcom e acum dotat cu tehnologie şi informaţie care continuă să extindă producţia şi linia de bijuterii. Din marea varietate de modele de verighete înregistrate la OSIM, verighetele gravate cu motive tradiţionale româneşti se deosebesc prin transpunerea în noua viaţă de cuplu a simbolurilor moştenite prin tradiţie.

Modelele de verighetă Ancuţa, verigheta Măriuca sau Varvara, îmbină elemente tradiţionale Româneşti într-o panglică menită să inspire iubire necondiţionată şi ancorare în valori româneşti. Modele ca Iasmina, Crenguţa sau Teodosia fac şi ele parte din Colecţia Maya 2015 şi surprind elemente tradiţionale reinterpretate care duc mai departe învăţămintele unui popor străvechi.

Confecţionarea verighetelor şi apoi imprimarea lor cu laser oferă posibilitatea unor modele personalizate. Aici intervine creativitatea care se dezvoltă odată cu tehnologia. De aici vedem dincolo de potenţialul tradiţiei româneşti, prin ochii mirilor care vor să pecetluiască iubirea lor cu un duo de verighete incrustate cu simboluri româneşti. Ei vor creşte generaţia de mâine.

Verighete cu Motive Inspirate Din Zonele Frumoase ale României

Dincolo de motivele fiecăruia, motivele tradiţionale imprimă cadenţa veşniciei, fie că sunt din Dobrogea, Muntenia, Banat, Oltenia, Moldova, Transilvania si Basarabia. Bijuteria La Rosa propune colectia La Rosa Etnic, care cuprinde 7 motive tradiţionale românesti gravate pe verighete. Inspirate de studierea unor broderii, perdele si feţe de pernă specifice diverselor regiuni ale ţării noastre, modelele de verighetă amintesc de zestrea pe care fiecare fată o primea în dar de la părinţi la căsătorie.

Fiecare model în parte reproduce fie simboluri ornamentale geometrice fie motive florale, care dincolo de aportul estetic deosebit poartă în sine o semnificaţie mistică, spirituală, de legatură între energiile cosmice şi cele pământești. Gravarea lor pe verighete vine să întregească ideea de unitate în cuplu și armonie cu natura, semnele „vorbind” într-un mod magic despre începuturi, origini şi valori cu care ne identificăm.” – Bijuteria La Rosa.

Verighete cu motive traditionale romanesti

Mirii vor fi surprinşi de eleganţa fiecarui model în parte şi unii vor alege să-şi exprime propria identitate culturală prin bijuteria ce îi uneşte în viaţă. Dincolo de tradiţionalul „Casă de piatra!”, România mai are ancore puternice în natură prin case de chirpici, case tradiţionale renovate, pictate sau din materiale naturale recuperate.

Şi când doi oameni „se iau” şi construiesc o casă împreună, râsetele de copii nu întârzie să răsune în gospodărie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Main Menu