Sondaj_ câte produse locale cumpăram înainte de carantină și câte acum_ (1)

Tu cumperi direct de la producători pe timp de pandemie? (sondaj)

Cercetătorii de la asociația Rural Development Research Platform au lansat un sondaj de opinie despre comportamentul consumatorilor în ceea ce privește achiziția de legume proaspete direct de la producători locali în contextul epidemiei COVID 19. Durează 3 minute și îl poți completa mai jos:

CLICK AICI să completezi sondajul de opinie despre comportamentul consumatorilor în ceea ce privește achiziția de legume proaspete direct de la producători locali în contextul epidemiei COVID 19

Proiectul de cercetare a început inițial în zona carantinată Suceava, iar până acum, peste 1500 de oameni au participat la sondaj. Cercetătorii de la Academia Română Filiala Iași au extins cercetarea la nivel național.

Cercetătorii de la Academia Română Filiala Iași și din asociația Rural Development Research Platform au pornit acest demers pentru a vedea dacă și sub ce formă au apărut modificări în comportamentul de cumpărare a legumelor direct de la producători în perioada restricțiilor impuse de noul coronavirus.

Expertiza lor în cercetare se focusează pe următoarele componente:
– dezvoltare rurală,
– lanțuri scurte de aprovizionare,
– comportament consumatori,
– transformare digitală,
– agricultura ecologică.

Rezultatele parțiale se bazează pe 1500 răspunsuri primite până acum la întrebările din chestionar și arată efectele Crizei COVID 19 asupra deciziei de cumpărare a legumelor proaspete direct de la producători locali în România.

„Dacă înainte de declanșarea stării de urgență doar 15% dintre respondenți au comandat legume proaspete direct de la producători, cu livrare directă, după data de 16 martie 2020, aproximativ 72% au ales această modalitate de achiziție.” Poți citi tot studiul de caz pentru zona Suceava aici:
„Modificări comportamentale ale consumatorilor de legume proaspete în perioada crizei Covid-19. Studiu de caz: zona Suceava”

Rezultatele vor fi publicate în reviste științifice, vor fi diseminate în mass-media și vor fi transmise Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Mulțumim pentru informații domnului Sebastian Brumă, cercetător științific gradul II la Institutul de Cercetări Economice și Sociale Gh. Zane, Academia Română Filiala Iași și președinte Rural Development Research Platform.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Main Menu